Pokémon (GO) D.I.Y. projecten!

Het fantastische zomerweer van de afgelopen tijd was natuurlijk helemaal perfect om er op uit te trekken met je telefoon in de hand en op zoek te gaan naar nieuwe toevoegingen voor je Pokédex, of het veroveren van alle gyms in je omgeving.

Maar wat moet je nou gaan doen als het keihard regent? Uiteraard kun je heel hardcore jezelf in regenkleding hijsen en een extra beschermende hoes voor je telefoon kopen maar er zijn ook genoeg andere leuke Pokémon (Go) gerelateerde dingen die je binnen kunt doen!

 

Pokémon Go (bijna) Hands-free!

Het Japanse Team van RocketNews24 heeft wel een heel bijzonder DIY project in elkaar gezet. Met behulp van een kledinghanger en wat rubberen elastiekjes hebben zij een “hands-free” Pokémon Go apparaat gemaakt. Een beetje gek, maar het werkt wel (mits je, je telefoon maar heel erg goed bevestigd zodat deze niet valt!).

 

Maak een Pokéball magic 8-ball

Weet jij tijdens je Pokémon Go wandelingen nou nooit welke kant je op wilt gaan? Dan is hier het antwoord voor je! Met deze tutorial maak je heel simpel een magic 8-ball die all jouw vragen kan beantwoorden tijdens jouw Pokémon avontuur.

 

Maak een Pokémon Go t-shirt

Untitled design (2)

Heb je nog ergens een shirt slingeren waar je niks mee doet of die wel wat extra liefde kan gebruiken? Je kunt dan heel makkelijk je eigen Pokémon Go t-shirt maken met deze tutorial van Aurelia Creative. De tutorial is in het Duits maar in het kort moet je een team logo printen op dik papier, deze uitknippen/uitsnijden, op een shirt plakken, en daarna met textielverf overheen gaan! Dit kun je natuurlijk doen voor alle teams en op allerhande t-shirts, tanktops, broeken en verzin het maar! Of doe het op de volgende manier met bleek, of via deze manier met strijkbare prints!

 

Pokémon Go nail art

Tijdens het spelen van Pokémon Go zit je niet alleen naar je telefoon te kijken maar eigenlijk ook de hele tijd naar je nagels! En wat is er dan leuker dan om deze ook helemaal in stijl van Pokémon Go te decoreren? Je hebt wel een standvastige hand nodig maar met een beetje geduld en oefening kan ook jij dit doen!

 

Maak een Pokéball Paraplu/Parasol

Deze paraplu mag dan wat minder geschikt zijn voor de regen (afhankelijk van de verf die je gebruikt) maar dat maakt hem niet minder leuk! Sterker nog, hij is vooral erg geschikt als een soort parasol om de zon weg te houden. Super handig wanneer je op Pokéstops wilt gaan jagen wanneer het zonnetje weer schijnt.

 

Pokéball + Ditto slime

Aangezien we Ditto (nog) niet in de game kunnen vangen moeten we maar doen alsof niet waar? Met deze grappige tutorial maak je in een handomdraai je eigen Pokéball + Ditto slime!

 

Pokémon Go Pet (dames character)

Wanneer je een vrouwelijke avatar kiest in Pokémon Go krijg je automatisch een pet erbij. Je hebt deze in diverse kleuren en patronen maar vrijwel allemaal zijn ze makkelijk na te maken zoals te zien in deze DIY tutorial!

 

Mini Pokémon tuinen en omgevingen

Mocht je wat meer tijd (zin en energie) overhebben dan is het wellicht een idee om een mini Pokémon omgeving te maken! Deze super leuke D.I.Y. projecten kosten wel wat meer tijd, maar zeg nou zelf… Hoe ontzettend tof is het eind resultaat?!

 

Pokémon (Go) Pixel Art / Perler Bead Art

Misschien heb je nog ergens op zolder een pot strijkkralen staan van vroeger, zo niet dan is een tripje naar de Intertoys, Action of Hema zo gemaakt voor een enorme (goedkope) pot aan strijkkraaltjes waar je allerhande fantastische designs mee kunt maken! Met een beetje bakpapier en een strijkbout vereeuwig jij je werkjes ook nog eens goed en kun je er lang plezier mee hebben.

 

 Maak je fiets Pokémon Go-ready!

Uiteraard is het niet al te slim om met andere dingen bezig te zijn in het verkeer maar aangezien een hoop van jullie het ongetwijfeld toch zullen doen is het handig om er wel bij stil te staan dat je het jezelf en anderen een stuk makkelijker én veiliger kan maken door bijvoorbeeld een fiets-clip voor je telefoon te gebruiken. Nogmaals willen we het gebruik van Pokémon Go terwijl je op de fiets zit (of nog erger) een auto bestuurt absoluut niet aanmoedigen maar als je dan zo nodig moet, doe het dan zo veilig mogelijk. Uitgebreide instructies voor het klaarmaken van je fiets voor Pokémon Go vind je hier.

 

Maak een Pokémon (Go) trainer tas!

Een goede trainer gaat niet onvoorbereid op pad en dus betekent dat, dat je goed na moet denken over wat je allemaal mee neemt. In een handige tas natuurlijk! Heb jij nog geen goede of leuke tas of wil je graag iets meer in het Pokémon thema passen? Dan kun je o.a. met bovenstaande tutorial een fantastische Pokémon Trainer tas maken!

 

 


Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Kijk dan eens in deze post voor meer dan 60 verschillende soorten Pokémon Go merchandise of neem een kijkje op Archonia en bol.com!

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

 

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X