Pokémon Go micro-transacties bekend en meer nieuws!

Pokémon Go is bijna binnen handbereik! Hoewel een officiële release datum nog niet bekend is, is het wel zeker dat het sowieso in de maand juli gaat gebeuren. Vandaag is dan ook niet alleen de Beta omgeving afgesloten, ook het embargo (verbod) op het publiceren van reviews en beelden van de app is opgeheven. Hierdoor is er een stroom aan reviews en posts online gekomen op allerhande nieuwssites die een speciale uitnodiging voor de beta hebben gehad.

Werkelijk allerhande reviews hebben we voorbij zien komen, van mensen die bijvoorbeeld de ontwikkelingen niet hebben gevolgd en volledig verkeerde verwachtingen hadden, mensen die teleurgesteld waren dat ze naar buiten moesten om te spelen (ja, echt!) en gelukkig ook nog die-hard Pokémon fans die wel wisten waar ze het over hadden. Uit al deze reviews is inmiddels wel duidelijk geworden dat Pokémon Go qua technologie misschien nog wat te vroeg is gebouwd maar de echte Pokémon fan zal zich hier vast niet door laten tegen houden.

Dat het er niet zo gelikt uit ziet doet wat mij betreft niks af aan het fantastische avontuur dat we met deze app kunnen gaan beleven en de ontdekkingstochten die we zullen gaan maken! Of ik daar nog net zo over denk als ik de app eenmaal in handen heb is natuurlijk nog maar de vraag maar tot nu toe hebben geen van de reviews of berichten mijn enthousiasme kunnen indammen.

Ook is er inmiddels meer bekend geworden over de beruchte micro-transacties! Zoals al bekend kun je in de app met echt geld digitale valuta kopen, PokéCoins. Met deze PokéCoins kun je in de winkel allerhande items kopen zoals natuurlijk Pokéballs. Maar uiteraard draait het hierbij om de kosten! Volgens IGN is “Je goedkoopste optie is 1,09 euro voor 100 PokéCoins, wat kan oplopen tot 109,99 euro voor 14.500 PokéCoins. Om het in een beter perspectief te zetten: 20 Pokéballs kosten 100 PokéCoins en een upgrade voor je tas, waardoor je niet ruimte hebt voor 500, maar 550 Pokémon, kost 500 PokéCoins.” Niet absurd duur dus maar ook niet bepaald goedkoop!

x-iapsmall

Gelukkig ben je niet verplicht geld uit te geven want, net als alle andere items, kun je ook PokéCoins verzamelen in het spel zelf door dit gewoon te spelen. Zo krijg je in het begin al meteen aardig wat zakgeld waar je een zeer goede start mee kunt maken. Uiteindelijk raakt het wel op en zul je toch op een andere manier PokéCoins verzamelen en is het fijn dat je dat ook in-game kunt doen. Hier zal natuurlijk wel meer moeite voor nodig zijn maar het is gelukkig wel een optie voor iedereen die geen geld kan, of wil, uitgeven aan deze app.

Hopelijk krijgen we ook één dezer dagen de echte release date te horen want wij kunnen inmiddels niet meer wachten! Er wordt door velen dan ook druk gespeculeerd over een eventuele release datum maar de meest hardnekkige die we horen zijn 1 juli (wat nogal onwaarschijnlijk lijkt op dit punt), 4 juli, en 11 juli. Vooral deze laatste wordt door velen genoemd als mogelijke release datum als eerbetoon voor de op 11 juli overleden Satoru Iwata.

Welke datum het ook moge zijn, onze Pokémon Go Plus Device is besteld en met alles op het lijstje met “10 dingen die elke Pokémon Go trainer moet hebben” ook in huis zijn we er helemaal klaar voor! Er is voor ons dan ook nog maar één vraag: welk team zullen we lid van worden? Red, Blue of Yellow?

 

Bronnen: 1, 2, 3, 4.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X