Pokemon: Weeskindjes en Duivels

We schreven al eerder een post over de duistere kanten van de pokemon wereld. Maar met meer dan 500 anime episodes, tientallen manga en een ruim aanbod aan Pokemon games zullen er vast nog wel dingen zijn die je niet weet of je altijd al hebt afgevraagd. Hieronder een paar (on)bekende theoriën van  fans over het onstaan van een aantal pocket monsters.

 

Gengar is Clefable’s Schaduw

Clefable, de net wat minder schattige evolutie van Clefairy en, zoals in een van de pokemon episodes wordt gesuggereerd; een alien, afkomstig van de maan. En dan is er nog Gengar de evolutie van het grappige, verkeerd begrepen spook Haunter. Op het eerste gezicht lijken ze niet zo heel veel met elkaar te maken te hebben maar wanneer je deze twee Pokemon naast elkaar zet zou je daar wel eens heel anders over kunnen gaan denken…

clefable_gengar

Volgens het internet zou Gengar namelijk de schaduw van Clefable zijn die een eigen leven is gaan leiden. De lichaamsvorm van beide pokemon is behoorlijk gelijk. Maar bijvoorbeeld de vleugels van Clefable zouden naar “achter” gevouwen moeten zijn, en dus de punten op Gengar’s rug voorstellen. De staart van Genger is niet zo lang als die van Clefable en heeft ook geen krul.

Het is hetzelfde met de krul op Clefable’s hoofd. En tenslotten hebben we nog Gengar’s naam. Ik weet niet of jullie bekend zijn met de term doppelganger (oftewel dubbelganger)? In het japans wordt dit uitgesproken als “doppurugengaa“. Wat denken jullie? Is Gengar echt Clefable’s schaduw, of is het een stom toeval?

 

Baby Kangashkan en Cubone

Cubone, deze schattige ietwat depressieve pokemon loopt rond met een schedel op zijn hoofd en een bot in zijn pootje. Volgens de officiele Pokedex is deze schedel van zijn overleden moeder. Maar wie is de moeder van deze Pokemon dan? Tja, kennen jullie Kangashkan nog? De grote kangaroo-achtige pokemon die altijd een kleintje in haar buidel meedraagt.

Precies ja, fans suggereren dat wanneer een kangahskan dood gaat het kleintje de schedel op zijn hoofd gaat meedragen en veranderd in een Cubone en vervolgens evolueert in een Marowak, theoretisch gezien zou deze Marowak weer moeten evolueren in een Khangaskan en het cirkeltje is weer rond. Maar waarom evolueert Marowak dan niet in de spellen?

De ontwerpers hebben vermoedelijk gekozen voor een “stand-alone” versie van de Kangashkan omdat het verhaal van Cubone al depressief genoeg was zonder dat jonge spelers de rest van het verhaal ook horen. Deze theorie wordt verder ondersteund door de zogenaamde “missingo” dit is een bekende programeer fout in het Pokemon spel en zou gaan om een stuk restant de code, voor wat fans denken, het prototype marowak die wél in Kangashkan zou evolueren.

 

Ditto is een mislukte Mew

Ditto misschien wel een van mijn minst favoriete Pokemon uit de eerste Generatie vind ik een stuk cooler sinds ik deze theorie ken. Natuurlijk kennen jullie de pokemon Mewtwo nog wel, deze pokemon was de hoofdpokemon in een van de emotioneelste pokemon films ooit (Pikachu huilend boven Ash’s versteende lijf, ik heb het er nog moeilijk mee).

En jullie weten vast ook nog wel dat Mewtwo een experimentele Pokemon is gekloond met behulp van Mew’s DNA. In de Pokedex staat dat Mewtwo de ENIGE successvolle kloon is, maar wat is er dan met de mislukte klonen gebeurd? Volgens Pokemon fans is het antwoord heel simpel; ditto’s zijn deze mislukkingen.

Er zouden een aantal dingen zijn die hierop wijzen; beide pokemon hebben soort gelijke kleuren zowel hun normale versies als de shinie varianten (de roze kleur van mew veranderd langzaam maar zeker in paars tijdens het klonen).

Daarnaast wegen ze allebei 8.8 lbs., kunnen ze elke aanval die er maar is leren en kunnen ze beiden transformeren. En dan tenslotte nog de plek waar je Ditto kunt vinden; Cinnabar Mansion. DE plek waar volgens de serie de experimenten om Mew te klonen plaatsvonden. Nog niet overtuigd? Neem dan eens hier een kijkje, en voor je het weet is Ditto je nieuwe favoriete pokemon.

 

Giratina is de Duivel

De pokemon Giratina wordt in de Pokedex ook wel omschreven als de Renegade Pokemon, ofwel de opstandige pokemon, en hij zou naar een andere dimensie zijn verbannen omdat hij zo geweldadig is. Raad eens wie ook bekend staat als “De Opstandige” en verbannen werd? Yep, Satan. Daarnaast lijkt Giratina in zijn Original Form erg op een soort aangepaste versie van een Basilisk, en ja ook Satan neemt in de Bijbel vaak de vorm aan van een slang of Basilisk.

Nog meer overtuiging nodig? In zijn Original Form heeft Giratina 6 vleugels, 6 ribben en 6 stekels. In zijn Altered Form heeft hij 6 ribben, 6 stekels en 6 poten. Tada 666, hét getal van de Duivel. Zouden alle christelijke anti-pokemonners dan toch gelijk hebben? En zet het spel echt aan tot Satanisme?

 

Venomoth vs. Butterfree – Evolution Gone Wrong

Buiten Cubone en de baby Kangaskhan last-minute veranderingen zijn er wel meer van dat soort “foutjes” te vinden binnen de Pokemon Serie. Iedere pokemon trainer weet dat Caterpie evolueert in metapod en metapod in Butterfree en dat Venonat in Venomoth evolueert. Maar hebben jullie deze pokemon wel eens op een rijtje gezet? Nee? Vrees niet! natuurlijk heeft het internet dat wel gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat de makers de evolutievormen op het laatste moment veranderd hebben.

Maar waarom dan? Het vermoeden is dat, omdat de makers van de anime bedacht hadden dat Ash’s tweede pokemon een caterpie moest zijn, er gekozen is om Butterfree als evolutie van Metapod te gebruiken. De reden hiervoor zou zijn is dat Butterfree “schattiger” is om te zien dan Venomoth. Achteraf waarschijnlijk een hele slimme zet want Butterfree is inmens populair geweest en was de belangrijkste pokemon in een aflevering die mij, en vele andere kinderen behoorlijk heeft laten huilen (episode 21 bye, bye Butterfree).

 

Pokemon in de Toekomst

En tenslotte, in de pokemon games Red en Blue staat er een vrouw net buiten de Rock Tunnel die aan het klagen is dat pokemon er te hoeking, grof, en niet “zacht” genoeg uit zien. Ze zou namelijk erg graag eens een mooie roze pokemon met een bloemen patroon willen die niks anders uitstraalt dan knuffeligheid. WOOOSH fast forward 12 jaar naar het jaar 2010 als de Generation V pokemon worden uitgebracht. Guess welke pokemon daar tussen zit? Munna, de kleine roze pokemon mét bloemen patroon en zonder rare punten. Stom toeval? Misschien…

Maaaaaar, in pokemon Ruby/Sapphire/Emerald kun je een gesprek aanknopen met een ontwikkelaar in de Devon Corporation in Rustboro City. Hij verteld je dat hij op dat moment bezig is met het ontwikkelen van een apparaat dat de dromen van pokemon kan weergeven op beeld, het lukt hem alleen nog niet zo goed. Guess what je vind in de pokemon spellen Black en White? Precies, the “Dream World Mechanic” precies datgene wat deze ontwikkelaar al die jaren terug wilde maken.

Misschien toch de spellen nog eens nalopen om te kijken wat voor hints er nog meer in zitten!

 

 


Op zoek naar Pokemon games, merchandise, anime, en manga? Kijk dan o.a. op:

rea

bollogo-web_rgb_600x181

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X