Proef Japan: Recepten uit de Japanse keuken

Sushi mag dan wel net zo makkelijk verkrijgbaar en gewoontjes zijn geworden als de bitterbal, maar het gros van de Japanse keuken blijft nog altijd een groot geheim. Tijd om daar verandering in te brengen en de smaakpapillen eens flink te prikkelen! Duik in de wereld van okonomiyaki, donburi, spaghetti napolitan en tal van smakelijke Japanse recepten die maar al te vaak vergeten worden.

Want samen met de Japanse lifestyle shop “Roppongi” heb ik de handen in één geslagen voor een gloednieuw project om heel Nederland kennis te laten maken met de Japanse keuken: Proef Japan!

Passie voor Japans eten

Dat ik gek ben op de Japanse cultuur moge duidelijk zijn, ik heb er inmiddels deze site deels mee volgeschreven! Geïnspireerd door niet alleen een grote liefde voor Japan in haar algemeenheid, maar met name haar keuken, heb ik samen met Ingrid van Roppongi (ook bekend van de vele artikelen op deze site) Proef Japan opgericht.

Hier vind je niet alleen handige achtergrondinformatie over de Japanse keuken en haar ingrediënten, maar bovenal tal van Japanse recepten. Met daarbij een grote focus op authentieke en traditionele gerechten. Maar er wordt ook uitgelegd hoe traditionele gerechten fuseren met moderne interpretaties, en hoe je de smaken van de Japanse keuken kunt integreren met de Hollandsche kost.

Uniek is de praktische toepassing van Japanse ingrediënten en recepten binnen de Nederlandse keuken. Want ook binnen het oer-degelijke AVG’tje (aardappelen, vlees, groente) zijn er nog tal van speelse variaties te bedenken die geïnspireerd worden door al het goeds en lekkers dat de Japanse keuken te bieden heeft.

Wil jij ook je zintuigen laten kennismaken met een uitgebreide mix van authentieke Japanse smaken en Nederlandse nuchterheid? Ontdek dan nu de Japanse keuken en Proef Japan!!

Een greep uit de recepten

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

1 Comment

  1. Roxane Beekhuizen

    december 19, 2019 at 3:30 pm

    Brrrr umeboshi! Misschien is het een smaak die je aanleert, maar bij mij is dat nog niet gelukt. Wel creatief altijd, hoe Japanners spaghetti zich zo eigen maken.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X