Pui Pui Molcar: Nieuw Level Van Schattigheid

De Japanse stop-motion animatie genaamd Pui Pui Molcar heeft in record tempo het internet overgenomen! Het is een uber-schattige kinderserie over genaadvilte cavia’s die kawaii schreeuwt! Echter, dit zijn niet zomaar een stelletje cavia’s, het zijn cavia autootjes of ook wel “molcar” genoemd. Weer eentje in de categorie gekke Japanse creatie waar wij zo dol op zijn.

Beestenbende

Pui Pui Molcar is een animatie serie die sinds 5 januari 2021 wordt uitgezonden via TV Tokyo. Het team achter Pui Pui Molcar is Uchupeople, een stopmotion animatie team die ook heeft gewerkt voor de series Rilakkuma and Kaoru en Pop Team Epic! De serie gaat simpelweg gewoon over molcars die van A naar B rijden, maar nog wel bestuurd worden door mensen. Onderweg beleven de diertjes avonturen. De cavia’s hebben zelfs autobanden en voorruiten. Zeer complete cavia auto’s dus!

De afleveringen duren ongeveer 2,5 minuut, dus als je behoefte hebt aan een kort nawww-momentje tussendoor, dan raad ik je zeker deze serie aan! De serie maakt geen gebruik van spraak wat de serie heel universeel maakt, en dus door iedereen te volgen is. De geluidjes die de cavia produceren zijn volgens regisseur Misato Tomoki gemaakt door echte cavia’s.

Maar waar verwijst Pui Pui dan naar? Pui Pui is een Japanse klanknabootsing voor het piepende en fluitende geluid dat cavia’s maken. Hoe lief! Doordat de cavia’s van felt zijn gemaakt wordt dat warme en knuffelige gevoel van de diertjes extra benadrukt.

Internet Hype

De serie is social media niet ontgaan en al snel werd het enthousiasme gedeeld door fans die hun eigen memes en fanart deelden over de serie. Zie hier bijvoorbeeld deze grappige Pui Pui x Mad Max crossover art van @KSUWABE. Ook de bekende mangaka Yoshihiro Watanabe  Beastars kon het niet laten om zijn liefde voor deze serie te tonen op Twitter!

Het valt niet te ontkennen dat de energieke cavia’s onze harten hebben gestolen. Ook het team achter de serie heeft deze hype door en heeft al preo-orders voor merchandise open staan. Zo kan je bijvoorbeeld een Pui Pui Valentijnsdag cake kopen!

Cavia Madness

Ben je benieuwd naar Pui Pui Molcar? Check dan de officiële Twitter @molcar_anime voor nieuwtjes, korte clips en gifs. Op de officiële website maak je kennis maken met onze harige molcar vriendjes Potato, Shiromo, Abby, Choco, en Teddy. Ieder heeft zijn eigen unieke beschrijving!  Het Youtube kanaal van Bandai Namco post ook video’s van deze bizarre, maar oh zo lieve cavia’s!

Bron: 1, 2

Tags:
,
Janine
janinekaa@hotmail.com

Janine is een Japan enthousiasteling die altijd op zoek is naar de nieuwste weetjes binnen het Japanse medialandschap. Graag deelt zij haar ideeën over anime, manga en games met de lezers. Verder is ze dol op J-fashion en alles wat kawaii is.

Geen reactie's

Geef een reactie