Re-ment: Kawaii Miniaturen!

In Japan weten ze wel wat kawaii is en zijn ze ook erg gek op het verzamelen van kleine schattige dingetjes. Niet zo gek dus dat er in Japan hele bedrijven zijn die de allerschattigste miniaturen maken om te verzamelen.

Natuurlijk zijn er al veel langer miniaturen op de markt die veelal gebruikt worden in allerlei soorten poppenhuizen. Maar Japan zou Japan niet zijn als ze er niet een eigen kawaii twist aan zouden geven!

 

Klein speelgoed voor meiden

Rement zijn (kawaii) miniaturen en hebben hun naam te danken aan het concept “Reform the Entertainment”, een bedenksel van fabrikant RE-MENT(リーメント) om een speciale lijn (klein) speelgoed speciaal voor meiden op te zetten.

Tegenwoordig is het allang niet meer alleen voor meiden en wordt de naam re-ment ook gebruikt voor miniaturen van andere merken en is het erg populair onder zowel mannen en vrouwen van jong tot oud. 

De meeste merken (zoals RE-MENT, Orcara en Mega House) bieden complete sets aan, of verschillende soorten mini-sets die gezamelijk weer bij één serie horen. Zo vind je tientallen super schattige miniatuur setjes met bijvoorbeeld Hello Kitty eten, Rilakkuma kooksetjes, Micky Mouse snoepwinkeltjes, en noem het maar op!

 

Te koop voor kleingeld

Voor ongeveer 400¥ ( €3/4) per doosje zijn deze kawaii miniaturen goed betaalbaar en is het dan ook niet zo gek dat ze erg populair zijn onder verzamelaars binnen én buiten Japan.

Afbeelding via RTrader

Afbeelding via RTrader.

Echte re-ments zijn erg gewild en gaan dan ook als warme broodjes over de toonbank. Daarnaast komen ze maar één keer in productie en zijn dus niet eindeloos beschikbaar. Wanneer een serie is uitverkocht is het dan ook erg moeilijk om deze nog weer ergens anders vandaan te toveren.

Maar buiten het feit dat ze schattig zijn kunnen re-ments niet alleen goed gebruikt worden in poppenhuizen maar zijn ze ook een populair item om te fotograferen en delen op bijvoorbeeld Pinterest. Zo heb ik al een aardige verzameling kawaii miniaturen op m’n pinterest board staan.

 

Start je eigen re-ment verzameling

Wil jij nou ook aan je re-ment verzameling beginnen? Dan hoef je hiervoor gelukkig niet helemaal af te reizen naar Japan want ook online zijn deze setjes gemakkelijk en vaak voor hele redelijke prijsjes te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op:

Natuurlijk kun je ook op ebay en dat soort sites kijken want die staan ook bomvol deze sets. Onthou wel goed dat je de seller controleert en niet voor nare verassingen komt te staan! En ben je op zoek naar specifieke miniaturen die je niet hebt kunnen vinden in één van de kant-en-klare sets? Probeer dan eens Etsy waar je honderden getalenteerde D.I.Y.-ers vindt die je vast kunnen helpen (al is dit vaak wel een stuk duurder!).

Kawaii Box - The Cutest Subscription Box

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close