Recept: Yakimeshi Bento

Om maar even meteen met de deur in huis te vallen: yaki betekent gebakken en  meshi gekookte rijst, samengevoegd betekent het dus gebakken rijst. Het is een superlekker, smaakvol gerecht en heel geschikt om mee te nemen in je bento.

Je kunt yakimeshi zowel warm, als koud eten. Als je hem toch op wil warmen, zorg er dan voor dat je een bento neemt die in de magnetron mag! Deze uit de collectie in ieder geval magnetronbestendig.

pokemon-bento-roppongi-1
shikiri usagi1

Je hebt er niet heel veel gekke ingrediënten voor nodig, rijst, eieren, groenten, eventueel wat vlees en uit de voorraadkast sojasaus en sesamolie. Neem een kijkje in je koelkast en je komt vast al een heel eind, dat ruimt meteen lekker op en je hoeft geen eten weg te gooien, een win-win gerecht dus.

Een tip die we graag meegeven: als je een keer Japanse rijst kookt, kook dan een extra hoeveelheid en vries die in. Dan kun je binnen een week ook eens een keer yakimeshi maken!

Voor 4 personen heb je dit nodig:

  • 4 kommetjes gekookte rijst
  • 4 geklopte eieren
  • 1 prei, gesnipperd
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine stukjes
  • ham of spek, in reepjes
  • zout, peper, sojasaus
  • sesamolie

Zo maak je de yakimeshi:

Verhit de sesamolie in een wok en bak roerei van de geklopte eieren. Neem het ei uit de pan en zet even apart.

Verhit nog een keer wat sesamolie in de wok en bak eerst de spek, of de ham even aan en vervolgens de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Als de groenten bijna gaar zijn mag je de rijst toevoegen en mee warmen. Het roerei gaat er op het laatst bij.

yakimeshi-bento-1-roppongi.nl

Tenslotte, breng je het gerecht tot slot op smaak met wat sojasaus en een scheutje sesamolie, en is het smullen geblazen!

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.



Tags:
,
Roppongi (Ingrid en Jet)
info@roppongi.nl

De dames van Roppongi (Ingrid en Jet) zijn dol op de Japanse cultuur en met name de Japanse keuken. Hun artikelen gaan dan ook voornamelijk over de lekkerste Japanse recepten en de leukste bento tips! Vergeet ook niet op hun webshop www.roppongi.nl te kijken voor allerhandige Japanse keukentools en bento accessoires.

Geen reactie's

Geef een reactie