Blog header sushi recepten. Foto via Pixabay.

Recepten voor Internationale Sushi Dag

Op 18 juni is het Internationale Sushi Dag en natuurlijk is dat een perfect moment om je lokale Sumo of ShabuShabu op te zoeken, of naar een “echt” Japans sushi restaurant te gaan. Maar wat nog veel leuker is, is om samen met je vrienden en/of familie zelf de lekkerste sushi gerechten te maken. Dus trommel wat mensen bij elkaar en maak je klaar om de Internationale Sushi Dag eens goed te vieren!

We hebben allerhande overheerlijke recepten voor je verzameld van traditionele sushi tot zeer bijzondere sushi donuts en andere “gekke” varianten. We hebben zelfs gedacht aan onze vegetarische en veganistische lezers met een aantal aparte opties onderaan de pagina. Dus leef je lekker uit!

Eet er echter ook weer niet teveel van want sushi is lang niet zo gezond als je zou denken en kan een regelrechte dikmaker zijn! Vergeet ook zeker niet om alle do’s & dont’s rondom sushi te lezen en krijg je er echt geen genoeg van? Dan hebben we ook nog een paar andere leuke sushi weetjes voor je.


Traditionele Sushi

Traditionele sushi bestaat eigenlijk alleen maar uit maki rolls (de rolletjes met zeewier aan de buitenkant en één vulling), en nigiri sushi (het “bedje” van rijst met vis bovenop). Alle andere variaties zijn “westerse” varianten of een soort kruisbestuivingen van allerlei andere culturele invloeden. De eerste paar recepten zijn echter wel degelijke de klassieke soorten sushi en zouden eigenlijk niet mogen ontbreken op je sushi feest!


Westerse sushi

Zoals hierboven al uitgelegd zijn westerse sushi variaties geen traditionele sushi maar alsnog super lekker en natuurlijk perfect om van te genieten met vrienden. Vooral de “rolls” zijn hierbij erg populair en vind je in allerlei variaties.


Bijzondere sushi variaties

Hoewel bovenstaande recepten nog op “echte” sushi lijken valt dat van onderstaande variaties niet echt te zeggen. Maar ze zijn wel een leuke afwisseling en prima geschikt om te delen met vrienden tijdens een lekker sushi feestje.


Vegetarische / Vegan opties

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die kiezen voor een vegetarische, plant-based, of veganistische levensstijl. En hoewel sushi in de basis bestaat uit rijst en vis kun je ook als je geen dierlijke producten eet nog goed meegenieten. Het is dan wel geen “echte” sushi maar ach, de details zien we gewoon door de vingers!


Super Easy Sushi Party

Al deze bovenstaande sushi je veel te veel gedoe om allemaal van te voren te maken over je hele familie te bereiden? Dan kun je ook nog op een hele andere manier deze International Sushi Day vieren. Maak er simpelweg een soort “sushi bar” van waarbij iedereen zijn of haar eigen rolls kan maken. Hoe dat precies doet kun je lezen in dit het artikel Organiseer een super makkelijke Sushi Party!‘.

Al je benodigdheden

Qua ingrediënten kun je vrijwel alles gewoon vinden in de supermarkt maar toch kan het handig zijn om wat extra dingen in huis te halen. Denk aan hulpmiddelen om je sushi rijst klaar te maken, of je sushi te vormen. Ook zijn er allerlei super leuke kookboeken te vinden met nog veel meer lekkere sushi gerechten die je dag nog beter kunnen maken.

En vergeet vooral ook niet om te zorgen voor een lekker drankje. Hoe verleidelijk sake ook lijkt te zijn om te drinken bij de sushi wordt dit in Japan maar zelden gedaan. Sake is rijstwijn, en rijst “drinken” bij het eten van rijst combineert volgens de Japanners niet lekker. Kies dan ook voor een lekker biertje of kop groene thee om het geheel compleet te maken!

Mocht je na het eten nou nog geen genoeg hebben van alle sushi? Maak je avond dan helemaal compleet met een top documentaire “Jiro Dreams of Sushi” of spelletje “Sushi Go!”.

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Dit artikel – Recepten voor Internationale Sushi Dag – verscheen voor het eerst 12 juni 2017 en is voor het laatst geüpdatet op 12 juni 2019.

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie