Reizen naar Japan

Of je nou aan het dromen, sparen, of plannen bent van je reis naar Japan. Hier vind je een compleet overzicht met al onze artikelen over reizen naar Japan. Met suggesties voor de mooiste locaties, tips over het verblijf, maar ook praktische informatie voor de voorbereiding. En natuurlijk handige artikelen met achtergrond informatie over de Japanse cultuur.

Zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. Weet je niet waar je moet beginnen of heb je een specifiek vraag? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen op onze Reizen naar Japan FAQ. Of stuur ons een berichtje via het contactformulier. We helpen je graag verder!

Let wel dat op moment van schrijven reizen naar Japan niet mogelijk i.v.m. de COVID pandemie. Lees hier meer over de COVID situatie in Japan.

Regionale reisgidsen

 • Hokkaido
 • Tohoku
 • Kanto
 • Chubu
 • Kansai (coming soon)
 • Chugoku (coming soon)
 • Shikoku (coming soon)
 • Kyushu (coming soon)
 • Okiniwa (coming soon)

Regionale specialiteiten

 • Hokkaido
 • Tohoku
 • Kanto
 • Chubu
 • Kansai (coming soon)
 • Chugoku (coming soon)
 • Shikoku (coming soon)
 • Kyushu (coming soon)
 • Okiniwa (coming soon)

Activiteiten en aanraders in Japan

Naast alle tips over activiteiten en bezienswaardigheden in Japan die je in onze reisgidsen kunt vinden hebben we ook nog een heleboel andere artikelen voor je in petto. Bijvoorbeeld met onze persoonlijke reisverslagen over Japan. Denk aan artikelen over onze bezoeken aan Matsushima Bay, de Shosenkyo Gorge (volgens Japanners één van de meest mooie plekken van Japan), of ons bezoek aan Nikko. Maar ook tips voor kleine uitjes zoals het ervaren van echte Pachinko, het bezoeken van het Ramen Festival, of waar je de beste Michelinster Restaurants van Japan kunt vinden.

Onderstaand vind je onze meest gelezen reisverslagen en activiteiten in Japan. Klik hier om alle reisverslagen te lezen of klik hier om alle bezoektips te lezen.

de 14 Mooiste Plekjes in japan

Deel van het Iemitsu Mausoleum in Nikko.

Wil je meteen met het beste beginnen dat Japan te bieden heeft? Dan zijn dit de 14 mooiste plekken in Japan (volgens de Lonely Planet).

Yamadera Tempel

De Yamadera Tempel is een bijzondere locatie die veel moois te bieden heeft. Maar je moet wel zin hebben op meer dan 1000 treden op te lopen!

Nakasendo Way

De Nakasendo Way combineert een mooie wandelroute met pratchtige natuur en heel veel geschiedenis. Perfect voor hen die Oud-Japan willen ervaren.

Gratis Uitjes in Tokyo

Blog header Tokyo Skyline

Een reis naar Japan is al duur genoeg maar gelukkig kun je makkelijk geld besparen met deze gratis uitjes en toeristische trekpleisters.

Super Nintendo World Japan

Fantastisch nieuws voor Super Mario fans want Super Nintendo World Japan is vanaf februari 2021 geopend voor het grote publiek.

Shosenkyo Gorge

De Shosenkyo Gorge is één van de mooiste plekken van Japan, maar veelal onbekend onder westerse toeristen. Eeuwig zonde, want deze plek mag je niet missen!

Algemene voorbereiding

Helemaal enthousiast geworden en sta je nu te popelen om je eigen reis te boeken? Begin dan hier met enkele handige artikelen voor je algemene voorbereiding. Met een handig 7-stappenplan voor het plannen van je reis naar Japan en informatie over het verschil tussen groepsreizen en je eigen reis. Maar ook meer informatie over het beste moment om naar Japan te gaan, en de kosten van een reis naar Japan en het budget dat je ongeveer nodig hebt. Ook geven we je nog wat praktische tips voor het regelen van je vlucht naar Japan en vervoer in Japan zelf, alsmede tips voor je accommodatie in Japan, en andere niet te missen reserveringen.

Plan je reis in 7 stappen

Het plannen van een reis naar Japan kan een opgave zijn, zeker wanneer je niet weet waar je moet beginnen. Met deze 7 stappen is dat echter zo gepiept!

Beste moment om te gaan

Het beste seizoen om Japan te bezoeken is niet makkelijk aan te wijzen. Het hangt er namelijk helemaal vanaf wat je er wilt gaan doen.

Hoe duur is Japan?

Japanse Yen biljetten. Foto via Pixabay.

Geen idee wat het kost om naar Japan te gaan? Of hoe duur het leven is in Japan? In dit artikel vertellen we je wat je ongeveer kunt verwachten in Japan.

Alles over de JR Rail Pass

De JR Rail Pass is één van de makkelijkste manieren om in korte tijd (relatief) goedkoop grote afstanden af te leggen in Japan. Lees alles over deze handige pas.

Groepsreizen naar Japan

OVerzicht van een groepsreis door Japan. via Djoser.

Geïnteresseerd in georganiseerde (groeps)reizen naar Japan? We hebben een aantal van de meest populaire voor je op een rijtje gezet.

Reizen naar Japan FAQ

Reizen naar Japan blog header. Foto via Pixabay.

Heb je nog vragen over reizen naar Japan maar weet je niet in welk artikel je de antwoorde kunt vinden? Kijk dan snel in onze FAQ!

Praktische voorbereiding

Al een stapje verder met de voorbereiding van je reis? Vergeet dan niet om ook alle praktische zaken te regelen voor je vertrekt. Denk aan het wisselen van geld of je bank instellingen veranderen voor internationale geldopnames. Maar ook het aanschaffen van eventuele reisstekkers, of een pocket wifi regelen zijn belangrijk om niet te vergeten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het regelen van eventuele reisverzekeringen, of internationale reisbewijzen voor specifieke soorten medicatie of het hebben van vaccinaties. Met onze handige tips vergeet je in elk geval niets!

Onderstaand vind je onze meest populaire artikelen voor het voorbereiden van je reis naar Japan. Klik hier als je alle artikelen wilt lezen.

Elektronica

Goede internet verbinding en stroomvoorziening is voor de meeste van ons tegenwoordig cruciaal! Dus het is handig om te weten hoe dat zit in Japan!

Medicijnen en vaccinaties

Wanneer je op reis gaat naar Japan is het ook handig om te denken aan zaken zoals je zorgverzekering, en welke medicijnen of vaccinaties je in Japan nodig hebt.

Tips om geld te besparen

Foto met plastic voedselwaren in etalage van een restaurant.

Een reis naar Japan is al duur zat daarom hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet om heel gemakkelijk geld te besparen in Japan!

Pocket WiFi

Pocket Wifi in Japan met Ninja Wifi.

Goede internet verbinding en stroomvoorziening is voor de meeste van ons tegenwoordig cruciaal! Dus het is handig om te weten hoe dat zit in Japan!

Treinkaartjes en OV-Kaarten

Blog header Japanse treinkaartjes. Foto via 表示-継承.

Wanneer je op reis gaat naar Japan is het ook handig om te denken aan zaken zoals je zorgverzekering, en welke medicijnen of vaccinaties je in Japan nodig hebt.

Wat neem je mee op reis?

Een reis naar Japan is al duur zat daarom hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet om heel gemakkelijk geld te besparen in Japan!

Culturele Voorbereiding

En dan is het natuurlijk hoogtijd om de cultuur nog even in te duiken voor je daadwerkelijke vertrek. Op deze manier kun je je al een beetje voorbereiden op wat je te wachten staat. Zo hebben we enkele handige tips voor je op een rijtje gezet wanneer je een onsen wilt gaan bezoeken (met name als je tatoeages hebt!), en leggen we je uit hoe je een gebed of offer kunt brengen in de tempels en schrijnen. Maar ook enkele praktische zaken over het reizen met de shinkansen, boeken of verblijven in hotels en ryokans, of hoe je eten kunt bestellen in restaurants. Niet alleen voor jezelf prettig maar ook voor de bewoners!

Onderstaand vind je onze meest populaire artikelen over de culturele voorbereiding van je reis naar Japan. Klik hier als je alle artikelen wilt lezen.

Wat je NIET moet doen in japan

Dingen die je niet moet doen in Japan. Blog header.

Wist je dat je neus snuiten in Japan ontzettend onbeschoft is? Deze en nog een aantal dingen die je NIET moet doen in Japan bespreken we in dit artikel.

Onsen Etiquette

Japanse Onsen. Header voor het artikel over Onsen Etiquette.

Wil jij een bezoek brengen aan een onsen (Japans, natuurlijk heetwaterbad)? Let dan wel even op de juiste gedragsregels, met name als je tattoeages hebt!

Trein en metro etiquette

Hoewel er hier vaak gebeld en gepraat wordt in de trein is dat in Japan zeker niet gepast! Lees hier alle gedragsregels in de trein of metro in Japan.

Geen Prullenbakken Op Straat

Hier is het heel normaal om in alle parken en op straat prullenbakken tegen te komen. In Japan vind je deze een stuk minder en dat kan lastig zijn! Hoe dat zit lees je hier.

Mondkapjes in Japan

Mondkapjes zijn tegenwoordig een veel besproken onderwerp. In Japan worden ze echter al tientallen jaren om verschillende redenen gedragen. 

Japanse Gastvrijheid

Japan staat bekend om haar ongekende gastvrijheid en goede zorgen voor toeristen en gasten. We vertellen je hier graag meer over.

Ontdek meer

Wil je nog veel meer te weten komen over reizen naar Japan? Bekijk dan hier alle artikelen over reizen naar Japan. Met alles van persoonlijke reisverslagen tot handige tips en leuke weetjes.

 • Hoewel we hier het ijs nog van de auto’s staan te krabben en er notabene nog mensen op de schaatsen hebben gestaan, zijn ze in...

 • Osaka staat ook wel bekend als ‘De Keuken van Japan’. Niet zo vreemd want je vindt er een ware stortvloed aan heerlijk eten! Van de...

 • Japan biedt eindeloze mogelijkheden voor je reizen. Van zonvakanties tot skiën in de bergen, city hoppen in de grootste steden, pelgrimstochten langs de tempels, of...

 • Kirby en eten gaan hand-in-hand, niet zo gek dus dat er een Kirby Café in Japan te vinden is, sterker nog er zijn er meerdere!...

 • Middenin de bruisende winkelstraten van Ginza in Tokyo, verstopt in een warenhuis vind je het ‘Art Aquarium Museum‘. Een unieke bestemming die belooft zowel kunstliefhebbers...

 • Onlangs had ik de gelegenheid om het Chainsaw Man Café in Osaka te bezoeken, een pop-up paradijs geheel in het teken van de Chainsaw Man...

 • In Japan is het de gewoonte om je schoenen uit te doen voordat je een huis, restaurant of andere locaties binnengaat diep geworteld in de...

 • Welkom bij onze Reizen Naar Japan FAQ! Er komt vaak erg veel kijken bij het plannen van een reis naar Japan. In dit artikel proberen...