MAAK KENNIS MET YOKOHAMA

YOKOHAMA IS EEN FANTASTISCHE HAVENSTAD MET EEN INDRUKWEKKENDE GESCHIEDENIS. MAAR OOK EEN STERKE METROPOLISCHE UITSTRALING EN EEN VAN DE MEEST BEKENDE CHINATOWNS VAN HEEL JAPAN..

MAAK KENNIS MET YOKOHAMA

YOKOHAMA IS EEN FANTASTISCHE HAVENSTAD MET EEN INDRUKWEKKENDE GESCHIEDENIS. MAAR OOK EEN STERKE METROPOLISCHE UITSTRALING EN EEN VAN DE MEEST BEKENDE CHINATOWNS VAN HEEL JAPAN.

Over Yokohama

Yokohama is één van de grotere en betere bekende havensteden van Japan. De stad ligt ongeveer een uurtje onder Tokio en is al eeuwenlang een belangrijke hub voor de internationale handel.

Met meer dan 3 miljoen inwoners is Yokohama de op één na grootste stad van heel Japan, en tevens de dichtstbevolkte. De stad is populaire onder expats en andere immigranten, een link met hun uitgebreide handelsverleden. 

Yokohama is een zeer uitgebreide metropool met een iconische skyline, populaire stranden, opmerkelijke musea (zoals het Cup Noodle Museum) en de meest bekende, en grootste China Town van heel Japan. Vooral bekend om haar fantastische eten.

Wat te doen in (en om) Yokohama

Onderstaand vind je enkele van de meest populaire bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt doen in Yokohama. Deze zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen, aanraders van Japanners zelf, en de ervaringen van mensen op bijvoorbeeld Trip Advisor. Hiermee hopen we een gebalanceerd en bovenal gevarieerd aanbod te laten zien van de activiteiten in en rondom Yokohama. 

Regionale specialiteiten

Panda Nikuman in Yokohama ChinaTown
Panda Nikuman in Yokohama ChinaTown. Foto via Pixabay.

Een van de meest iconische lekkernijen in Yokohama is de Panda Nikuman (Chinese baozi) die je vindt in Yokohama Chinatown. Een soort gestoomde broodjes, traditioneel gevuld met vlees (een beetje zoals broodje bapao). Maar daar ook verkrijgbaar met custard, chocolade en nog veel meer.

Daarnaast is Yokohama de geboorteplaats van het bekende Japanse biermerk, Kirin, dus mag een lekker Kirin biertje niet ontbreken! Ook Cup Noodles hebben hun oorsprong in Yokohama en je kunt in het Cup Noodles Museum dan ook je eigen variant maken.

Ten slotte staat Yokohama – dankzij haar verleden als internationale havenstad – bekend om de grote hoeveelheid internationale gerechten zoals Spaghetti Napolitan, Chinese shumai, Soup Dumplings, en Taiwanese thee. 

Seizoensactiviteiten

Foto via Pixabay.

Yokohama kun je het gehele jaar door prima bezoeken. En er valt altijd wel wat te beleven. Het reguliere toeristenseizoen van eind maart t/m oktober zie je ook hier terugkomen, qua drukte. Maar over het algemeen genomen valt het erg mee qua hoeveelheid toeristen in Yokohama.

Vanaf eind juni komen de vele festivals weer op gang met o.a. het Yokohama Kaiko Festival in juni, Minato Mirai Bon Odori in augustus, het Bashamichi Festival in oktober en vele anderen.

Vooral in de zomer barst Yokohama van de fantastische festivals. Vaak gepaard met talloze eettentjes, optredens, pop-up Beer Gardens en terrassen en – als letterlijke klap op de vuurpijl – uitgebreide vuurwerkshows.

Pokémon, en in het bijzonder Pikachu fans moeten echt begin augustus een bezoekje planning voor de jaarlijkse Pikachu outbreak.

Minato Mirai 21

Foto via Pixabay.

Minato Mirai 21 is zo’n beetje hét centrum van Yokohama. Deze supermoderne kustlijn bevat alles wat je maar zoekt in entertainment. Een schitterend uitzicht over het water terwijl je al winkelend door de straten loopt, talloze restaurants en cafés, onsen, musea (zoals het Cup Noodle Museum), en als kers op de taart ook nog eens een pretpark. Hier vind je ook het iconische reuzenrad dat je vrijwel altijd in de foto’s van Yokohama terugziet. 

Verder vind je er nog een groot congresgebouw, talloze hotels, een observatorium (Sky Garden Observatory) en enkele parken op loopafstand. 

Kortom, Minato Mirai 21 is een bezoek dubbel en dwars waard. Zeker als je maar beperkt de tijd hebt om een bezoek te brengen aan Yokohama is dit dé spot (naast Chinatown) om naar toe te gaan.

Yokohama Chinatown

Foto via Pixabay.

Yokohama was eind 19de eeuw één van de eerste Japanse steden die haar havens weer opende voor internationale handel. Als gevolg daarvan kwamen er grote groepen handelaren en immigranten naar Yokohama, waaronder veel Chinezen. 

In een recordtempo ontwikkelde zich vervolgens een gehele Chinatown, welke ook vandaag de dag nog trots en groots in de stad aanwezig is. Het is een geliefde wijk in Yokohama, mede vanwege het grote aanbod delicatessen die je er kunt vinden.

Vooral streetfood is er in grote getalen aanwezig, en je kunt je dan ook uren lang vermaken met al het lekkers dat er is te proberen.

Ook qua unieke winkels, en restaurants is er geen gebrek. En als je geluk hebt kun je ook een van de vele Chinese festivals en vieringen meemaken.

Cup Noodle Museum

Foto door Yumi Kimura

Als je in Yokohama bent mag een bezoek aan het museum van bekendste exportproduct van de stad niet ontbreken: het Cup Noodle Museum.

Dit razend populaire museum staat bekend om haar interactieve tours en workshops. Waaronder het zelf samenstellen van je eigen Cup Noodle variant! Hier betaal je een kleine €5,- voor en duurt ongeveer 90 minuten. Daarnaast kun je ook gewoon allerhande varianten proberen, zonder er een hand voor hoeven uit te steken.

Liever verse ramen noedels eten? Dan kun je ook nog naar het nabij gelegen Ramen Museum. Al is de naam museum een beetje vertekenend. Het is bovenal een verzameling ramen restaurants, waar je een uitgebreide selectie ramen kunt proberen. Speciaal voor mensen die meerdere soorten willen proeven kun je bij elke locatie “mini-ramen” bestellen. Zodat je meerdere kunt proberen.

Kirin Beer Factory

Nog een bekend Japans product met een unieke toeristenlocatie is het Japanse biermerk: Kirin.

Kirin Beer is één van de meest bekende biermerken van Japan en is ontstaan in Yokohama. In de stad kun je dan ook een bezoekje brengen aan de bierbrouwerij voor een gratis 80 minuten durende rondleiding. Waarvan de laatste 20 minuten bestaat uit het (ook gratis) proberen van diverse soorten Kirin Bier.

Let wel dat er niet op alle dagen en tijden een Engelse tour guide beschikbaar is. Je kunt dan wel gewoon meelopen met de Japanse groepen en krijgt dan Engelstalig materiaal mee voor verdere uitleg.

Een perfecte activiteit voor een regenachtige dag, of het opvullen van een paar verdwaalde uurtjes.

Yamashita Park

Foto via Pixabay.

Yamashita Park ligt direct aan het water en strekt zich over ongeveer 750 meter uit. Het is een heerlijke mix van uitzicht over het water, lekker wandelpad, en natuurlijk het nodige gras en groen om bijvoorbeeld op te picknicken.

Het park ligt vlakbij het populaire Minato Mirai 21 en de Otanbashi Pier. Een populaire pier voor bewonderaars van enorme cruise schepen, want deze liggen daar regelmatig aangemeerd. 

Verder vind je er een museum, het uitkijkpunt Yokohama Marine Tower, enkele monumenten en fonteinen, en is het simpelweg een heerlijke plek om even tot rust te komen. En te genieten van het uitzicht.

Sankeien Garden

Foto via Pixabay.

Voor nog meer natuur en rust moet je echter zijn in Sankeien Garden. Deze Japanse Tuin is gelegen in het westen van Yokohama en voelt aan alsof je kilometers verwijdert bent van de stad. Terwijl deze nog altijd op loopafstand is.

De serene omgeving, schitterende vijvers, het talloze groene en de traditionele, houten gebouwen, transporteren je echt even naar een geheel andere wereld.

Daarnaast vind je er enkele bijzondere historische gebouwen, een charmant theehuis, en een pagoda met drie verdiepingen.

Let wel dat entree tot deze tuin je (op moment van schrijven) ongeveer €5 kost.

Hakkeijima Sea Paradise

Hakkeijima Sea Paradise ligt niet precies in Yokohama zelf. Voor deze bijzondere locatie moet je een kleine reis – van zo’n 30 minuten – naar een eiland ten zuidwesten van Yokohama.

Hier vind je één van Hakkejima Sea Paradijs. Japans populairste pretpark! Toegang tot het park zelf is gratis, je betaalt alleen voor de attracties waar je eventueel in wilt gaan. Verder kun je naar hartenlust over het gehele eiland slenteren. Er zijn diverse winkels en restaurants te vinden langs de promenade en natuurlijk attracties! Deze vind jij bij de Aqua Resorts en Pleasure Land.

De Aqua Resorts zijn het meest geliefd. Maar niet vanwege spannende achtbanen of spookhuizen. Hier vind je diverse aquaria om te bewonderen. 

TIP! YOKOHAMA DISCOUNT PASSES

Er zijn meerdere Yokohama discount passes beschikbaar. Afhankelijk van het type dat je selecteert heb je bijvoorbeeld voor nog geen €5,- de Yokohama-Minatomirai Pass hiermee kun je goedkoop vanaf Tokyo reizen en onbeperkt gebruik maken van de Minatomirai lijn in Yokahama. Gezien de treinreis vanaf Tokyo echter al zo goedkoop is zouden wij echter opteren voor een Minato-Burari Ticket. Deze biedt dan geen vervoer vanaf Tokyo (tenzij je upgrade naar de ‘Wide’ versie) maar wel onbeperkt gebruik van de Minatomirai lijn én korting bij meer dan 80 locaties en attracties in Yokohama.

Vermaak

Naast bovenstaande activiteiten valt er echter nog veel meer te beleven in Yokohama! 

Lijkt dat je wat? Kijk dan eens op TripAdvisor voor meer activiteiten en de ervaringen van anderen, of kijk naar het aanbod van Voyagin voor enkele van de meest unieke uitjes en ervaringen. Zoals bijvoorbeeld:

Vergeet ook niet om ons persoonlijke reisverslag naar Yokohama en omgeving te lezen als je benieuwd bent naar onze eigen ervaringen. Deze vind je hier.

Verblijf

Nikko staat bekend om haar ryokan en onsen. We kunnen je dan ook van harte aanbevelen om een verblijf te boeken bij een ryokan. Ook zijn er diverse hotels, soms wat meer de bergen in, met fantastische uitzichten (hier betaal je vaak wel meer voor).

Enkele populaire locaties om te overnachtingen in Hakone zijn:

Op het gebied van AirBnB, homestay en soortgelijke is er soms wat moeilijker iets te vinden. Maar sla ze vooral niet over in je zoektocht.

Vervoer

Yokohama is één van de meest makkelijk te bereiken locaties vanaf Tokio. Stap simpelweg in één van de vele (rechtstreeks) treinen of metro’s en je staat binnen een uur in het centrum van Yokohama. Vaak voor maar een paar euro. 

Ook vanaf Narita Airport kun je makkelijk naar Yokohama komen, er gaan namelijk meerdere rechtstreekse shuttle busses naartoe.

Voor het uitplannen van je exacte route kun je Google Maps of Hyperdia gebruiken. Beiden bieden goede overzichten van de verschillende OV-routes die je tot je beschikking hebt.

Ontdek meer

Wil je nog veel meer te weten komen over reizen naar Japan? Vergeet dan niet een kijkje te nemen op onze overzichtspagina ‘Reizen naar Japan‘ voor al onze andere reisgidsen en handige artikelen over het voorbereiden van je reis. Inclusief informatie over de praktische voorbereiding zoals het regelen van een pocket wifi en meer. Of duik in één van onze honderden artikelen over reizen naar Japan en de Japanse cultuur.

  • Hoewel we hier het ijs nog van de auto’s staan te krabben en er notabene nog mensen op de schaatsen hebben gestaan, zijn ze in...

  • Osaka staat ook wel bekend als ‘De Keuken van Japan’. Niet zo vreemd want je vindt er een ware stortvloed aan heerlijk eten! Van de...

  • Japan biedt eindeloze mogelijkheden voor je reizen. Van zonvakanties tot skiën in de bergen, city hoppen in de grootste steden, pelgrimstochten langs de tempels, of...

  • Kirby en eten gaan hand-in-hand, niet zo gek dus dat er een Kirby Café in Japan te vinden is, sterker nog er zijn er meerdere!...

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 31 augustus 2020. Zetfouten onder voorbehoud. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze website.