REVIEW: JAPAN CRATE FEBRUARI 2016

Review: Japan Crate Februari 2016

Naast Candy Japan en WowBox Japan is er nóg een aanbieder van de mystery boxes met Japans snoep goed: Japan Crate. Ook zij bieden diverse maten aan voor ieder budget. Zo is er een mini-box met 4- 6 items voor $12 , original box met 8 – 10 items voor $25, en een premium box met 12 – 14 items voor $30. Deze laatste box  hebben wij van Japan Crate mogen ontvangen om voor jullie te gaan reviewen! Dus ben jij benieuwd wat er allemaal in de Japan Crate Februari 2016 zit? Lees dan snel verder!

Flinke doos

Bij het open doen viel al meteen op dat er wat extra’s bij zat: een mini-magazine! In dit kleine tijdschriftje stond niet alleen handig omschreven wat er precies in de doos zat maar kon je ook instructies vinden voor het maken van de DIY kits die in deze crate zaten en waren er nog een aantal leuke cultuur artikelen. In dit geval ging het over Valentijnsdag in Japan.

Erg leuk en iets wat we nog niet eerder zijn tegengekomen in boxes van andere aanbieders. Heel lang hebben we er echter niet naar gekeken want we waren vooral benieuwd naar wat er nou precies in de doos zat!

IMG_4669
IMG_4679
IMG_4695

Een grote kleurrijke verzameling aan snoepgoed lag namelijk weer op ons te wachten! Dat niet alleen er zat ook een flesje frambozen ramune (Japanse frisdrank) in, wat chips, én een gachapon verrassing met een (behoorlijk grote) sleutelhanger in de vorm van een kom ramen. 

Deze laatste is één van de items die je alleen in de premium box kunt terug vinden en wat elke keer een andere kleine verrassing is. Dit zijn vaak squishie’s, gachapon figures, maar ook échte mini figures zoals een Naruto figure in de box van November.

IMG_4764

Verder zagen we ook een “oude” bekende: de Groene Thee KitKat’s die we eerder al eens hebben gereviewd (conclusie? YUM!), twee DIY kitjes, chocolade, kauwgom, diverse soorten gummy’s en chewy-snoepjes en de fantastisch verpakte Super Lemon zuurtjes!

Yaokin Moguchuu Strawberry

Omdat ik niet meteen met de grootste dingen wilde beginnen heb ik me eerst op de kleinere snoepjes gestort. De KitKat hoefde ik eigenlijk niet te proeven omdat ik ze dus al kende, maar ik moest nog even controleren of ze écht nog wel zo lekker waren als voorheen. Dat waren ze gelukkig! Daarna begon ik aan de Yaokin Moguchuu Strawberry, een soort fruitella.

IMG_4781

Deze was echter ontzettend hard en ik voelde mijn kaken dan ook kraken tijdens het kauwen. Zelfs nadat ik snoepje nummer twee met mijn handen had geprobeerd op te warmen (en dus zachter te maken) was het nog een hele opgave om ze eten. Niet echt een succes dus. Een betere Japanse variant hierop is Hi-Chew, ook een soort fruitella maar dan wel lekker zacht!

Twinbow Drink Gummy’s

Omdat ik mijn kaken niet weer zo op de proef wilde stellen besloot ik het dan maar te wagen op wat gummy’s! In dit geval de Twinbow Drink Gummy’s. Het waren vrij simpele gummy’s met een licht zuur poedertje eroverheen.

IMG_4793

Niet heel veel anders dan snoepjes van Haribo en soortgelijken, maar wel erg lekker! Ook handig was de hersluitbare verpakking waardoor je gemakkelijk nog wat kunt bewaren voor later zonder overal het zure poeder rond te strooien.

Yaokin Budou Grape Gummy

Met hernieuwd enthousiasme pakte ik het volgende zakje:  de Yaokin Budou Grape Gummy! Een klein zakje met druivensmaak gummy snoepjes. Bij het open doen kwam die lekkere chemische geur van zoetstof en kleurstof naar boven en had ik al zo’n vermoeden wat voor smaak me te wachten stond. En ja hoor, ze hadden weer die typerende Japanse druivensmaak!

IMG_4822

Ik ben er nog steeds niet over uit of ik die smaak nou echt lekker vindt of niet maar verrassend genoeg was het geheel dit keer in elk geval minder zoet van smaak dan normaal.

Coris Grape & Soda Kaijirryo

Aangezien ik nu toch al bezig was met de druivensmaakjes was de volgende die ik probeerde Coris Grape & Soda Kajirittyo. Een soort kruising tussen kauwgom en fruitella-achtige snoepjes. Ook dit was weer druivensmaak gemengd met soda (in Japan is dat een soort 7up smaakje). Maar het eten ervan was een aparte ervaring!

IMG_4832

De smaak was prima maar ik kon maar niet wennen aan de kruising tussen kauwgom/fruitella. Moest ik het nou doorslikken? Volgens de instructies kun je deze variant gewoon doorslikken en opeten maar doordat het zó erg op kauwgom leek, en ik altijd geleerd heb kauwgom nooit door te slikken, voelde ik me er nogal ongemakkelijk bij. Lekker en vreemd maar niet perse iets wat ik zelf nog een keer zou kopen.

Toppu Trio Stick Gum

Na deze aparte ervaring vond ik het wel een goed idee om dan maar voor de echte kauwgom te gaan en de Toppu Trio Stick Gum te gaan proberen. In dit zakje zitten weer kleine verpakkingen met daarin reepjes kauwgom in drie smaken: cola, druif, en soda.

IMG_4807

De verpakking alleen al maakte het eten van deze kauwgompjes super cool en gelukkig waren ze ook prima van smaak. Mijn persoonlijke favoriet was de cola die haast lichtjes leek te prikkelen in je mond. De smaak vervloog wel weer vrij snel maar ach, gelukkig zaten er nog genoeg in het zakje om nog van te genieten!

Nericcho Soft Cider Cones

Nu was de beurt aan het eerst DIY kitje de: Nericcho Soft Cider Cones! Het is de bedoeling dat je een zakje met korreltjes in het bakje giet en er 10cc (dus echt heeeeeeel weinig) water aan toevoegt. Dit roer je tot je een soort schuimige consistente krijgt waarmee je ze op het ijshoorntje kunt scheppen en een soort softijsje krijgt.

Untitled design (5)

Ik kan er niks anders van zeggen dan dat ik ze gewoon vies vindt. Alleen al bij het openen van het zakje met korrels komt je een lucht tegemoet waar je u tegen zegt, en de smaak is niet veel beter. De soda-achtige sorbet smaak die het had moeten hebben was ver te zoeken en in plaats daarvan had ik een zurige hap met raar schuim. Wat mij betreft was één keer proberen meer dan genoeg. Het hoorntje was trouwens wel prima te doen en was een “echt” miniatuur ijshoorntje.

Oekaka Choco DIY

In de hoop dat het andere DIY kitje wat beter in de smaak zou vallen ben ik dan ook maar meteen aan begonnen aan de Heart Ltd. Oekaki Choco DIY. Met deze kit kun je zelf een chocolade lolly maken.

IMG_4869
Untitled design (7)

Daar was echter wel behoorlijk wat geduld voor nodig! Met behulp van het meegeleverde pincetje en sjabloontje was het namelijk te bedoeling dat je stuk-voor-stuk de gekleurde balletjes op de juiste plek (of een andere plek) te leggen en zo een vormpje te maken. In mijn geval een panda! Het was even een gepriegel maar uiteindelijk had ik alle balletjes op de juiste plek en kon ik de chocolade even kort laten smelten in de magnetron alvorens deze in de vorm te gieten. Na een poosje afkoelen in de koelkast kon ik de chocolade eruit huilen en lekker oppeuzelen. En lekker was het zeker!

Petit Pastel Ice Cream Cookies & Chocolates

De ellende met chocolade is echter dat, als je er eenmaal aan begint je meer wilt! Gelukkig zat er nog een chocolade lekkernij in deze box en kon ik nu mijn tanden gaan zetten in de Petit Pastel Ice Cream Cookies & Chocolates!

IMG_4730
IMG_4818

Het doosje zal sommige vast bekend voorkomen aangezien er vele varianten bestaan. Dit keer hebben we ijsjes maar deze mini chocolaatjes met biscuits zijn er ook in de vorm van hamburgers, paddestoelen en nog veel meer! Qua smaak verschillen ze niet van elkaar, het is puur de vorm die anders is. En dat vind ik in dit geval helemaal niet erg want ze zijn altijd lekker!

Chip Star Norisho

Na alle zoetigheid was het echter wel tijd voor een kleine onderbreking en voor wat hartigs te gaan: de Chip Star Norisho. Deze chips zijn zeer bekend in Japan en lijken ontzettend veel op pringles. Je hebt daar echter maar weinig paprika of naturel smaakjes maar vele andere unieke smaken waaronder deze zeewier en zout versie.

IMG_4844

Yum, yum, yum! Perfect gezouten chipjes met een heerlijke ondertoon van zeewier. Het is absoluut niet de nadrukkelijk aanwezig dus zelfs mensen die niet zo dol zijn op zeewier zullen deze ook vast nog lekker vinden. Met enigszins schaamrood op mijn kaken moet ik dan ook bekennen dat ik het hele busje vrijwel in één keer geïnhaleerd heb! Een absolute hit wat mij betreft dus!

Super Lemon

En last but not least… de Super Lemon! Dit schitterende verpakte snoepgoed bestond uit een zakje met daarin apart verpakte zuurtjes. Gezien de verpakking wist ik al dat ik te maken zou krijgen met een citroen-smaak en dat het waarschijnlijk wel wat zurig zou zijn. Als ervaren zuurtjes eter liet ik me hier echter niet door afschrikken en stak de eerste in mijn mond.

IMG_4752
IMG_4838

HOLY COW DIT IS ZUUR!!!!! Ik kan er niet genoeg uitroeptekens achter zetten en het napoleon-effect is er niks bij, zo hard vertrok mijn gezicht toen de smaak goed tot me door drong. Zo heftig als de smaak er was, zo snel was die weer vertrokken om plaats te maken voor een subtiele zoetigheid en kon je weer echt genieten van het zoete zuurtje met in het midden waar een laatste hint zurigheid. Het was fantastisch en ik ben dan ook blij dat de zak nog lang niet leeg is!

En daarmee zijn we alweer door de gehele crate heen en komen we op een totaal van 13 producten, of 16 als je de drie groene thee kitkats apart zou meetellen. In grote lijnen lijkt de box dan ook een super goede concurrent voor andere aanbieders met veel variatie en leuke producten.

Aanrader?

Jammer genoeg heeft de Japan Crate een groot nadeel ten opzichte van de anderen. Waar de verzendkosten van de Candy Japan Box en de WowBox Japan gratis zijn zul je voor de Japan Crate nog wel even in je portemonnee moeten tasten. Variërend van de crate die je kiest en waar je woont liggen de verzendkosten al snel tussen de $12 – $18, behoorlijk pittig dus en meteen ook een enorm minpunt aan deze aanbieder.

Ook het aanbod is, ondanks de ruime keuze, toch enigszins een tegenvaller. Voor een Japan Crate die zichzelf profileert als aanbieder van de meest “exclusieve items die moeilijk buiten Japan te vinden zijn” is het een beetje jammer dat de KitKats, Ramune, Petit Pastel Ice Cream Cookies & Chocolate en beide DIY kits bij vrijwel alle conventies en een groot deel van de Japanse (snoep) webshops gewoon te koop zijn.

Dit ligt denk ik ook wel een beetje aan de box die ik dit keer ontving want afgaande op voorgaande Japan Crates zitten er wel wat meer exclusieve en bijzondere producten in. Dat maakt het snoepgoed er niet minder leuk en lekker om maar doet wel erg af aan het hele “exclusiviteit” verhaal.

Al met al is ook de Japan Crate zeker geen verkeerde box maar gezien de verzendkosten en het feit dat ze niet zo exclusief zijn als ze doen lijken is het wellicht een betere optie om voor één van de concurrenten te kiezen.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie