Review: Pandora of the Crimson Shell Ghost

Titel: Pandora of the Crimson Shell Ghost

Genre: Action, Comedy, Ecchi, Sci-Fi

Release: 5 december, 2015 (anime)

In Koukaku no Pandora, ofwel Pandora of the Crimson Shell Ghost krijgen we te maken met flink wat actie, mysterie, en cyborgs! Eén van hen is Nene, een jonge menselijke meid die “full-cyborg” is gegaan en nu naar Cenacle Island wil verhuizen om bij haar tante gaan wonen. Tijdens de cruise komt ze de excentrieke Uzal en haar cyborg Clarion tegen en raken ze al snel met elkaar bevriend.

De vriendschap neemt echter vlak na aankomst op Cenacle Island al een bijzondere wending wanneer Uzal omkomt bij een bizar ongeluk met haar super robot. B.U.E.R. Clarion en Nene zijn vanaf dat moment onafscheidelijk terwijl ze het mysterie rondom B.U.E.R. proberen op te lossen en verwikkelt raken in een diepgaand complot.

Enige tijd geleden kocht ik een manga met een nogal bijzondere voorkant. Ik heb niet eens gelezen waar het over ging maar door de titel en de intrigerende cover was ik meteen verkocht en was ik ontzettend nieuwsgierig. Na het zien van de cover en de namen Koshi Rikudou (Excel Saga), en Masamune Shirow (Ghost in the Shell) was ik direct enthousiast.

Afgaande op de vorige werken van deze mangaka lagen mijn verwachtingen dan ook bij een (dit keer ietwat lugubere) intense sci-fi serie, maar wat zat ik daar naast zeg! Want Pandora of the Crimson Shell Ghost is verre van luguber. Sterker nog, het is een zeer luchtige komedie serie met een stevige dosis loli-ecchi!

Blijkbaar ben ik ook de enige persoon ter wereld die deze associaties had met de voorkant want bij een kleine steekproef (a.k.a. m’n vrienden) was het volgens hen allemaal super duidelijk dat er een ontdeugend loli-tintje aan de voorkant af te lezen was.

81Ohjtw8WcL

En dit ontdeugende tintje is maar al te duidelijk aanwezig in de gehele serie. Alleen al de connectie met Clarion om Nene’s “abilities” te unlocken laten dit goed zien. Hiervoor moet Nene namelijk haar vingers, wat lijkt op, in Clarion’s vrouwelijke delen plaatsen. In dit geval is het echter een soort technische robot verbinding maar de suggestie ligt er extreem dik op.

Normaal gesproken was dit dan ook al meer dan genoeg geweest om de serie aan de kant te schuiven en iets anders te gaan zoeken. Maar bij deze serie heb ik nog niet weg kunnen kijken. Ik heb vooral veel gegiecheld om de foute humor, genoten van de slechte gevechten, en kon ik zelfs de foute fanservice goed waarderen.

Pandora2

horriblesubs-koukaku-no-pandora-01-720p-mkv_snapshot_14-19_2016-01-08_20-44-29

Het is dan ook geen standaard over-the-top loli of fanservice anime. Het is vooral op een schattige manier gedaan terwijl er tegelijkertijd ook nog een flinke dosis actie in de mix wordt gegooid. De gevechten bestaan dan wel vooral uit schattige loli-meisjes met her en der de nodige boobs maar er komen ook toffe guns en mecha’s in de battles voor.

De characters zelf zijn wellicht niet over om naar huis te schrijven. Buiten het feit dat zo’n beetje alle fanservice en moe clichés uit de jaren 2000 naar voren komen, zijn de persoonlijkheden zelf ook nogal oppervlakkig. Ze blijven echt in hun “hokje” en hints naar interessante ontwikkelingen of achtergrondverhalen blijven onbeantwoord.

Ook het artwork en de animaties laten te wensen over. Hoewel het zeker niet slecht is voelt het geheel vaak wat vlak aan en had het ook wat soepeler kunnen gaan. Persoonlijk was ik wel gecharmeerd van het kleurgebruik al is lang niet iedereen dit met me eens.

45e986037d395437e1ec36a30d9dd9841452879867_full

Het grootste minpunt zit hem echter in het verhaal zelf. Want ondanks de vliegende start en de hints naar het onderliggende mysterie blijft het geheel vrij oppervlakkig. Het lijkt vooral alsof de serie maar niet kan beslissen of het een luchtig verhaal wil vertellen over twee schattige cyborgs en Nene’s quest naar worldpeace, of dat het juist een duistere cyborg serie moet zijn (met loli fanservice). Hierdoor is de serie eigenlijk geen van beide en dat is zonde want op deze manier valt niks op z’n plek en blijft het een chaos.

En dat is dan ook hoe ik deze serie het best kan omschrijven: chaos. Een vermakelijke chaos wel te verstaan. Want hoewel ik deze serie met geen mogelijkheid goed kan noemen heb ik me er stiekem toch mee vermaakt.

Review: Pandora of the Crimson Shell Ghost
5.5 / 10 Score
Verhaal4
Personages6
Animatie6
Soundtrack6

 


Op zoek naar  merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X