Robot Battle: USA vs. Japan!

“We have a Giant Robot, you have a Giant Robot – we have a duty to the science fiction lovers of this world to fight them to the death.” Het lijkt het begin van een mecha anime serie maar nee, dit is toch echt het echte leven!

 

Levensecht robotgevecht

Met deze kreet daagt het Amerikaanse bedrijf MegaBots Inc. haar Japanse concurrent Suidobashi Heavy Industry uit doormiddel van een YouTube filmpje.

Met hun Mark II, een robot van ruim 4 meter lang, en gigantische paintball guns voor armen dagen ze (heel dapper) Suidobashi’s kroonjuweeltje Kuratas uit.

Kuratas is zeker niet de minste tegenstander met “slechts” en totaal lengte van net geen 4 meter is de robot dan wel kleiner maar heeft o.a. een een mega BB Gatling Gun en andere wapensystemen die heel wat serieuzer lijken te zijn dan een paintball gun 😉

 

Mark II vs. Kuratas

Het lijkt hierbij te gaan om een toffe marketing stunt van MegaBots inc. die robot gevechten “the sport of the future” willen maken, een soort battlebots maar dan met metershoge robots en serieuze wapensystemen.

Of ze echt deze sport wereldwijd populair kunnen krijgen is nog maar de vraag maar voor nu kunnen we in elk geval al uitkijken naar dit robot gevecht dat we over een kunnen gaan bekijken tussen MegaBots’ Mark II and Suidobashi’s Kuratas. Want uiteraard heeft Japan de uitdaging geaccepteerd en een passend antwoord gegeven 😉

“I wanna punch them to scrap and knock them down to do it”

Niet alleen gaat Suidobashi de uitdaging aan, hij verhoogt de spanning nog door te zeggen dat het niet moet gaan om een simpel gevecht met paintballs maar een heuse melee battle waarbij de robots elkaar daadwerkelijk te lijf gaan!

Het is nu weer aan de USA om aan te geven of ze akkoord gaan met deze nieuwe voorwaarden of dat ze toch met hangende (robot)pootjes terugkrabbelen. Wij gaan in elk geval onze Team Japan cheer vast oefenen! Voor welk team ben jij? USA of Japan?

 

Bronnen: 1, 2.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X