Robot Restaurant: Een bizarre en fantastische ervaring!

!!!BELANGRIJK!!! In 2020 heeft het Robot Restaurant (mede i.v.m. COVID-19) haar deuren voorgoed moeten sluiten.

Wanneer je denkt aan Tokyo denk je waarschijnlijk aan neonlichten en bizarre gebeurtenissen. En eén van de meest unieke plekken die dit helemaal waarmaakt is het Robot Restaurant in Shinjuku, Tokyo.

De naam is echter verraderlijk want een restaurant kun je het eigenlijk niet echt noemen. Je kunt er wel eten, maar dat wordt door veel recensenten (en onszelf) afgeraden. Maar wat is het dan wel? Een enorm gestoorde maar toffe parodie/cabaret, robot- en dansshow!

Bizarre aankleding

Al voordat je naar binnen loopt, komt de gekkigheid je tegemoet, ze hebben namelijk de toegangshal helemaal in regenboog lichtjes gehuld. Het doet denken aan een over-the-top disco. Met de lift ga je naar de wachtruimte. Als je denkt: “wachtruimte, dat zal wel saai zijn”, dan heb je het fout.

De pret begint namelijk al hier. Niet alleen was de hele (grote) ruimte ‘crazy’ ingericht, er was ook een bar en muzikaal vermaak. Niet zomaar, maar muzikanten gehuld in android-achtige pakken. Je vergeet bijna dat er nog een voorstelling aankomt.

Entree en loungeruimte Robot Restaurant
IMG_0662


Knallende show

De show zelf vindt plaats in een ruimte waarbij het publiek langs de zijkanten zit, en in het midden de show zich afspeelt. Deze bestaat uit verschillende delen: indrukwekkende muziek en kostuums worden afgewisseld met simpelere sketches, dansjes en soms pauzes zodat de acteurs en actrices zich kunnen verkleden.

De acts verschillen wel veel qua thema en kwaliteit. Je moet zeker niet verwachten dat je alleen maar robots ziet. Een groot deel van de show bestaat uit een groep meiden die uitbundig dansen. Sommige acts worden gedaan door alleen maar mensen in kostuum in combinatie met luide geluidseffecten. En tijdens de pauzes proberen ze iets te hard hun overpriced zakjes chips te verkopen.

Toch is de show het waard om te gaan bekijken. Waarom? Vanwege de enorm coole robots en monsters die er wel in zitten. En omdat ze zeker hun best gedaan hebben om het een waar spektakel te maken. Het is een tikkeltje prijzig, maar ik had het niet willen missen!

Plan je bezoek

!!!BELANGRIJK!!! In 2020 heeft het Robot Restaurant (mede i.v.m. COVID-19) haar deuren voorgoed moeten sluiten. Onderstaande tekst is dus ook niet meer van toepassing.

Helemaal enthousiast geworden? Het Robot Restaurant is elke dag open en tickets kun je online boeken, dat is goedkoper dan ter plaatse kopen. Je kunt een tijdslot uitkiezen (tussen 16.00 en 21.00) en je moet er dan 30 minuten vooraf zijn. De show zelf duurt 90 minuten lang.

Een ticket kost online ¥7500 (exclusief eten), dat is ongeveer €60. Voor reserveren en meer info ga je naar hun website. Let er overigens wel goed op dat je ruim van te voren boekt. Het is er namelijk vrij populair en zeker in de weekenden kunnen de shows al snel vol zitten.

Naast boeken via de website kan het ook met behulp van een boekingsite zoals “Rakuten Travel (voorheen voyagin)“. Met name zij zijn een handige partij omdat ze regelmatig leuke kortingen aan mogen bieden als officieel partner. Denk aan gratis drankjes en popcorn.

Alvast een voorproefje? Bekijk hier wat video’s!


Dit artikel – Robot Restaurant: Een bizarre en fantastische ervaring! – verscheen voor het eerst op 24 maart 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 24 oktober 2020.

Petra
berkumpje@gmail.com

Petra is het liefste creatief bezig en wanneer ze niet aan de gang is met een nieuw kawaii project, schitterend kostuum, of nieuwe lolita co-ord samen te stellen, schrijft ze erover voor The Sushi Times.

Geen reactie's

Geef een reactie