Sakura DIY project: kersenbloesem stempels

In Japan is de sakura, kersenbloesem, hét symbool van de lente. De bloeiperiode van deze prachtige bloesem is voor Japanners zelfs zo belangrijk, dat er een heuse sakura-weersvoorspelling is. Mocht je nog reisplannen hebben: de bomen staan in Tōkyō op 22 maart in volle bloei! Kun je samen met de Japanners het park in om onder de bomen te genieten van een goed gevulde bentō en, als je daar trek in hebt, een kommetje sake.

En omdat we de lente bijna kunnen ruiken delen we deze keer heel graag een tip om met behulp van groenten uitstekers, die je normaal voor de bentō gebruikt, een mooi sakura-patroon op papier te stempelen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen cadeaupapier maken.

sakura-stempel-roppongi-2

Neem hiervoor een flinke aardappel en snijd hem doormidden. Stans met een vormpje tot ongeveer een centimeter in de aardappel en snijd met een aardappelmesje rond de contouren van het vormpje zodat het bloemetje uitsteekt. Meng wat rode en witte acrylverf tot een mooie roze kleur, neem een wit vel papier en stempelen maar.


Hergebruiken

En als je klaar bent met stempelen gebruik je de uitstekers weer gewoon waar ze voor bedoeld zijn: deze edamame-wortelbloemetjes bijvoorbeeld!

wortel-bloem-roppongi-1
Dit artikel – Sakura DIY project: kersenbloesem stempels – verscheen voor het eerst op 25 maart 2017 en is voor het laatst geüpdatet op 25 maart 2019.

Roppongi (Ingrid en Jet)
info@roppongi.nl

De dames van Roppongi (Ingrid en Jet) zijn dol op de Japanse cultuur en met name de Japanse keuken. Hun artikelen gaan dan ook voornamelijk over de lekkerste Japanse recepten en de leukste bento tips! Vergeet ook niet op hun webshop www.roppongi.nl te kijken voor allerhandige Japanse keukentools en bento accessoires.

Geen reactie's

Geef een reactie