Blog header sake recepten. Foto via Pixabay.

Smakelijke Sake Recepten

Sake wordt niet alleen maar puur gedronken of in Kitkats verwerkt. De lekkernij wordt maar vaak genoeg gebruikt om te mixen in cocktails, het op smaak maken van marinades en sauzen en meer! Hierbij wordt er vaak wel onderscheid gemaakt tussen sake om te koken en sake om te drinken.  Maar weet jij niet zo goed wat je met zo’n hele fles aan moet? Dan vind je hier wat inspiratie!

Let wel: Sake om te drinken kun je ook prima gebruiken om te koken, al is dat een beetje zonde. Maar sake bedoelt om te koken is niet geschikt om zo te drinken. Let hier dus wel op voor je een fles aanschaft! Overigens willen wij onder geen beding alcohol consumptie promoten onder minderjarigen (Geen 18? Nix!). Dit artikel is bedoelt voor hen die meerderjarig zijn en dan nog: geniet met mate!

Cocktails

Wanneer je een cocktail wilt maken met sake is het erg belangrijk om een goede sake te kiezen. Met goed bedoelen we niet direct “duur” maar in elk geval een sake die jij zelf in elk geval lekker vindt.


Koken, Grillen en braden

Het gros van de sake in onderstaande gerechten is echte kook sake en wordt over het algemeen in kleinere hoeveelheden toegepast. Toch weet de sake vaak een unieke smaak toe te voegen aan het geheel en geeft het authentieke gevoel mee aan een hoop van deze recepten.


Desserts en zoetigheid

Voor deze recepten wordt vaak gekozen voor sake van drink kwaliteit. Dit omdat de sake vaak erg goed te proeven is en er geen alcohol e.d. verdampt in de bereiding. Houdt hier dus rekening mee!


Sakekasu recepten

Daarnaast willen we nog even de recepten uitlichten die gebruik maken van zogenaamde “sakekasu”. Dit is een bijproduct dat overblijft bij de productie van sake maar ook zelf goed gebruikt kan worden in smaakmaker in allerhande gerechten.


Meer Japanse recepten?

Op zoek naar nog meer inspiratie voor Japanse gerechten? Bekijk dan hier onze vele andere artikelen over de Japanse keuken bomvol lekkers. Zo hebben we al artikelen gewijd aan recepten met matcha, miso, dango, en uiteraard sushi!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie