Blog header voor tanabata recepten. Met foto door MAMADAYS.

Smullen met speelse Tanabata Recepten

Elk jaar op 7 juli staat Japan in het teken van Tanabata, een bijzonder festival in het teken van de liefde en het wensen voor succes en geluk. En dit alles dankzij een eeuwenoude legende over twee hardwerkende geliefden. Elk jaar zijn er dan ook grootse vieringen te vinden in Japan die dit verhaal eer aan doen. De drie meest bekende zijn de Sendai Matsuri, Shōnan Hiratsuka Matsuri, en Anjo Matsuri.

Tijdens deze festivals is er veel dans, muziek, en eten. Zo vind je er niet alleen alle standaard festival favorieten maar is er ook een kenmerkend gerecht dat juist tijdens deze dagen veel gegeten wordt: sōmen. Dit zijn zeer dunne noedels die symbool staan voor de hemelse rivier en het weven van Orihime. Ook het toevoegen van sterren speelt hier een grote rol in, en dat zorgt voor tal van super leuke en originele recepten die ook buiten Tanabata om erg lekker zijn!

Duik dan ook de keuken in en maak je klaar voor een aantal overheerlijke Tanabata recepten om van te smullen!

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Coverfoto door MAMADAYS uit de video [幼児食 ]残り物で簡単!七夕カレーそうめん|ママ 赤ちゃん 初めてでも 簡単 レシピ 作り方
Dit artikel – Smullen met speelse Tanabata Recepten – verscheen voor het eerst op 6 juli 2018 en is voor het laatst geüpdatet op 1 juli 2020.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie