Smullen met speelse Tanabata Recepten

Elk jaar op 7 juli staat Japan in het teken van Tanabata, een bijzonder festival in het teken van de liefde en het wensen voor succes en geluk. En dit alles dankzij een eeuwenoude legende over twee hardwerkende geliefden.

Een belangrijk onderdeel van dit festival is ook lekker eten, en dan met name somen noedels! Dit omdat ze een grote symboliek vertonen met de originele legende. Ook het toevoegen van sterren speelt hier een grote rol in, en dat zorgt voor tal van super leuke en originele recepten die ook buiten Tanabata om erg lekker zijn!

Duik dan ook de keuken in en maak je klaar voor een aantal overheerlijke Tanabata recepten om van te smullen!


Meer Japanse recepten

Op zoek naar nog meer inspiratie uit de Japanse keuken? Bekijk hier ons totale overzicht met recepten of neem een kijkje of Proef Japan. Hier vind je nog tientallen Japanse recepten en interessante artikelen over de Japanse eetcultuur.

Dit artikel – Smullen met speelse Tanabata Recepten – verscheen voor het eerst op 6 juli 2018 en is voor het laatst geüpdatet op 1 juli 2020.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X