Super Mario is 35 jaar! En dat wordt gevierd!

Het is al een behoorlijke tijd terug dat onze besnorde loodgieter en held Mario onder de noemer ‘Jumpman’ het levenslicht zag in de arcade-game Donkey Kong, bedacht door de inmiddels legendarische Japanse gamedesigner Shigeru Miyamoto. Mario groeide vervolgens uit naar Nintendo’s officiële mascotte en zijn bekendheid is wereldwijd zo’n beetje even groot als andere iconische figuren zoals Disney’s Mickey Mouse.

Mario is sinds Donkey Kong in ruim 200 verschillende games verschenen, en de Mario serie is met in totaal 600 miljoen verkochte exemplaren ‘s werelds bestverkochte video game series aller tijden.

Mr. Video

Grappig weetje: Mario heeft zijn naam te danken aan Mario Segale, de huurbaas van Nintendo of America’s oude hoofdkantoor. Miyamoto had eigenlijk geen bepaalde visie voor Mario: hij moest gewoon een eenvoudig personage zijn die makkelijk in verschillende games kon verschijnen.

Zijn naam voor Mario was dan ook ‘Mr. Video’ en zijn beroep zou in elke game veranderen, afhankelijk van de setting. In Donkey Kong was hij eigenlijk een timmerman, en in pas in Mario Bros. (die ook zijn jongere tweelingbroertje Luigi introduceerde) die 3 jaar later verscheen werd hij een loodgieter. Hoewel hij in de Donkey Kong game bekend stond als Jumpman, werd hij in de brochures al Mario genoemd.

De Nintendo Direct in een notendop

Inmiddels weet iedereen wel dat Mario vooral prinsessen redt, racet in karts en ook de sportvelden weet te vinden. Mario is van alle markten thuis en heeft een rijke geschiedenis. We zijn nu zo’n 35 jaar verder, en dat laat Nintendo natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Vaandaag vanuit het niets een speciale Nintendo Direct toegespitst op het 35-jarig bestaan van Super Mario!


Super Mario Bros… Tegen 34 anderen?

Super Mario Bros. spelen tegen anderen? Dat kan met deze exclusieve Nintendo Switch Online game. Vijanden die je op je eigen scherm verslaat komen verschijnen bij anderen weer op de schermen van je tegenstanders, en door tactisch te spelen en goed op te letten moet je proberen als laatste over te blijven!

Een speciale Game & Watch in Mario thema!

Er komt een speciale ‘gouwe ouwe’ Game & Watch uit met een Mario tintje. Je kan op dit systeem de klassiekers Super Mario Bros. en Super Mario Bros.: The Lost Levels spelen, plus een speciale Mario versie van de ‘Ball’ Game & Watch game.


Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Het succesnummer Super Mario 3D World voor de WiiU komt in een uitgebreider jasje terug op de Nintendo Switch! Het volledige spel keert terug, met een compleet nieuwe spelmodus genaamd Bowser’s Fury. Of dit een aparte mini-game is, of een reeks nieuwe levels, of misschien heel iets anders, is nog niet helemaal duidelijk.

Mario Kart live in je huiskamer!

Mario Karten in de vertrouwde omgeving van je eigen huiskamer in plaats van het Mushroom Kingdom of Bowser’s kasteel? Dat kan met dit nieuwe speelgoed! Met een radiografisch bestuurbare Mario kart kan je via speciale kartonnen poorten met je Nintendo Switch je eigen raceparkoersen bouwen en racen tegen anderen!


Super Mario Allstars & Super Mario 3D Allstars

Op de SNES Online app op de Switch verschijnt vandaag nog Super Mario Allstars. Deze SNES klassieker kent 4 verschillende remakes van de 4 Mario games die op NES verschenen in 1 pakket.

Maar de grootste aankondiging is toch wel Super Mario 3D Allstars! Deze game is 3 games in één: Super Mario 64, Super Mario Sunshine, en Super Mario Galaxy.

Het zijn geen remakes en dus ports, maar ze zijn wel opgeschaald naar breedbeeld resolutie en hebben kleine grafische updates. Belangrijk detail is wel: de fysieke versie is maar beperkt te krijgen en de digitale versie verdwijnt na maart 2021 weer uit de eShop!

Pre-order nu!

Nintendo heeft dus een hoop geplant voor Mario de komende tijd! Wat is jouw favoriete aankondiging? Persoonlijk lijkt me live Mario Karten wel heel gaaf om te doen! Gelukkig hoeven we voor de meeste games ook niet lang te wachten en hebben de eerste webshops hun pre-orders inmiddels geopend.

Super Mario 3D All Stars bij o.a. NedgameBol.com

Mario Kart Live Home Circuit – Mario bij o.a. NedgameBol.com

Mario Kart Live Home Circuit – Luigi bij o.a. NedgameBol.com

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury bij o.a. NedgameBol.com

Game & Watch Super Mario Bros Edition (2020) bij o.a. Nedgame (uitverkocht), Bol.com

Bronnen: 12
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie