Super Mario Maker: If You Can’t Beat ‘Em, Join ‘Em!

Net als ik, zal jij vast ook je eigen “jeugdverhaal” hebben over het spelen van Mario. Deze heldhaftige loodgieter is al tientallen jaren een icoon en de meeste van ons zullen vast eens een Mario spel gespeeld hebben. Toen Super Mario Maker dan ook werd aangekondigd zei iets me dat ik deze gewoon móest kopen, want het zag er fantastisch uit. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad.

 

Briljant concept

Nintendo heeft zijn meest geniale zet in tijden gedaan wat betreft de Mario game lijn. De afgelopen jaren is er een enorme community ontstaan van mensen die zelf illegale Mario Roms (aangepaste Mario games) maken naar eigen plezier. De andere kant van deze community zag het als een sport om deze levels te halen, waarbij het een prestatie is om de meest onmogelijke levels te halen.

Maar wat er daarmee duidelijk werd gemaakt is dat mensen de mogelijkheid willen hebben om zelf levels te maken, op wat voor manier dan ook, en dat mensen deze levels willen spelen. Dat is precies waar Nintendo op heeft ingehaakt en toch wel met groot succes. Natuurlijk ga ik je even vertellen waarom dit zo is.

 

Eindeloze mogelijkheden

Het is de lego van kinderen van vroeger, de minecraft van kinderen van deze tijd, het is de vrijheid om te maken wat je wilt met je favoriete game-personage. Je begint de game met de standaard 1-1 level van Super Mario Bros. Met de impressie dat je gewoon een level speelt, stopt de game ineens en laat je een optie lijst zien van objecten die dit level mogelijk kan verbeteren.

Misschien wil je wel helemaal niet dat er een mushroom uit die gele vraagteken box komt, maar juist een Goomba of misschien juist een 1-up. Gefeliciteerd, je hebt je eerste stapjes gemaakt om een monster van een level te gaan maken. Natuurlijk is de lijst die je in eerste instantie krijgt niet alles; hoe meer je speelt hoe meer objecten er beschikbaar worden.

softpedia

Met een totaal van meer dan 60 objecten, waarbij tig combinaties mogelijk zijn, en met 4 verschillende games en 6 level omgevingen is er meer dan genoeg om uit te kiezen en te maken. Oh, en vergeet niet dat het ook mogelijk is om geluiden toe te voegen. Je kunt zelfs je eigen naam inspreken zodat je die hoort, elke keer dat Mario een ring pakt.

 

Verslavend

Daarbij is de game ook voor iedereen toegankelijk. M’n vriendin, niet bepaald een gamer, was binnen no time verslaafd en maakte levels die speelbaar, tricky en tegelijkertijd ook nog eens hartstikke leuke waren. Het is gemakkelijk om het spel te starten en te spelen en vervolgens kan je het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt.

hand

Belangrijk is om een level te maken waar je blij mee bent. Nog belangrijker is wat er daarna gebeurd 😉 Je kan je level uploaden zodat iedereen er van kan mee genieten. Heb jij net dat ene moeilijke level gemaakt met allemaal vallen en ingewikkelde jumps, dan kan je zien waar mensen dood gaan en hoeveel pogingen mensen hebben gedaan om je level te halen. 1 Sidenote, je moet het level wel eerst zelf halen voordat het geüpload wordt.

 

Uitdagende Community

Maar wanneer de eerste spelers het spelen en wanneer je comments of sterren krijgen, wordt je gedreven om verder te gaan. Met als ultieme missie dat ene level te maken dat zoveel sterren krijgt dat het universum, of in elk geval de rest van de Super Mario Maker community, er jaloers op wordt!

Voor degene die ook nog een echt Mario spel element willen, zijn er verschillende modussen waarin je levels van andere mensen kan spelen. Bijvoorbeeld de 100-mario modus waarbij je met 100 levens probeert door een 8- of 16 tal levels probeert te gaan, zonder dat je levens opraken. Daarbij kan je ook nog kiezen tussen makkelijk – normaal – moeilijk, afhankelijk van je bui. Wil je blij blijven, ga vooral niet het moeilijke pad op.

 

Uren speelplezier

Dankzij de creativiteit van tienduizenden mensen wereldwijd zul je nooit een tekort aan levels hebben om te spelen en kun je dus zelfs, als je niet zo van bouwen houdt, uren lang plezier halen uit deze game. In mijn ogen dan ook de ultieme old-skool mario game in een geheel nieuw jasje die jong-en-oud zal aanspreken!

Game Review: Super Mario Maker
8.5 / 10 Ons cijfer
Story7
Gameplay10
Graphics8
Geluid9
Super Mario Maker is o.a. verkrijgbaar bij www.bol.com en www.nedgame.nl. En Voor wie het aandurft… voeg me toe en probeer mijn levels eens 😉 7A6A – 0000 – 00A0 – 7F23

 

[bol_product_links block_id=”bol_5630a71245e90_selected-products” products=”9200000046223952,9200000047133318,9200000046223950,9200000047133322,9200000047133316,9200000038731693″ name=”MarioMaker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X