Super Nintendo World Japan

Fans van de Super Mario franchise kunnen vanaf 4 februari, 2021 weer een nieuwe reisbestemming op hun wishlist zetten; namelijk een bezoekje aan Super Nintendo World Japan! Vanaf februari kunnen bezoekers in Japan de hekken van Universal Studios Japan bestormen om op ontdekkingstocht te gaan in dit gloednieuwe gebied.

Hier vind je o.a. een aantal spectaculaire nieuwe attracties, voor jong en oud! Verdwaal in een groots doolhof, laat jezelf alle kanten op slingeren bij Mario Kart, of ga op avontuur met Yoshi. Het aanbod attracties is misschien niet super groot, maar geen zorgen, want er is meer dan genoeg te zien en doen.

Power-Up Band

Naast de attracties is er ook nog ander vermaak te vinden, namelijk in de vorm van de ‘Power-Up Band‘. Dit zijn speciale armbanden die je kunt gebruiken om in het gehele gebied op zoek te gaan naar verborgen verrassingen. Verzamel muntjes, breng bepaalde decorstukken tot leven en meer! Te samen met de app kun je hiermee allerlei punten verzamelen en een geheel nieuw avontuur beleven in Super Nintendo World.

Wanneer je namelijk 3 ‘Keys’ weet te verzamelen unlock je een geheel uniek, en exclusief avontuur voor Power-Up band gebruikers. Waarbij de Final Challenge een episch gevecht is met Bowser Jr.! Durf jij de uitdaging aan te gaan?

De Power-Up Band kun je ter plekke kopen op het Super Star Plaza, vlakbij de ingang van de area. Daar vind je een apart kraampje die ze verkocht.

Waanzinnig Eten

En voor wie moe is geworden van alle activiteiten kan weer op krachten komen met één van de vele unieke snacks en drankjes die je er vindt. Vooral Kinopio’s Café mag je niet overslaan! Hier vind je de meest lekkere maaltijden, uiteraard geheel in stijl.

Maar ook voor de snelle hap tussendoor kun je op meerdere plekken in Super Nintendo World terecht voor wat lekkers. Ga bijvoorbeeld bij Yoshi’s Snack eiland voor een speciale Yoshi Lassi of Shell Calzone. En bij het Mario Café kun je niet alleen terecht voor een hoop zoetigheid, maar ook voor te gekke merchandise! Waaronder enkele unieke verzamelobjecten die alleen daar te krijgen zijn.

Video impressie

Wil je graag nog meer zien en weten? Bekijk dan de Super Nintendo World Direct waarin we een rondleiding krijgen van Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario (in het filmpje ook wel liefkozend, vader genoemd)!


Praktische informatie

Al helemaal enthousiast geworden en wil je een bezoekje brengen? Super Nintendo World Japan is onderdeel van Universal Studios Japan, in Osaka. Je kunt het park met de trein bereiken vanaf Osaka Station, in ongeveer 15 minuten. Vanaf Tokyo duurt de reis ongeveer 3 uur, en vanaf Kyoto ongeveer 1 uur.

Om Super Nintendo World Japan te bezoeken zal je een kaartje moeten kopen voor het gehele park. Je hebt de keuze uit verschillende toegangskaarten voor bijvoorbeeld 1- of 2-dagen, met of zonder fast pass, en meer. Maar dan ben je er nog niet! Om Super Mario Nintendo World Japan in al haar glorie te bewonderen heb je (volgens de website) ook nog een “Area Timed Entry Ticket: Advance Booking” of een “Universal Express Pass with an Area Timed Entry Ticket: Advance Booking” nodig. Let dus goed op dat je deze direct meebesteld. Toch vergeten? Dan kun je nog een “Area Timed Entry Ticket” op de dag zelf kopen via de officiële Universal Studios Japan app. Maar dan heb je dus wel je telefoon en wifi nodig.

Je kunt de kaarten kopen bij de ingang van het park, maar het is aan te raden ze van te voren online al aan te schaffen. Er zijn verschillende locaties waar je dat kunt doen, zoals bijvoorbeeld Rakuten Travel (voorheen) Voyagin. Via hen kun je ook kortingsbundels kopen voor bijvoorbeeld tickets + hotel en meer.

Check ook altijd even op de website of er nog speciale evenementen of themadagen zijn. Soms zijn er dan unieke parades en optredens die je niet wilt missen. En wil je graag de grote mensenmassa’s ontwijken? Dan is het aan te raden om dan juist niet op dat soort dagen te gaan.

COVID-19

Helaas is het voor buitenlandse bezoekers op moment van schrijven niet mogelijk een tripje in te plannen. Op dit moment zijn de Japanse grenzen namelijk gesloten voor iedereen zonder permanente verblijfsvergunning en visa. Toeristen en andere bezoekers zijn dan ook niet welkom. Ook voor hen die al wel in Japan zijn is het goed om te weten dat er nog enkele aanpassingen zijn tijdens je bezoek aan Universal Studios, en om altijd op te zoeken wat de meest recente status is vóór je bezoek. Regionale restricties en maatregelen kunnen met de dag wijzigen, dus blijf de situatie goed in de gaten houden.

Dit artikel – Super Nintendo World Japan – verscheen voor het eerst op 4 februari 2021 en is voor het laatst geüpdatet op 4 februari 2021.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

2 Reactie's
 • Petra
  Geplaatst op 13:01h, 04 februari Beantwoorden

  Net de preview bekeken van TDRexplorer en helaas is de opening weer uitgesteld tot nader order.

  Maar het ziet er iig super cool uit.

  • Joyce
   Geplaatst op 09:04h, 05 februari Beantwoorden

   Hi Petra, de ‘grand opening’ is inderdaad weer uitgesteld. Maar de soft-opening is inmiddels wel doorgegaan.

Geef een reactie