Ontmoet Joyce

Ik ben Joyce, jarig op 14 juli en geboren met bloed groep O positief (in Japan geloven ze dat je bloedgroep veel zegt over je persoonlijkheid). Ik ben een prettig gestoorde, ietwat hyperactieve twintiger met een grote liefde voor Japan! Daarnaast ben ik dol op het internet, bloggen, fotografie, en social media en vandaar ook dat ik met The Sushi Times ben begonnen. Op die manier kon ik een hoop hobby’s in één combineren.

Buiten The Sushi Times om heb ik een heel degelijk 9 tot 5 baantje binnen de marketing en e-commerce en ben ik in mijn vrije tijd druk bezig met The Sushi Times, gamen, lezen, anime kijken, cosplayen, en het shoppen naar kleding, figures, en kawaii hebbedingetjes. Daarnaast ben ik ook dol op (Japans) koken en bakken en verzamel ik stiekem ook nog steeds Pokémon kaarten…

 

Waar schrijf je over en waarom? 

Ik ben de oprichter/eigenaar van The Sushi Times, natuurlijk ook schrijfster, en ook “fotograaf”. Dat wil zeggen dat ik maar al te vaak conventies en evenementen bezoek met camera in de hand om foto’s van cosplayers te maken of voor een rapportage op The Sushi Times.

Verder schrijf ik over alles omdat ik me ook echt in alles wat met de Japanse cultuur te maken heeft wil verdiepen. Of het nou gaat over de Japanse mode, het eten, of de geschiedenis, ik vind het allemaal interessant. Ik ben dan ook begonnen met schrijven omdat ik een plek zocht om mijn ei hierover kwijt te kunnen, en voilà The Sushi Times was geboren.

 

Hoe is je interesse in Japan ontstaan? 

Dat is al heel ver terug begonnen met series zoals Pokémon en DBZ. Al snel kwam ik erachter dat het van oorsprong Japans was en ging op zoek naar meer Japanse series. Vervolgens kwam ik dan dingen tegen over geisha’s en ging daar meer over opzoeken, waarbij ik nóg meer dingen tegenkwam die ik interessant vond en ook weer ging opzoeken. Zo is de bal gaan rollen. Toen ik in 2011 voor het eerst Japan bezocht was het hek echt van de dam en volgde al snel The Sushi Times!

 

Wat vind je het leukste aan Japan? 

Hoe cliché ook maar eigenlijk alles. Als ik dan toch iets moet noemen vind ik het tof dat de “otaku” cultuur daar zo levendig is,  dat het land zo goed moderne ontwikkelingen en eeuwenoude tradities een plekje in het dagelijks leven kunnen geven, de Japanse keuken en de Japanse kijk op het religie/spiritualiteit.

 

Wat vind je het minst leuk aan Japan? 

Dat ze op een hoop vlakken toch nog wat “achter” blijven. Zo is o.a. homoseksualiteit nog eigenlijk overal taboe, zul je als buitenlander altijd een buitenstaander zijn (ook al woon je er al 30 jaar), en hebben vrouwen nog altijd veel te maken met discriminatie op de werkvloer en de “verplichting” om te voldoende aan traditionele genderrollen.

 

Wat vind je van van de otaku cultuur (anime/manga/figures/games/cosplay)?

Ik kijk regelmatig anime en een aantal van mijn favoriete series zijn Pokémon, Dragon Ball Z, Lucky Star, Magi: The Labyrinth of Magic, Hunter x Hunter 2011, Code Geass, en Darker Than Black. Qua games staan de Pokémon games nog altijd bij mij op de nummer 1 plek, al vind ik Persona 4: Golden ook he-le-maal fantastisch! Daarnaast ben ik ook dol op JRPG’s en zo nu en dan een lekkere pittige game zoals Bayonetta of God of War.

En figures? oh man. Op dit moment telt mijn collectie meer dan 200 figures. Niet allemaal statues of pvc figures, er zitten ook een hoop gachapon en dat soort kleinere soorten tussen.

Daarnaast cosplay ik zelf ook! Al ben ik wel een redelijk casual cosplayer. Ik doe er altijd eeuwen over om aan iets te beginnen en moet het echt hebben van motivatie spurts haha! Voor een overzicht van m’n cosplays kun je kijken op Chiwawa Cosplay.

 

Tenslotte, wil je nog iets delen met de lezers? 

Eigenlijk alleen dat ik hoop dat mensen met veel plezier onze artikelen zullen lezen 😀 En mocht iemand een opmerking, vraag, of suggestie hebben zijn jullie altijd welkom om deze aan ons te laten weten. Bijvoorbeeld via facebook, twitter, een comment, of ons contact formulier 🙂

 

Meer weten? Je kunt Joyce ook volgen via:

 Twitter  RSS

Close
X