Sweets Paradise: Onbeperkt toetjes eten!

Voor liefhebbers van toetjes, taartjes, ijsjes en allerhande andere zoetigheden is er geen beter plek op aarde dan Sweets Paradise in Japan. Deze bijzondere restaurantketen vind je in diverse steden in Japan en biedt je de mogelijkheid om onbeperkt desserts te eten! Hierbij kun je zelf kiezen hoe lang je blijft zitten (50, 70, 80, of 100 minuten), of je er wel of geen drinken bij wilt hebben, en of je gebruik wilt maken van hun speciale aanbiedingen.

Echt all-you-can-eat

En wanneer we zeggen onbeperkt, dan bedoelen we ook echt onbeperkt! Want er is werkelijk waar een enorme keuze. Meer dan 20 verschillende soorten taartjes, gebakjes, mousse, softijs, pudding, en meer staar er voor je klaar om van te gaan genieten.

Zelfs onbeperkt drinken zit er bij in begrepen voor 300 yen extra. En dat is echt de moeite waard! Niet alleen hebben ze standaard zaken zoals koffie en thee maar kun je naar gelang je eigen drankjes mixen. Hiervoor kun je kiezen uit diverse soorten siroop en fruitwaters, allen vers.

Brain Freeze

Ook je ijsjes bij Sweets Paradise kun je volledig zelf mixen en matchen naar eigen smaak. Niet alleen hebben ze er kakigori – ofwel “geschoren” ijs met siroop – maar ook diverse soorten softijs, en alle benodigdheden om een (traditionele) anmitsu te maken!

Anmitsu is een traditioneel Japanse dessert waarbij anko (zoete rode bonenpasta), kleine mochi balletjes, vruchten en diversen soorten jelly in een schaaltje geserveerd worden. Al dan niet met wat extra softijs erbij. Super lekker!

Maar wel met wat ingrediënten die niet iedereen kent. Op deze manier kun je het proberen zonder meteen een bord vol te hebben, of alleen de dingen selecteren die je zelf lekker vindt. Brain freeze gegarandeerd want als het eenmaal op je bordje ligt heb je het echt in no-time naar binnen gewerkt zo lekker.

Snoepen volgens de seizoenen

Maar daar blijft het niet bij! Ons bezoek was richting het einde van oktober, wanneer alles in Japan in het teken staat van Halloween. En dat was ook goed duidelijk in Sweets Paradise waar zij op dat moment een speciaal Halloween menu hadden samengesteld. Heerlijke taarten en cakes met griezelige gezichtjes en heel veel pompoen en chocolade!

Afhankelijk van het seizoen en of er een speciale feestdag aan zit te komen wisselt het aanbod behoorlijk. Hierdoor blijft het elke keer leuk om weer wat nieuws te proberen en zal de menukaartje je niet snel gaan vervelen!

Ook hartig

Opvallend is ook dat ze een paar (vrij willekeurige) hartige opties hebben. Zo serveren ze Japanse curry, spaghetti, salade, en diverse soepen, sauzen en dressings om erbij te doen. Niet helemaal wat je verwacht bij een all-you-can-eat toetjes desserts. Maar klagen doen we niet, want ook dit smaakte maar al te goed als “voorafje”.

Al deze hartige gerechten zitten ook standaard bij de prijs inbegrepen en gaan ook volgens het all-you-can-eat principe. Mocht je dus op zoek zijn naar een goedkoop alternatief om te lunchen of dineren? Ook dan kan Sweets Paradise een hele goede optie zijn. Zeker omdat je al terecht kunt voor ongeveer 1000 Yen (of 1300 yen inclusief drinken).

Speciale samenwerkingen

Daarnaast staat Sweets Paradise bekend om haar speciale samenwerking met allerhande manga, anime, en andere pop-cultuur hypes. Ze hebben dan vaak een speciaal soort parfait (hiervan mag je er dan maar één per bezoek) en kunt limited edition goodies en items krijgen.

Jammer genoeg moet je wel extra betalen om gebruik te mogen maken van de speciale samenwerking menu’s en lekkernijen. Wat er precies aan bod komt is afhankelijk van de samenwerking dus houdt de lokale acties goed in de gaten!

Taartjes to-go

Geen behoefte aan all-you-can eat desserts maar wil je gewoon in mate genieten van wat zoetigheid? Dan kun je ook goed terecht bij de diverse afhaalpunten en losse streetfood kraampjes van Sweet Paradise. Ook deze zijn verspreid door heel Japan te vinden, vaak in de buurt van stations.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie