Sword Art Online the Movie -Progressive- Aria of a Starless Night Vanaf 17 februari in de Nederlandse Bioscopen!

Sword Art Online the Movie -Progressive- Aria of a Starless Night is de langverwachte bioscoopfilm die wordt toegevoegd aan de canon van de succesvolle Sword Art Online anime serie gebaseerd op de light novels van Reki Kawahara uit 2009 waarvan inmiddels wereldwijd meer dan 26 miljoen exemplaren werden verkocht. De bioscoopfilm wordt door Piece of Magic Entertainment Benelux in samenwerking met de Europese anime streaming service WAKANIM op 17 februari 2022 in de bioscoop uitgebracht. De kaartverkoop start vandaag, 1 februari 2022!

Tweede film

Sword Art Online the Movie -Progressive is de tweede film van de welbekende Sword Art Online anime franchise. De serie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2012 en telt inmiddels meerdere seizoenen en spin-offs! In deze film keren we echter terug naar het begin waarin onze twee hoofdpersonen: Kirito en Asuna elkaar voor het eerst ontmoeten. We kunnen hiermee in volle glorie van al onze favoriete momenten uit het eerste seizoen gaan genieten.


Terug naar het begin

Het verhaal in Sword Art Online the Movie -Progressive- speelt zich af nog voordat ‘Lightning Flash’ en ‘The Black Swordsman’ bekend waren onder die namen. De dag dat Asuna Yuuki de virtual-reality helm, de Nerve Gear opzette, was ze een middelbare scholiere in de derde klas die nog nooit met een online game had meegedaan.

Op 6 november 2022 werd de eerste VRMMORPG (Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) uitgebracht en werd Sword Art Online wereldwijd gelanceerd. De spelers, euforisch dat ze zijn ingelogd, komen er al al snel achter dat ze vastzitten in de game. De Game Master heeft elke mogelijkheid om uit te loggen uitgeschakeld. Hij geeft de spelers de volgende waarschuwing: ‘Dit is dan wel een game, maar het is geen spel.’ Als een speler in de game sterft, dan sterft hij of zij ook in de echte wereld. Zodra de spelers dit horen, raken zij volledig in paniek en de chaos breekt uit.

Eén van de spelers is Asuna. En al kent ze de regels in de virtuele wereld nog niet, toch besluit ze op weg te gaan om het zwevende en torenhoge ijzeren kasteel, Aincrad, te veroveren. Terwijl de dagen voorbijgaan en de dood voortdurend op de loer ligt, heeft ze een noodlottige ontmoeting. Dan volgt een onverwachte wending… Overgeleverd aan de realiteit die zich voor haar ogen afspeelt, vecht Asuna met alles wat ze in zich heeft tot er iemand voor haar verschijnt: de afstandelijke, gesloten zwaardvechter Kirito…

In de bioscoop

Vanaf 17 februari is Sword Art Online the Movie -Progressive- te zien in de Nederlandse bioscopen! Waaronder de vestigingen van Pathé, Kinepolis en Vue! Kijk snel op de website van jouw dichtsbijzijnde bioscoop, want de kaartverkoop is vanaf heden gestart!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

1 Reactie
 • CinemaHDV2
  Geplaatst op 05:55h, 26 juli Beantwoorden

  Beste eigenaar van The Sushi Times,

  Wat ben ik enthousiast om te horen dat de film “Sword Art Online: The Movie – Progressive: Aria of a Starless Night” binnenkort in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn! Als een fervent fan van zowel de Sword Art Online-franchise als het genre anime, kan ik niet wachten om deze film op het grote scherm te ervaren. De meeslepende wereld en opwindende avonturen van Kirito en Asuna, die tot leven komen in prachtige animatie, maken deze film absoluut een must-see voor elke fan.

  Bedankt aan The Sushi Times voor het delen van dit geweldige nieuws! Ik kijk er echt naar uit om in februari de bioscoop in te duiken en deze film op magische wijze te beleven.

  Met vriendelijke groet,
  CinemaHDV2

Geef een reactie