Sword Art Online The Movie- Progressive – Scherzo of Deep Night |  vanaf 23 februari in de bioscoop!

Scherzo of Deep Night is het langverwachte vervolg op Sword Art Online the Movie -Progressive- Aria of a Starless Night (2021)! Het verhaal gaat verder met Asuna’s reis door de Virtual Reality deathgame waar “Game Over” in het spel direct leidt tot de dood in de echte wereld. Met nog niet eerder getoonde beelden uit de anime van de beruchte vijfde verdieping van het zwevende kasteel Aincrad!

Over SAO

Sword Art Online (uitgegeven door Dengeki Bunko) is een light novel serie van Reki Kawahara, winnaar van de 15e Dengeki Bunko Novel Grand Prize.

Het verhaal draait om hoofdpersoon Kirito en zijn heldendaden als speler in Sword Art Online, een next generation VRMMORPG (virtual reality massive multiplayer online role-playing game). De serie is enorm populair sinds Volume One voor het eerst werd gepubliceerd in april 2009. Met een cumulatieve wereldwijde verkoop van meer dan 30 miljoen exemplaren in 2022.

In 2012 werd een anime adaptatie, Sword Art Online Season 1, uitgezonden, gevolgd door nog vier seizoenen tot op heden. In 2017 werd de bioscoopfilm Sword Art Online The Movie: Ordinal Scale uitgebracht. Daarnaast bevat de franchise een uitgebreide mediamix van games, comic books en meer.

Sword Art Online Progressive

Sword Art Online Progressive is een reboot light novel serie. Ditmaal geschreven door Kawahira zelf, die een diepere blik biedt op waar het allemaal begon; de eerste verdieping van Aincrad.

In 2021 werd een geheel nieuwe animatiefilm gelanceerd, gebaseerd op de Progressieve light novels van Sword Art Online. De eerste film in de serie, Aria of a Starless Night, een rebooted Aincrad verhaallijn, gezien vanuit Asuna’s oogpunt, kwam in de Japanse weekend box office op nummer 1 binnen.

Het was een langlopende hit, die 10 weken in bioscopen in het hele land te zien was. En nu komt het vervolg van Aria, Scherzo of Deep Night, in februari 2023 naar de bioscopen!


Scherzo of Deep Night

’s Werelds eerste VRMMORPG (Sword Art Online) is een spel des doods geworden. Meer dan een maand is verstreken sinds 10.000 gebruikers vast kwamen te zitten in de gamewereld. Asuna, die de eerste verdieping van het zwevende ijzeren kasteel van Aincrad vrijmaakte, sloot zich aan bij Kirito en vervolgde haar reis om de bovenste verdieping te bereiken.

Met de steun van de vrouwelijke Information Broker Argo, leek het vrijmaken van de verdiepingen soepel te verlopen, maar al snel breekt er een conflict uit tussen twee grote topspelersgroepen die zouden moeten samenwerken – de ALS (Aincrad Liberation Squad) en de DKB (Dragon Knights Brigade). En ondertussen is er achter de schermen een mysterieuze figuur die aan de touwtjes trekt….

In een gevaarlijke doodsstrijd volgt een aanval die anders is dan de dreiging en deze heeft alles te maken met Asuma en Kirito…!

Kaartverkoop is gestart

Sword Art Online The Movie – Progressive – Scherzo of Deep Night wordt door Piece of Magic Entertainment Benelux en Crunchyroll, wereldwijd een van de toonaangevende en ultieme anime platforms, vanaf 23 februari 2023 in de Nederlandse bioscoop uitgebracht. De film zal zowel beschikbaar zijn in het Engels als met Nederlandse ondertiteling. De kaartverkoop is gestart en tickets zijn verkrijgbaar via deze link. Bekijk hier een overzicht van alle bioscopen waar de film te zien zal zijn.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie