Te Gast in Japan

Afgelopen week kreeg ik een mailtje in mijn inbox met het leuke nieuws dat The Sushi Times in een heus boek wordt vermeld; Te Gast in Japan! De “Te Gast in…” boekenreeks is een serie die elke keer een bepaald land uitlicht en (kort) over de cultuur, bezichtigingen en belangrijke reistips verteld.

 

Te gast in Japan

Deze week is de nieuwste toevoeging aan deze reeks uitgekomen: Te Gast in Japan! En zoals de naam al doet verwachten staat deze geheel in het teken van ons favoriete land: Japan. Aangezien ik al langer bekend ben met de “Te Gast in…” serie kon ik deze editie natuurlijk niet laten staan.

Toen het boekje een paar dagen terug in de brievenbus terecht kwam kon ik dan ook niet snel genoeg eerst even The Sushi Times opzoeken, en ja hoor! Richting het einde van het boekje, op pagina 79, staat het dan!

10537067_810330208997498_4970868068885518368_n

Misschien maar klein maar we zijn er hier hartstikke trots op! Natuurlijk heb ik niet alleen deze pagina gelezen maar heb ik het hele boek in z’n geheel eens goed doorgespit.

 

Kleine kennismaking met Japan

Het is in principe maar een klein boekje maar dat betekent niet dat je het links moet laten liggen.Te Gast in Japan is bedoeld om je ‘te laten ruiken’ aan Japan en de cultuur en is een goed beginpunt voor iedereen die (nog) niet veel van Japan af weet.

Het geheel is samengesteld door meerdere auteurs die elk één of meerdere hoofdstukken hebben geschreven. Deze hoofdstukken vertellen een eigen verhaal die een andere kant van de Japanse samenleving belicht.

Zo komen onderwerpen als Hiroshima, Tokyo, moderne maid café’s, luidruchtige pachinko hallen en kalme zen tuinen aanbod. Maar er worden ook enkele goede tips gegeven, staan er leuke weetjes in en vind je er wellicht ook nog inspiratie voor je eigen reis door Japan.

9200000031544008

Jammer genoeg heeft het boek voor een doorgewinterde Japan fan zoals ik niet heel veel nieuws te vertellen en bevat het her en der zelfs een paar discutabele punten. Dat gezegd te hebben, heb ik het wel met veel plezier gelezen en is het merkbaar dat de schrijvers elk ook een speciale band hebben met dit bijzondere land.

In conclusie is het een leuk en handig boekje voor iedereen die graag eens naar Japan af wil reizen of gewoon een kort en bondige kennismaking met Japan zoekt.

Wil jij het boek nou ook in je boekenkast zetten? Dan kun je hem hier of hier bestellen!

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X