Team Paraluna’s Road to CICAF part 5

Fijn nieuwjaar iedereen! Wij hopen dat jullie fijne feestdagen hebben gehad. Het jaar 2016 is nu officieel begonnen. CICAF 2016 klonk eerst nog zo ver weg toen we aangekondigd werden als het nieuwe Nederlandse team afgelopen Juni in 2015. Maar nu zijn er nog maar ongeveer 4 maanden over!

Wij twee hebben kerst gevierd met onze familie. Het was weer heel gezellig!

Wij twee hebben kerst gevierd met onze familie. Het was weer heel gezellig!

De afgelopen tijd hebben we onze artikelen in het teken laten staan van tutorials die allemaal een verbinding hebben met CICAF. Dit ging bijvoorbeeld over de kostuums die we gemaakt hadden voor de voorronde in Nederland en over onderdelen die we aan het maken zijn voor de finale in China.

Aangezien dit artikel uitkomt aan het begin van het nieuwe jaar willen we even een overzicht geven voor wat we de komende tijd nog zullen maken.

 

Guild Wars 2 armor sets

De meesten van jullie weten dit al een tijdje: voor de finale van de CICAF wedstrijd maken we twee armor sets uit Guild Wars 2. GW2 is al een hele tijd ons favoriete spel en het is sinds 2014 ook uitgebracht in China. Het spel is erg populair geworden in China dus dat kwam voor ons heel goed uit!

Sophie heeft haar Guild Wars 2 armor van de Norn tier 3 al af (zie: Road to CICAF part 2). Voor het optreden is ze nog bezig met een zwaard erbij te maken en een helm.

Foto2

Liza is vlak na Animecon 2015 ook al begonnen aan haar armor set. Namelijk de Daydreamer’s Finery. Dit begint langzamerhand vorm te krijgen, er moet voornamelijk nog veel naaiwerk afgemaakt worden. We hebben hier nog niet zo veel van online gezet dus dit komt nog aan bod in een volgend artikel. Dit is met name interessant omdat we de hele build uit het nieuwe Black Worbla gemaakt hebben. Dus houd The Sushi Times goed in de gaten voor de volgende tutorial!

Foto3

 

 

Frozen Fever

Aangezien er ook nog press-related evenementen zijn tijdens CICAF wordt het aangeraden een tweede outfit mee te nemen. Op die manier kunnen we onze finale kostuums onthullen op de dag van het optreden en kunnen we daarvoor nog even een andere cosplay laten zien.

We wilden iets comfortabels en herkenbaars. Met pluspunten als de karakters ook bekend staan als tweetal. Wij vonden Anna en Elsa uit Disney’s Frozen fantastisch maar we wisten nooit zeker of we er nou van wilden cosplayen of niet. Totdat Frozen Fever uitkwam met die nieuwe schattige jurkjes. Toen we de bioscoop uitkwamen zaten we beiden zo van “Oh nee, ik wil het!”.

Met deze jurken zijn we al een heel eind. We wilden ook gelijk goed gebruik maken van dit cosplay plan door textiel printen eens uit te proberen. Hier hopen we ook binnenkort wat mooie voorbeelden van te laten zien.

Foto4

Al met al loopt het best goed. We zijn blij dat we voor CICAF allemaal cosplays maken die we al een hele tijd wilden doen maar gewoon nog niet het juiste moment ervoor wisten. Dit maakt motivatie vinden om het allemaal af te krijgen niet zo lastig.

Ook qua optreden hebben we alles al behoorlijk in elkaar zitten en hebben we het idee aan meerdere mensen kunnen pitchen met goede reacties. Het lastigste aan dit optreden was er voor zorgen dat het duidelijk is voor het Chinese publiek zonder dat wij het zelf niet meer leuk vinden. We hebben in ons optreden nu elementen gekregen die ons heel gelukkig maken en die visueel ook heel duidelijk zijn. Helaas kunnen we nu over het optreden verder nog niet te veel verklappen, maar na de finale eind april zijn de videos ervan vast wel te vinden!

Wij hopen op een geweldig 2016 met daarin natuurlijk een mooie CICAF 2016 finale. Gelukkig nieuwjaar!

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X