Team Paraluna’s Road to CICAF part 6 (incl. tutorial over props vervoeren)

Met nog slechts 3 maanden te gaan tot de start van CICAF wordt het tijd om naar de laatste fase van de voorbereidingen door te gaan. Dat wil zeggen: alles afmaken, en checken of het in een koffer past!

Transport kan een van de grootste vijanden zijn van een cosplayer (wie kent niet de zorgen over of een zwaard/zeis/ander lang wapen in de auto zal passen, of de wanhoop wanneer een koffer na urenlang puzzelen alsnog niet dicht gaat) en dat geldt nog dubbel zoveel wanneer je met het vliegtuig reist. Goed idee dus om ruim vantevoren te beginnen!

Foto1 HelmEnZwaard

Het helpt natuurlijk om je puzzeltechniek wat te oefenen door je kostuum een paar keer ‘proef’ in te pakken om te kijken hoe je alles zo klein mogelijk kunt opvouwen. Als je veel kleding mee wilt nemen kunnen ook vacuümzakken en uitkomst zijn! Dit zijn plastic kledingopbergzakken waar je alle lucht uit kunt trekken, hierdoor wordt alles heel plat en klein. Zorg dan wel op locatie voor een strijkijzer, want vacuümzakken geven gegarandeerd kreukels.

Foto2 Norn in tas

Wanneer je grote props of harnasdelen mee wil nemen, is het handig om tijdens het bouwen al na te denken over hoe je het gaat transporteren. Het is natuurlijk heerlijk om in je ruime woonkamer gigantische attributen te bouwen, maar als ze niet door de deur kunnen zul je er weinig plezier van hebben. Ik had deze issue met de helm die ik bij mijn armor gemaakt heb. Er zitten vier stukken gewei op, maar als ik deze permanent vast had gemaakt, had de helm in geen enkele koffer gepast. Daar moest dus iets op worden bedacht: een schroefsysteem, waardoor de stukken gewei er makkelijk op konden gezet en net zo makkelijk er weer af konden gehaald. Ook het zwaard werd te lang voor de koffer, en moest dus in twee delen worden opgedeeld.

Foto3 Schroeven

Het zwaard moest naast zo opvouwbaar mogelijk, ook zo licht mogelijk zijn. Ik heb daarom eerst het gehele zwaard uit foam gebouwd. Toen kon ik goed uitproberen of het zou werken om het uit twee delen te maken. Nadat alle details erop waren geplakt met kleinere stukjes foam, heb ik het geheel bedekt met een laag Worbla. Door de Worbla te verwarmen, kun je met je vingers alle details in het foam weer zichtbaar maken. Het vermindert ook hoeveel Worbla je nodig hebt, omdat je niet de details nog in worbla erop moet smelten. Dat scheelt fors in het gewicht! Met drie moeren wordt het zwaardblad aan het heft vastgeschroefd. Hierdoor kan het niet verschuiven of draaien. Een likje verf, en het reis-proof wapen is klaar!

Foto4 WIP zwaard

Voor de helm heb ik twee verschillende soorten Worbla gebruikt, het reguliere bruine worbla en de zwarte Worbla’s Black Art. Worbla’s Black Art werkt in principe hetzelfde, maar het is een stuk gladder dan de reguliere Worbla. Ik vond zelf het contrast in textuur wel mooi, en daarom heb ik dat geprobeerd intact te houden. De helm werd eerst met Worbla in elkaar gezet. Na eindeloos passen en aanpassen, was de vorm comfortabel genoeg om langere tijd gedragen te worden.

Het gewei is gemaakt van ijzerdraad met aluminiumfolie eromheen. Hiermee is het heel gemakkelijk om een basisvorm te boetseren voor de stukken gewei. Nadat alles gepast en symmetrisch was gemaakt, heb ik ze bedekt met Black Art. Door de gladde structuur kun je naden heel goed wegwerken met een beetje warmte. Uiteindelijk hadden ze nog maar een klein beetje filler nodig om helemaal glad te worden. Door de basis van het gewei te vormen naar de inzetstukken kun je een perfecte pasvorm creeëren. Met schroeven in de onderkant van het gewei kunnen alle vier de stukken worden vastgeschroefd in de helm. Dat zit heel stevig!

Foto5 WIP helm

Het geeft een goed gevoel om 1 kostuum al helemaal af te hebben voor de reis naar China. We maken goede vorderingen met de rest, dus tot nu toe nog geen stress. We hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om al een fotoshoot te doen met dit kostuum, want daar draait het uiteindelijk om, toch? Wat vinden jullie ervan? Kunnen we hiermee goed voor de dag komen in China?

Foto6 Norn photoshoot

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X