The Sushi Times Competities op Firstlook Festival 2015!

Nog maar een maandje en dan is het tijd voor Firstlook Festival 2015, het grootste gaming event van de Benelux! Dit wordt echter niet zomaar een editie want voor het eerst gaat cosplay een grote rol spelen tijdens het evenement!

Tijdens Firstlook Festival zal er voor het eerst een gehele area puur en alleen voor cosplay zijn: Cosville. Met o.a. een enorm podium voor de WCS, een wat kleiner podium voor amateur competities, een groot theater, een photowall waar je foto’s kunt maken, en een area met cosplay stands.

Op de podia¬†zullen het hele weekend diverse activiteiten worden georganiseerd waaronder een groot aantal competities waarvan wij als The Sushi Times er twee “adopteren” en in samenwerking met o.a. stichting J-Pop en Animecon (dankjewel Karlijn!) vormgeven ūüėÄ

Gamekings kondigde het al eventjes aan in deze video, en ook wij hebben her en der al een hint laten droppen¬†maar we¬†hebben jullie lang genoeg in spanning laten zitten dus hoogtijd om eens te gaan vertellen wat er nou allemaal precies gaat gebeuren vanuit The Sushi Times ūüėČ

 

Cosplay Fashion Walk Japan

Zaterdag 16:00

Tijdens competities zoals de WCS zie je cosplayers met ziekelijk goede skills en de tofste acts die elke keer weer, vlak voor je neus een waanzinnig stuk neer zetten. Dit kan de drempel om zelf mee te doen aan een competitie nogal hoog doen lijken.

Met deze cosplay fashion walk willen we iedereen een momentje in de spotlights geven! Want iedereen mag trots zijn op zijn/haar creatie, ongeacht of je al 3 weken of 3 jaar bezig bent, en of het nou gaat om een stoffen kostuum of volledige worbla armor.

Dus heb jij voor het eerst een kostuum in elkaar gezet, of ben je gewoon nog niet zo lang bezig? Deels je cosplay gekocht (dus niet je hele kostuum)? Een paar kartonnen dozen tot een cosplay gevormd? Of wil je graag je toffe cosplay laten zien zonder een hele act te hoeven op voeren? Dan is dit hét moment voor jou!

Het enige wat je hoeft te doen is een stukje over het podium lopen, mooi poseren ¬†voor de camera’s en dan heb je het alweer gehad! Uiteraard mag je het wat opleuken met een bijzondere actie tijdens het poseren (strooi glitter in het rond of maak een epische Ginyu Force pose) maar niet te wild en slechts enkele seconden lang¬†ūüėČ Je mag zowel alleen¬†of als duo¬†het podium op, net wat je zelf wilt!

Je doet dit niet alleen voor het publiek maar ook voor een jury die een prijs voor de beste cosplay zal gaan weggeven √©n een¬†zogenaamde aanmoedigingsprijs voor de beste ‚Äėbeginner‚Äô.¬†Geen zorgen, je krijgt geen FIFA game mee naar huis, maar passende prijzen waar een Japan fan erg blij van zal worden ūüôā

Let wel goed op dat het character dat je cosplayed Japans moet zijn! Het maakt niet uit of het uit een game, anime, of manga is, zolang het maar wel van Japanse afkomst is.

Lijkt dit je leuk (natuurlijk lijkt dit je leuk!) schrijf je dan nu in via het formulier op de site van Firstlook Festival¬†ūüėÄ .Mocht je nog twijfelen? Dan kun je ook op de dag zelf nog inschrijven bij de stand van Animecon! Let wel op want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Heb je overigens een cosplay van niet-Japanse afkomst maar wil je wel graag deelnemen? Dan zijn er ook nog andere competities waarbij dit zou kunnen.

 

Otokonoko Competitie

Zondag 14:00 (tijden onder voorbehoud)

Afbeelding via MetalInjection.

Afbeelding via MetalInjection.

Ben jij een √©chte vent met een stevige baard, heb je de meest schitterende benen, of krachtige stampers, en heb je geen podiumvrees? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de Otokonoko Competitie op Firstlook Festival zijn wij namelijk op zoek naar zo’n 6 mannen m√©t baard die de strijd met elkaar willen aangaan voor de titel “Mr. Otokonoko 2015”.

Otokonoko¬†wattes? Jazeker!¬†Een poosje geleden schreven wij al een uitgebreid artikel over otokonoko ofwel Japanse mannen die zich graag als vrouw verkleden.¬†Het artikel belichtte vooral de serieuze kant van het otokonoko zijn maar uiteraard is er ook een humoristische variant te vinden die velen van jullie vast wel eens op het internet zijn tegen gekomen: de otokonoko in school girl outfits en een charmante¬†baard, zoals Ladybeard! ūüėČ

Omdat cosplay niet alleen maar bestaat uit serieuze competities en het maken van het mooiste, beste, grootste, kostuums maar ook vooral heel erg om lol hebben leek het ons een goed idee om, voor het eerst in Nederland, en als The Sushi Times primeur, een Otokonoko Competitie te organiseren!

Tijdens deze competitie zullen een aantal stoere mannen met baard in een schoolgirl uniform/maid outfit het podium beklimmen en elkaar proberen te verslaan op drie onderdelen:

– Een krachtmeting, waarbij we eens zien hoe sterk de heren zijn

– Kawaii pose, waarbij ze hun beste beentje voor moeten zetten en ons doen zwijmelen door hun kawaii poses

Р30 Seconds Cupcake Decorating, waarbij ze moeten bewijzen dat ze niet alleen kawaii zijn maar ook andere dingen helemaal kawaii kunnen maken!

Degene die de meeste punten van onze jury weet te krijgen (waar onder andere schrijfsters Romy (a.k.a. Kurimu) en Imagine in zitten) wint een aantal zeer toffe prijzen, wederom gesponsord door de partners van Firstlook Festival.

Wees er echter snel bij¬†want 4 van de plekken zijn al vergeven aan: Deathstrike Cosplay, AkumaTenshi Cosplay, Bad Grandpa Cosplay, √©n een surprise performance van √©√©n van de GameKings zelf (wie o wie met baard zou dat nou zijn ūüėČ ) Dus wil jij naast deze helden het podium beklimmen en de strijd aangaan voor de Titel Mr. Otokonoko 2015?! Schrijf je dan nu in en verover onze harten ūüėÄ

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X