The Sushi Times op Abunai 2015

Weken lang ben je druk met de voorbereidingen, de week voor het zover is stroomt Facebook over van de berichten en wanneer het dan zover is, vliegt de tijd voorbij en is het ineens weer maandag en is Abunai 2015 weer achter de rug. Maar gelukkig hebben we de herinneringen en uiteraard de foto’s nog!

En wat hebben we weer leuke herinneringen gemaakt! Van gezellig samen chillen in het gras, tot drankjes doen in de abdijbar, mensen aanmoedigen tijdens de cosplay en super smash bros competities, gezellig geouwehoer in het hotel, en uiteraard het met z’n allen uitbrakken op de zondag 😉 Al met al hebben we ons dan ook weer ontzettend vermaakt en kan ik nu alweer niet wachten op de editie van volgend jaar <3 Maar laten we eens bij het begin beginnen en jullie ons conreport geven 😀

watermerk-0360

Het allereerste waar je mee te maken krijgt bij een conventie is het inchecken en de rij die daarbij hoort 😉 Voor een conventie die al zoveel jaar mee draait zou je verwachten dat ze het managen van de rijen ondertussen wel geperfectioneerd hadden, maar verre van. Iedereen, ongeacht of je een hotel had of niet moest in dezelfde rij staan wachten en mocht pas op hetzelfde moment naar binnen. Hierdoor moest je eerst je bandje ophalen bij de kassa en vervolgens (als je een hotel had) naar een andere balie lopen om daar wéér in de rij te staan en je hotelsleutel op te halen.

Volgens mij kunnen ze dit veel beter opsplitsen en mensen met een hotel kamer gewoon bij aankomst laten inchecken, op die manier is de rij veel beter te behappen. Ook was het geen slecht idee geweest om wellicht wat water o.i.d. uit te delen aan de mensen die soms 2/3 uur lang in de brandende zon buiten stonden te wachten.

Maar goed, gelukkig is er genoeg gezelligheid te vinden in de rij om dit leed wat te verzachten maar het blijft irritant 😉 Eenmaal binnen is iedereen vaak ook allang weer de rij vergeten want dan kan Abunai echt beginnen!

Zoals de meeste van jullie wel weten was Abunai dit jaar weer ontzettend populair en was het vrijwel geheel uitverkocht. Ik was dan ook ietwat angstig dat we constant door mensen massa’s heen moesten wringen maar mede door het ontzettend mooie weer en de “opening” van een nieuwe deel van het congres centrum had je op geen enkel moment het gevoel dat het écht te druk was. Sterker nog, het was gewoon gezellig druk met overal mensen die er duidelijk zin in hadden en driftig door hun programma boekjes aan het bladeren waren.

Met een propvol programma was er dan ook weer meer dan genoeg te doen! Jammer genoeg heb ik daar op vrijdag helemaal niks van mee kunnen krijgen, of bijna niks, want ik gaf zelf twee panels: ‘Japanse Stereotypen & Mythes’ en ‘Werken in Japan’. Beide panels gaf ik voor het eerst en het was dan ook behoorlijk spannend! Gelukkig waren de reacties goed en op wat verbeterpuntjes na ben ik er helemaal klaar voor om ze vaker te geven 😀

Na afloop was het alweer 21:30 en heb ik de rest van de avond gevuld door lekker rond te lopen, met jan-en-alleman te kletsen, me vol te proppen met een heerlijk broodje pulled pork en mango bubble tea, en nog even relaxen in de gameroom. Al met al een heerlijke start van Abunai 2015 ^^

Op zaterdag liep de wekker al vroeg af want we wilden uiteraard niks missen van het weekend! Aangezien ik rond de middag een derde panel moest geven hebben we vooral lekker rondgelopen en zijn we even helemaal los gegaan in de dealerroom. Naast de nodige (vele) aankopen (zie hier mijn loot) heb ik me ontzettend vermaakt met de Pokémon Card Machine bij Rene’s Cards.

Hierbij gooide je 50 cent in de machine, draaide aan de knop en kwam er een Pokémon kaart uit! Ik heb me hier meer mee vermaakt dan ik wil toevoegen en stond er dan ook bij te giechelen als een klein kind elke keer als ik de kaart uit de machine kon halen x’D

watermerk-9992

watermerk-9995

Al snel was het tijd voor het panel ‘Reizen naar Japan’ tot mijn verdriet deed de foto slideshow het niet maar gelukkig reageerde iedereen erg goed en waren ze alsnog erg blij met alle informatie die ik ze kon geven. Ook mocht iedereen na afloop (als ze het aandurfden) gedroogde inktvis proberen, een echte lekkernij in Japan!

Het geven van de panels was hartstikke leuk maar jammer genoeg vielen ze allemaal tijdens de competities en heb ik deze zelf niet mee kunnen maken. Gelukkig heeft mijn partner in crime hierbij wel aanwezig kunnen zijn en durfde het zelfs aan om met mijn camera wat foto’s te maken 😉 Aan de foto’s te zien en de verhalen die ik gehoord heb heb ik echt ontzettend veel tofs gemist en lag de kwaliteit van de cosplays en acts dit jaar erg hoog!

Zoals gebruikelijk liep deze op zaterdag weer iets uit maar gelukkig niet zo erg als op vrijdag waar men zo’n TWEE UUR (!) later begon dan had gemoeten. Echt absurd natuurlijk. Hier kunnen ze nog wel een lesje leren van Animecon waar ze ook uitliepen maar mensen gewoon in de zaal konden wachten en regelmatig even een update hoorden wat er aan de hand was en hoe lang het wachten nog zou duren. Echt een dikke min voor de organisatie dus dus dat ze dit niet beter hebben aangepakt. De toffe cosplays maakten echter wel weer een hoop goed 😉

watermerk-9567

Cosplay door Aurore Cosplay.

watermerk-9789

Cosplay door Linah Rose Wijngaarde.

Gelukkig gingen een hoop dingen wel gewoon goed! Er was in elk geval ook goed hun best gedaan om een gevarieerd aanbod aan activiteiten aan te bieden. Eén van de dingen die ik weer erg leuk vond om te zien was de area van het Japans Cultureel Centrum die we kort geleden ook op Atsusacon tegen kwamen. Hier kun je bijvoorbeeld aan de slag met Japanse kalligrafie, origami, en kon je een yukata dragen! Wat mij betreft mogen zij volgend jaar een nog grotere area krijgen 😉

IMG_0025

IMG_0027

Wat minder gevarieerd was het aanbod aan eten. Zoals altijd waren er vrijwel nihil gezonde opties. Nee, ook sushi is niet bepaald gezond te noemen. Het Abunai buffet dat werd aangeboden had dan wel een salade bar maar verder had je alleen de keuze uit patat met gefrituurde snacks, pizza, noodles, en her en der nog een bento box of Japanse vette hap. Ook als vegetariër of veganist had je het wederom niet makkelijk om wat te scoren op de conventiegrond. Nu overleven we een weekendje ongezond eten echt wel maar het zou fijn zijn als er volgend jaar toch wat meer keuze aanwezig zou zijn.

watermerk-9930

watermerk-9932

Waar ik wel uitgebreide complimenten aan wil geven is Derk en de gameroom staff. Dit keer moest Abunai vanuit huis en eigen budget de gameroom regelen(eerder deed een externe partij did) en binnen 4 maanden hebben zij dan ook alles vanuit de grond opgebouwd met nieuw materiaal etc. etc. Zelf moet ik zeggen dat ik het erg knap vindt want het aanbod was weer erg uitgebreid met vele consoles en games en ook diverse competities. Derk heeft ook aangegeven dat hij alle feedback verwelkomt en graag wil horen wat er nog anders kan zodat de volgende editie nog beter kan worden 😀 Dus heb je iets te melden over de gameroom? Dan kan dat via feedback@abunaicon.nl onder vermelding van Gameroom Feedback. Alle andere feedback kun je overigens ook kwijt bij dat mailadres 🙂

IMG_9936

Maar games, het eten, en de activiteiten zijn natuurlijk niet alleen wat een conventie nou vaak echt geslaagd maakt! Dat is goed gezelschap en daar was zeker geen tekort aan 😉 Zaterdagavond wisten velen de abdijbar en tuinen eromheen maar al te goed te vinden voor drankjes en gezelligheid alvorens we met z’n allen een feestje gingen bouwen tijdens Deshima Sounds!

Wij dachten erg laat te zijn maar aangezien ze ruim een uur later begonnen dan gepland bleken we toch nog vroeg te zijn x’D De stemming zat er goed in en mensen ging heerlijk los om Abunai 2015 echt even goed te vieren! Het zou de organisatie overigens wel sieren om de volgende keer ook oordopjes aan te bieden want het geluid stond absurd hard en velen, waaronder ik zelf hadden er niet aan gedacht zelf oordoppen mee te nemen. Maar misschien ben ik gewoon te oud aan het worden (*kuch* al een hele 25 jaar oud *kuch*) en heeft het “jonge” volk geen behoefte aan oordopjes (al zou dat wel moeten! 😛 ).

Uiteraard zorgde al deze gezelligheid er wel voor dat het opstaan op de zondag ochtend toch wat stroefjes ging 😉 Vol goede moed stapte ik me bed uit met programmaboekje in de hand, vastbesloten om nog wat activiteiten te gaan bezoeken. Eenmaal de gordijnen en het raam open verdwenen al die plannen als sneeuw voor de zon: WAT EEN HITTE!

Zoals al voorspeld werd zou het erg warm worden, en dat deed het. Vrijwel nergens in het gebouw was airco of andere verkoeling aanwezig dus al snel werd het een middagje in de schaduw in het gras liggen. Een idee dat vele anderen met ons deelden 😉 Ook de bossen rondom de locatie werden druk bezocht voor photoshoots onder het koele bladerdek.

watermerk-0384

Langzaam maar zeker zag je echter steeds meer mensen richting huis vertrekken en ook vond het tegen het einde van de middag wel weer welletjes geweest. Met een traditioneel bezoek aan de McDonalds op de terugweg kan ik al met al weer tevreden terugkijken op een geslaagde editie!

En zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn zou dit geen conreport zijn zonder nog wat hallway shots 😉 Voor het volledige overzicht van alle foto’s (incl. de competitie foto’s) kun je kijken op facebook ^^

watermerk-0330

watermerk-0352

watermerk-0370

watermerk-0410

watermerk-0422

watermerk-0503

watermerk-0479

Tokyo Ghoul Cosplay groep met o.a. Lhinnor Kuro.

p.s. Staat er een foto waar jij op staat tussen en wil je deze niet hier hebben of wil je credits/vermelding? Stuur dan even een berichtje en ik regel het voor je ^^

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X