The Sushi Times op Abunaicon 2016!

Het wordt ons dit jaar wel lastig gemaakt qua conventies. Zo moesten velen van ons afgelopen weekend kiezen of ze naar Abunai of naar Amsterdam Comic Con wilden gaan. Ook wij vonden het moeilijk kiezen en besloten dan ook om beiden te doen! Op zaterdag naar Abunai en op zondag naar Amsterdam Comic Con. Hoe het op ACC was kun je hier lezen maar nu willen we het eerst uitgebreid gaan hebben over Abunaicon 2016!

Doordat we dus ook naar ACC gingen (en op vrijdag mijn “echte” baan in de weg zat) konden we alleen op zaterdag naar Abunai. Vastbesloten er het meeste uit te halen waren we al lekker vroeg aanwezig en in tegenstelling tot de nachtmerrie verhalen die we hoorden over de rij op vrijdag liepen we nu lekker vlot naar binnen. Maar goed ook want het begon al aardig warm te worden!

Gelukkig was Abunai dit jaar goed voorbereid op de hitte en hadden ze onder andere gratis waterpunten geplaatst op het terrein. Zo kon je buiten onbeperkt je flesjes vullen en stonden er binnen watercoolers die je ook onbeperkt mocht gebruiken. Echt kudo’s daarvoor! De airco leek binnen echter niet alles even goed aan te kunnen met als resultaat dat het in de gangen soms erg benauwd was (de dealerroom was zelfs belachelijk warm) en wilde je in bepaalde ruimtes juist bijna een jas aantrekken. Maar ach, voor de mensen met een warme cosplay waren juist dat soort ruimtes een verademing!

IMG_8764
IMG_8765
IMG_9233

Wat ook een echte verademing was, was het feit dat voor het eerst in jaren de cosplay competitie op tijd begon! Het is inmiddels een soort standaard geworden dat cosplay competities (bij alle conventies) altijd te laat beginnen. Vorig jaar spande Abunai de kroon met een vertraging van dik anderhalf uur maar dit jaar begonnen ze stipt op tijd. Helemaal fantastisch dus! Op zich zonde dat er dit jaar dan ook maar acht acts waren, we hadden er nu immers ruim de tijd voor. Gelukkig deden de acts die er waren het wel echt ontzettend goed en heb ik dubbel gelegen om de Cosplay 101 act (die een eervolle vermelding kreeg), keihard op me stoel mee zitten headbangen bij de Baby Metal act, en hebben we op het einde nog kunnen genieten van een heuze dansperformance van alle deelnemers!

Tijdens het wachten op de uitslag van de winnaars ontstond het idee dat de presentatrice de macarena moest dansen. Dit werd al snel een volledige dansshow met alle competitie deelnemers, inclusief een Baymax! Het was een heerlijke spontane actie en iedereen in het publiek klapte enthousiast mee. Het droeg echt enorm bij aan de sfeer en zo werd het “saaie” wachten op de uitslag ineens erg leuk. Sterker nog, het gaat op mijn lijstje favoriete conventie momenten.

IMG_9089
IMG_9162
IMG_9211

Het bijwonen van de cosplay competities is zo’n beetje de enige activiteit die ik standaard bezoek op een conventie, verder probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen tussen de verschillende workshops, lezingen, en panels. Jammer genoeg was er dit keer op zaterdag voor mij niet heel veel nieuws of anders om te proberen. Er was vooral veel van hetzelfde te doen. Dit is niet perse slecht, zeker voor mensen die nog niet zo vaak zijn geweest is het leuk om deze dingen te doen. Het enige echte nieuwe voor mij was het bijwonen van de Kamehameha competitie (wat ik nog niet eerder had gedaan). Deze werd (mede) ter ere van het 30-jarige bestaan van Dragon Ball gehouden én er was een taart die werd uitgedeeld. De competitie was hilarisch en sommige deelnemers waren écht heel erg goed!

IMG_9334
IMG_9402
IMG_9327

Voor mij, en ik vermoed andere bezoekers die vaker zijn geweest, was er verder echter maar weinig vernieuwing te vinden op het programma (van de zaterdag). Het zou leuk zijn om de boel daar eens wat in op te schudden en het aanbod eens te veranderen. Al moet ik hier wel bij zeggen dat vrijwel alle conventies hier last van hebben.

Wel merk ik dat elk jaar het aanbod aan eten en drinken elke keer verbetert. Inmiddels heb je het maid café, noodles corner, taiyaki corner, sushi/bubble tea (en meer) corner, en de food court van het NH zelf, welke dit keer ook een uitgebreider menu had. Het aanbod aan vegetarische opties leek zelfs ook wat groter te zijn met o.a. een vegetarische kroket en sowieso wat meer vleesvrije producten. Als vegan ben je echter nog wel altijd gedwongen zo’n beetje het hele weekend patat met ketchup te eten.

Maar gelukkig valt of staat Abunai niet alleen met het aanbod aan eten of activiteiten. Waar Abunai vooral heel sterk in is, is gezelligheid. Zeker met het mooie weer was het weer een gezellige bende buiten met overal mensen in het gras die gezellig met elkaar aan het kletsen waren, of trok men de nabij gelegen bossen weer in voor leuke fotoshoots. Het is dan ook buiten waar we ons vooral vermaakt hebben met veel te veel kletsen en uiteraard her en der nog een mooie foto maken. Dit keer zijn we wel een beetje lui geweest qua foto’s (zoals te zien is op facebook) maar we waren simpelweg gewoon te veel van het lekkere weer aan het genieten, sorry!

Al met al wat ons betreft dan weer een zeer geslaagde editie van Abunai en de volgende editie mag van ons dan ook alweer opschieten 😉

IMG_8769
IMG_9315
IMG_9272
IMG_9278
IMG_9309
IMG_9302
IMG_9512
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie