The Sushi Times op Animecon 2015!

En ineens is Animecon 2015 alweer voorbij gevlogen. De conventie waar iedereen maanden naar uit heeft gekeken leek met één keer knipperen alweer voorbij te zijn.

Vorig jaar moest ik zelf Animecon missen (ik zat in Japan, echt een straf ik weet het) maar dit jaar was ik er weer bij en ik heb meteen de “schade” van vorig jaar ingehaald, want wat hebben we weer een lol gehad!

Vrijdag aan het einde van de middag liepen we de parkeergarage van het World Forum uit en meteen werden we weer omring door het aanzicht van tientallen fantastische cosplayers. Mensen stonden met elkaar te kletsen, zaten op de stenen bij de friettent, renden heen en weer, waren items in- en uit hun kluisjes aan het halen, en de fotografen waren ook alweer druk in de weer.

Bij binnenkomst ging het er niet anders naar toe! Ook daar zag je overal cosplayers en vrienden die met elkaar lol aan het maken waren. Ook viel het meteen op dat er allerlei lekkers te halen viel op de begane grond, mijn maag rommelde alleen al bij het zien ervan haha!

Vanaf de grote hal besloten we als eerst naar beneden te lopen en op ontdekkingstocht in de “kelder” te gaan. Na eerst even lekker te hebben rondgelopen en naar de diverse standjes te hebben gekeken (zoals het Cosplay Repair Point) begon het rondje dealerroom. De rij verliep lekker vlot, al was er zoals altijd weer ontzettend veel (onnodig) gedoe om te grote tassen en props. Eenmaal binnen begon de gekte pas!

IMG_6368

IMG_6386

De dealerroom voelde eerlijk gezegd chaotischer en nog meer volgepropt aan dan vorige jaren, maar wellicht kwam dat omdat ik er gewoon op een druk moment binnenliep. Er was dan ook weer meer dan genoeg moois te zien en te koop en ik heb hard m’n best moeten doen niet meteen alles leeg te kopen.

Wat wel erg ruim was opgezet was de Gameroom. Het was er lekker koel, niet te druk, er was voldoende ruimte voor iedereen en het aanbod was ook nog eens erg groot! Een dikke plus dus!

Voor we het wisten was het echter tijd om ons naar de grote theaterzaal te haasten want de Friday Cosplay Show stond op het punt te beginnen! Gelukkig waren we nog ruim op tijd om een plekje te bemachtigen en was het wachten tot de show begon!

En wat een show was het! Het geluid stond (iets te) hard, de lichten effecten waren spectaculair (al had het af en toe iets lichter gekund voor de fotografen haha), en de acts zelf waren uiteraard geweldig! Het was duidelijk dat iedereen zijn of haar uiterste best had gedaan om alles uit te kast te trekken voor deze competitie en we hebben dan ook ontzettend genoten!

IMG_6405

Om 18:00 gingen de zaallichten weer aan en was het hoogtijd om eens wat van al het lekkere eten te gaan proberen dat overal werd aangeboden. We zijn echter niet in de centrale hal belandt maar in de Izakaya! Daar hadden we de keuze uit een aantal Japanse kleine hapjes (de eendenborst en tempura waren HEERLIJK!) en een typisch Japans biertje.

Dat was het begin van een heerlijk relaxte avond waarin we eigenlijk alleen nog maar lekker hebben rondgelopen, met mensen staan kletsen, en ontzettend veel lol hebben gehad met random groepjes mensen en gekke gesprekken! Ook hebben we nog even met rode oortjes staan kijken bij het 18+ programma wat stiekem ontzettend grappig was. Al veel te snel was het echter toch tijd om ons bedje te gaan op zoeken en ons klaar te gaan maken voor de volgende twee dagen.

Ook de zaterdag was weer gevuld met veel gezellig mensen en leuke gesprekken maar ook een hoop toffe activiteiten! Zo hebben we de Saturday Cosplay Show bijgewoond, de Nippon Bingo gedaan ( en ook al liep die niet altijd even soepeltjes, iedereen kreeg wel een prijs), en zijn we volledig los gegaan tijdens Deshima Sounds! Man wat knalden zij er weer zieke beats uit! De toevoeging van de random bellenblaas pistolen en glowsticks maakten het geheel helemaal af en zelfs een dance off ontbrak niet 😉

IMG_7035

IMG_7288

Voor we het wisten was ook de zaterdag weer voorbij en lag ik eigenlijk al te slapen voor ik goed en wel m’n kussen wist te raken. Jammer genoeg hebben we het op zondag weten te presteren om te lang te blijven slapen en hierdoor Anime’s Got Talent gemist =[ Gelukkig waren we nog wel op tijd voor de Sunday Cosplay Show en hebben we ons weekend Animecon dan ook kunnen afsluiten met een super mooi hoogtepunt waarbij ook de winnaars van de diverse cosplay competities werden bekend gemaakt!

(De WCS voorrondes zijn gewonnen door Iloon en Sednobis met hun Chrono Crusade duo act, de ECG group competitie werd gewonnen door MMC met een super toffe Kingdom Hearts act, de ECG solo’s door Sen van Clueless Vision en MMMC Mike, de Yamato Cup door Muralu, en Team Paraluna mag Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de CICAF)

Na afloop hebben we nog even staan nakletsen met wat mensen maar jammer genoeg was het daarna toch écht tijd om naar huis te gaan en ons vast te gaan verheugen op Animecon 2016! Waarvan de kaartverkoop en hotelreserveringen overigens al zijn begonnen 🙂 Zien we jullie daar dan ook (weer)?

Maar eerst….

Een kleine greep uit de foto’s die ik dit weekend gemaakt heb! Voor een volledig overzicht kun je kijken op Facebook 🙂

IMG_6366

Cosplay door Novatrice Cosplay.

IMG_6876

Cosplay door Bad Grandpa Cosplay.

IMG_6908

IMG_6931

Cosplay door Hero of Time Cosplay.

IMG_6993

Cosplays door JSV.

IMG_7559

Cosplay door Kaoruu Cosplay.

IMG_7590

IMG_7600

 

p.s. Staat er een foto waar jij op staat tussen en wil je deze niet hier hebben of wil je credits/vermelding? Stuur dan even een berichtje en ik regel het voor je ^^

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X