The Sushi Times op Antwerp Convention 2015 + Cosplay Report

Ook onze zuiderburen heb een groot aanbod aan toffe conventies die wij, van de De Sushi Times langzaam aan het ontdekken zijn! Zo hebben we een poosje geleden een bezoek gebracht aan Le salon MADE IN ASIA in Brussel en gingen we op zondag 26 april naar de Antwerp Convention in, je raadt het al: Antwerpen!

Antwerp Convention is enorm populair onder fans van Sci-Fi, Fantasy, en Horror, en met maar liefst 9000m² gevuld met comics, games, gadgets, figures, manga, en natuurlijk cosplay, beloofde het een toffe dag te worden!

Net als Made in Asia vond ook deze Belgische conventie plaats in een aantal expo hallen, behoorlijk anders dan de hotel conventies die je in Nederland tegenkomt. Er komen was wel even een uitdaging, niet omdat de locatie moeilijk te vinden was, maar omdat het parkeren nogal even duurde. Tip: ga niet proberen rond te rijden, gewoon in de rij gaan staan en wachten tot je het terrein op kunt, dat gaat uiteindelijk een stuk sneller!

Niet alleen het type locatie was anders, de gehele expo is een andere beleving. Je vindt er namelijk maar weinig workshops, panels, en lezingen, maar bevindt je meer in een soort enorme dealerroom met overal stands, en toffe merchandise om te kopen.

erah

IMG_5589

ear

In de grootste hal stonden de meeste stands, een groot podium, en een aparte sectie voor Special Guests (waar je handtekeningen kon krijgen/kopen). Een aantal van deze gasten waren Ian McElhinney, beter bekend als Ser Barristan Selmy uit Game of Thrones, Marvel Comic Book Artist Dalibor Talajic, en Peter Davison die de Doctor Who fans natuurlijk kennen als de Fifth Doctor!

Ook vond je er een bijzondere Avengers Bus (mét enorme opblaashulk) en was het een dé plek voor alle cosplay groepsfoto’s, en competities. Jammer genoeg was er weinig ruimte voor iedereen die de cosplay competitie wilde zien, of er foto’s van wilde maken. Daarentegen was het licht er voor de verandering wel erg fijn!

IMG_5610

De cosplay competities en cosplay groepsfoto’s verliepen overigens keurig volgens schema en waren ontzettend leuk om te zien! Het waren er ook aardig wat en dat zorgde dus voor een luxe probleem: hoe moesten we nou kiezen wat we wilden zien?!

Uiteindelijk hebben we gekozen om de algemene cosplay show te bekijken (gevolgd door een kleine stukje Cosplay Talenten show), en de cosplay groepsfoto bijgewoond!

IMG_5838

IMG_5653

Natuurlijk was er meer te zien dan alleen cosplayers (al is dat wel altijd één van de leukste dingen op een conventies). Zo bood vooral de, ietwat kleinere, expo hal richtte meer vermaak en verschillende activiteiten.

Zo had je er een heuse worstelgevechten, een special robot war area, en een game gebied met meer dan voldoende keus voor iedereen. Met in het bijzonder erg veel retro games en consoles (om te spelen én te kopen), en echte arcade machines.

IMG_5608

IMG_5756

Maar zoals we hierboven al even zeiden is het zien van alle cosplayers toch nog altijd één van de leukste dingen op een conventie en we hebben dan ook weer meer dan voldoende tofs voorbij zien komen!

We kunnen jammer genoeg niet alle foto’s hieronder laten zien maar op facebook vind je wel de volledige verzameling van foto’s 😀

IMG_5690

IMG_5695

IMG_5703

IMG_5714

IMG_5743

IMG_5772

IMG_5862

 

p.s. Staat er een foto waar jij op staat tussen en wil je deze niet hier hebben of wil je credits/vermelding? Stuur dan even een berichtje en ik regel het voor je ^^

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X