The Sushi Times op Dutch Comic Con 2017!

Afgelopen weekend hebben we weer massaal in de rij kunnen staan om de deuren van de Jaarbeurs in Utrecht te mogen bestormen voor een weekend lang lol op Dutch Comic Con 2017! De grote vraag is echter: kon deze editie de verwachtingen waarmaken?

Het begon in elk geval al goed dat men eerder begon met het controleren van tickets en geven van polsbandjes. Dit heeft niet kunnen voorkomen dat er geen lange rijen stonden maar voor de tienduizenden mensen die naar binnen moesten werd het zo kort mogelijk gemaakt. En eenmaal binnen was je het al snel vergeten want je kon alle kanten op!

Je kon direct naar de Artist Alley of in de rij gaan staan voor je favoriete celebrity, kon aan de gang met je Pokémonkaarten of de nieuwe Nintendo Switch eens uitproberen. Ook kon je je eventjes in Middle-Earth wanen in het kleine LOTR gebied, je uitleven op het luchtkussen (als kind) of je zuurverdiende geld over de balk gooien in de dealerroom.

IMG_3161
IMG_3167
IMG_3210
IMG_3224
IMG_3183

Binnen was het vrij ruim opgezet dus kon je lekker je gang gaan, zeker aan het begin van de ochtend en middag. Later op de dag werd het wat lastiger, en zeker in de dealerroom was het proppen geblazen na een uur of drie. Ook rondom het cosplay podium was het op een gegeven moment niet meer te houden. Nummer één op mijn “wensenlijstje” van verbeteringen zou dan ook absoluut een veel beter, groter opgezet gebied rondom het podium zijn, waar mensen daadwerkelijk kunnen zitten en iets zien. Want hoewel er een zeer net podium/catwalk was neergezet konden hier maar weinig mensen van genieten.

Er stonden wat klapstoeltjes omheen maar dit was bij lange na niet voldoende en al snel stond je vooral tegen ruggen aan te kijken. Waarom niet een paar mooie (verplaatsbare) sporttribunes neerzetten oid? Gezien de enorme hoeveelheid mensen die probeerden iets mee te krijgen is er echt meer dan voldoende animo voor de cosplay compo’s (ook van niet cosplayend bezoekers) om dit te verantwoorden.

Maar laat ik niet te negatief zijn want het was heerlijk om te zien dat er een degelijk podium was, goede verlichting, en er echt werd getracht cosplay in de spotlights te zetten! Ook heb ik ontzettend gelachen om de presentator, een fantastische Deadpool (+ lieflijke Death als partner) die de acts aan elkaar kletste en het publiek vermaakt. Regelmatig zijn dit nogal ongemakkelijk stukken met mislukte humor maar dit keer was het écht leuk om naar te luisteren. Hopelijk is die er de volgende editie weer!

IMG_3310
IMG_3292
IMG_3233
IMG_3244
Cosplays o.a. door DybbukCosplay.

Ondanks de lol van de toffe Deadpool-presentator en de dingen die er te bezichtigen waren blijf ik persoonlijk het echte “vermaak” toch nog wat missen, de workshops, de (verstaanbare) lezingen, en het  “dingen doen” in plaats van alleen rondlopen en bezichtigen of her en der op de foto gaan. Daarin zit hem dan ook vooral het verschil en het “gat” in mijn verwachtingen. Want ondanks dat ze zichzelf een “Con” noemen is het niet het soort conventie dat ik gewend ben van Animecon en Abunai, “echte” conventies die al jaren in Nederland bestaan.  Dit is echter een persoonlijk gemis en doet niks af aan het feit dat DCC dit jaar weer een sterke expo heeft neergezet. Met, zeker afgaande op reacties op Facebook, bijna niks anders dan positieve reacties van bezoekers.

Wel blijft er duidelijk voldoende ruimte voor verbeteringen want de locatie werd niet altijd optimaal benut, was het proppen en duwen en de dealerroom, en rondom het podium, en zou ik heel graag nog meer bijzondere gebieden zien zoals het Middeleeuwen/Fantasy/LOTR gebied (bij voorkeur wat beter verlicht ook). Hiermee kunnen ze zich echt onderscheiden ten opzichte van anderen.

Ik heb me er al met al alsnog hartstikke goed vermaakt en is het zeker één van de sterkere (zo niet sterkste) Comic Con’s van Nederland, het is niet voor niets dat  de Winter Editie alvast dik omcirkelt in mijn agenda staat! Zien we jou daar ook (terug)?


Tenslotte….Sinds kort hebben wij nóg een website:  ALLES OVER COSPLAY! Dé informatie-hub voor alles op het gebied van cosplay met het laatste conventie nieuws, een uitgebreidere kalender met evenementen, nog meer adressen om je cosplay materiaal te kopen, vele tutorials en nog veel meer! Dus neem er snel een kijkje!

Ontwerp zonder titel
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie