The Sushi Times op Heroes Made in Asia 2021!

Het was lang wachten maar eindelijk hebben we ons weer mogen vermaken op een heuse anime conventie! Op 16 en 17 oktober vond de eerste editie van Heroes Made in Asia 2021 plaats in de Evenementenhal Gorinchem, en daar waren we natuurlijk bij!

Cosplay! Cosplay! Cosplay!

Want wat hebben we de anime conventies toch gemist de afgelopen tijd. We keken vooral heel erg uit naar het weer zien van alle fantastische cosplayers! Jammer genoeg hebben wij door wat pech op de weg de cosplaywedstrijd moeten missen. Maar dat mocht de pret niet drukken, want ook “in het wild” liepen er meer dan genoeg cosplayers rond!

Het was echt genieten om alle creaties voorbij te zien komen en te kijken wat we allemaal konden herkennen. Natuurlijk mochten de nodige Demon Slayer kostuums niet ontbreken en kon je een behoorlijke Genshin Impact bingokaart vullen. Ook Danganronpa was flink vertegenwoordigd. Een persoonlijke favoriet van ons was echter onderstaande Arsene uit de game Persona 5. Wat een indrukwekkend gevaarte!

Maar ook de nodige schattige idols, maids, school girls, en meer passeerden de revue. En hoewel we dit keer zelf onze cosplays hadden thuisgelaten, gaan die de volgende keer absoluut weer aan!

Van links naar rechts: Suzume.Me, UwU.Notice.Me, Mahname.isqq, en Wannie_Chan
Links: moonflower.cosplays en rechts shapeshiftingmb
P.s. ben, of ken jij bovenstaande cosplayers? We willen graag hun insta of andere socials zodat we ze kunnen taggen 🙂


Lekker shoppen

Er viel echter nog meer moois te bewonderen dan alleen maar cosplays, want Heroes Made in Asia 2021 had een goedgevulde Asian Market voorbereid. Enkele oude bekenden en favorieten zoals René Cards, CuteStuff, Kaomoji en Side7 waren er natuurlijk weer te vinden. Maar er stonden ook een aantal (voor ons) nieuwkomers zoals KimonoKopen.nl, met een uitgebreid aanbod kimono’s. Of NewGeek met hun fan-tas-tische Pokémon diorama’s, of zoals ze zelf noemen “Pocket Terra’s“.

Nog een leuke verrassing was de aanwezigheid van Divina Maia Chocolates. Deze small business van Nederlandse bodem verkocht hier hun verse, handgemaakte nama chocolade! Nama chocolade is een soort Japanse chocolade truffel gemaakt met o.a. heerlijk, volle slagroom. Dit type chocolade komt oorspronkelijk uit Sapporo, Japan, maar was nu dus ook hier te krijgen. We hebben dan ook goed gebruik gemaakt van de gelegenheid om lekker te proeven en flink wat doosjes mee te nemen voor thuis.

Maar er viel nog veel meer lekkers te scoren op de Asian Market. Zo was er weer meer dan genoeg gelegenheid om Pocky, mochi en ander Japans snoepgoed in te slaan. Ook als figure verzamelaar kon je je lol goed op want er was een enorm aanbod aan (anime) merchandise. Van Funko tot handgemaakte stalen modellen, en natuurlijk de welbekende anime (prize) figures en statues.


Heel veel lekker eten

Naast al het lekkers wat je kon kopen op de Asian Market kon je overigens ook terecht bij de Food Market! Hier vond je niet alleen de standaard catering van de Evenementenhal Gorinchem, maar ook heel veel Aziatisch lekkers! Hier stonden o.a. heerlijke matcha drankjes, verse taiyaki, dorayaki en natuurlijk okonomiyaki op het menu. Al deze lekkernijen werden vers voor je bereid, want het soms lastig kiezen maken. Er was simpelweg teveel wat we lekker vonden.

Uiteraard hebben wij dat gebruikt als excuus om héél veel te eten, want we moesten natuurlijk alles even proeven. Gelukkig konden we er lekker zitten om even uit te buiken, want in no-time stonden de knopen op onze broek strak. Al hadden er nog wel wat meer tafels en stoelen beschikbaar mogen zijn. Zeker halverwege de middag waren er een hoop uitgeputte cosplayers toe aan even lekker zitten en bijtanken, hierdoor was het soms zoeken naar een plekje. Uiteindelijk kozen een hoop mensen ervoor om langs de muren op de grond even te relaxen. Gelukkig was het ruim opgezet dus kon dat makkelijk. Maar een echte zitplek was wel fijn geweest.

Workshops, Shows, en meer vermaak

Maar eigenlijk was er ook helemaal geen tijd om lang te zitten, want er was simpelweg te veel te doen! Behalve uitgebreid shoppen, lekker eten en cosplays bewonderen was er namelijk veel meer te beleven tijdens Heroes Made in Asia 2021. Want ondanks dat dit een eerste editie was, stond er een lekker vol programma voor de bezoekers klaar. Je kon zelfs toekijken hoe iemand live een gloednieuwe anime tatoeage kreeg! Op de mainstage was er bijna elk uur van de dag wel iets te doen. Van Cosplay Wedstrijden tot Pokémon Quizzes en een ontzettend sterk optreden van de artiestengroep Japone.

Verder kon je ook zelf actief aan de slag tijdens één van de vele workshops (van origami tot thee tastings, leren tekenen en basis Japans leren) georganiseerd door o.a. Trip Driver en Tokyo Doll. Ook kon je lekker los gaan tijdens de kendo en k-pop workshops, of juist het gevecht opzoeken in de gameroom.

Hier merkte je soms wel dat Heroes Made in Asia 2021 nog wat kleine kreukeltjes moet gladstrijken. Zo was het actieve workshop gedeelte vlak voor ‘House of Wax’ geplaatst en kon je maar weinig van hun optredens meekrijgen. Ook was het soms niet duidelijk hoe laat bepaalde activiteiten nou precies begonnen. Bijvoorbeeld de Smash Competitie. Er stond wel dat deze gehouden werd, maar niet wanneer of hoe laat. Hetzelfde voor de Guest Area, daar moest je maar gewoon langs blijven lopen om te kijken of er iemand aanwezig was.

Op naar Heroes Made in Asia 2022

Maar dat zijn slechts kleine verbeterpunten want over het algemeen heeft Heroes Made in Asia een ontzettend goede indruk op ons achtergelaten als nieuwe anime conventie / expo zijnde. Of we ons er twee volle dagen hadden vermaakt weet ik niet zeker, maar één dag was absoluut een feestje. We hebben er naar hartenlust kunnen rondslenteren, ons tonnetje rond gegeten, de portemonnee leeggeschud op de Asian Market, weer interessante optredens gezien, en natuurlijk maximaal kunnen genieten van de heerlijke sfeer en fantastische cosplays! En wat wil een mens nou nog meer? 😉

Wij kunnen dan ook niet wachten tot de volgende editie van Heroes Made in Asia. Die komt overigens ook alweer sneller dan je denkt! Want in 2022 kunnen we op 7 en 8 mei alweer een bezoekje gaan brengen aan de tweede editie. Zien we jou daar ook?

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie