The Sushi Times op Heroes made in Asia 2022

De tweede editie van Heroes Made in Asia, dat op 30 april en 1 mei plaatsvond in Evenementenhal Gorinchem, was wederom een enorm succes! Ook wij waren dit jaar weer van de partij en hebben ons weer enorm vermaakt. En wij waren niet de enige. Met meer dan een verdubbeling van het aantal bezoekers ten opzichte van vorige jaar was het een gezellige boel. Het laat maar weer eens zien dat de Japanse – en bredere Aziatische popcultuur, populairder – is dan ooit!

Volop vermaak

Ook deze editie van Heroes Made in Asia er viel weer enorm veel te beleven. Zo vloog ons zuurverdiende geld in een oogwenk uit de portemonnee bij de dealerroom. Hier kwamen we weer enkele favorieten tegen zoals Kaomoji, Rene’s Cards, MostCutest, en de handgemaakte Pokémon Terraria van New Geek. Maar we hebben vooral genoten van al het moois in de Artist Alley, die dit jaar uitgebreider was dan ooit.

Daarnaast kon je je lol op in de gameroom, lekker losgaan bij de Just Dance stand, en pakte Nintendo groots uit met een fantastische stand waar je o.a. Pokémon Arceus kon spelen én de gloednieuwe Nintendo Switch Sports kon proberen.

Gedurende dag was er ook telkens wel wat te beleven op de main stage! Persoonlijk hoogtepunt was vooral het optreden van Jason Paige, de zanger van de Pokémon themasong. Het was fantastisch om live keihard mee te blèren met “I wanna be the very best, like no one every was”, te samen met nog honderden andere fans! Ook Dress Up Town wist op beide dagen een knallend concert neer te zetten. Wat een toffe show, wat een toffe artiesten, en wat een stem! Heerlijk gewoon! Mocht je ze nog niet volgen doe dat dan nu, te beginnen met hun insta. Met zoveel toffe dingen op het programma hoefde je dan ook geen moment te vervelen!

En kreeg je honger na al dit moois? Dan was er ook meer dan voldoende lekkers te halen bij de Food Market. Hier vond je niet alleen verse okonomiyaki en de beroemde takoyaki van Osaka Ball (normaal te vinden op de Albert Cuyp in Amsterdam), maar ook heerlijke poké bowls, taiyaki, crêpes en natuurlijk bubble tea. Heel fijn was ook dat het dit keer veel ruimer was opgezet met meer zitplekken en meer keuze. Echt een verbetering ten opzichte van vorig jaar!


Cosplay, Cosplay, Cosplay

En natuurlijk was er ook weer meer dan voldoende cosplay om te bewonderen. Héél veel cosplay zelfs! Voor ons was dit het eerste échte anime event weer sinds tijden. En hoewel de vorige editie nog wat minder cosplayers trok, stond de vloer er deze editie bomvol mee. Niet alleen liepen er tientallen cosplayers mee op de Cosplay Catwalk en streden er getalenteerde creatievelingen mee tijdens de Cosplay Contest, maar er liepen talloze schitterende cosplayers rond door de hallen.

Van links naar rechts: Riyani AngelCos, SavageShelter, Imagine Mirage, KomadoriCosplay, ikzelf als Maki, een Nanami zonder social media, en AmayamiCosplay.. Foto door Eralia Iwahana.

Het was echt als vanouds genieten van alle creaties: van binnen een beetje juichen als je een personages zag waar je fan van was en verwonderd kijken naar wat je niet kent. Ik kan dan ook niet wachten tot de volgende con, want hier krijg ik simpelweg geen genoeg van. M’n handen jeuken om weer flink wat plaatjes te schieten de volgende keer, want dat heb ik deze editie (achteraf) veel te weinig gedaan!

Workshops

En mocht je het cosplay kijken, shoppen, of eten even zat zijn dan kon je ook nog je lol op met één van de vele workshops die er waren! Zo gaven de fantastische Naoko-san en Shinji-san van Japan Holland Link er diverse workshops die te maken hadden met de Japanse cultuur. Denk aan shodo (Japanse Kalligrafie), origami workshops, een Japanse taalles en kon je een Japanse thee ceremonie bijwonen.

Ook de diverse cosplay gasten hadden een aantal workshops op de agenda staan. Zo deelde Pugoffka diverse fotografietips in verschillende lezingen, leerde SammyCosplay je hoe je mannelijk presenterende characters kan cosplayen en vertelde SakuraFlor hoe je je cosplay kan inzetten om er geld mee te verdienen.

Maar ook wijzelf, van The Sushi Times, gaven diverse Japanse workshops tijdens Heroes Made in Asia 2022! Zo leerde Steven je diverse Ninja handgebaren, gaf hij een Japanse taalles met het thema “Heroes” en kon je met hem aan de slag om je eigen Japanse familiewapen te ontwerpen. Daarnaast had Sander een korte lezing over het verzamelen van figures, gaf Hennie een live demonstratie in het dragen van yukata en had ikzelf een lezing over Reizen naar Japan en een Kennismaking met de Japanse keuken vanuit Proef Japan.

Het was ontzettend leuk om weer eens aan de slag te gaan met deze lezingen en we hopen dat jullie er net zo van genoten hebben als wij! En mocht je één van onze workshops en lezingen hebben bijgewoond: we horen graag jullie feedback, tips en andere opmerkingen!

The Sushi Times Stand

Naast onze workshop hadden wij ook nog een heuse stand! Hier kon je op zaterdag niet alleen een live furoshiki demonstratie krijgen van Roppongi (en de schitterende furoshiki shoppen), maar kon je beide dagen ook je naam laten vertalen én kunstig laten kalligraferen door Steven van Jouw Kanji Naam. Mocht je beiden gemist hebben? Dan kun je ook op hun respectievelijke websites nog terecht voor allerhande prachtige furoshiki, of je naam laten vertalen en kalligraferen.

Daarnaast was ikzelf (Joyce) er de beide dagen om een gezellig praatje met jullie te maken, vragen te beantwoorden en natuurlijk om onze Chopstick Challenge te managen! Deze simpele activiteit speelde ik een aantal jaar geleden tijdens een schoolfestival op een universiteit in Tokyo (ja, een schoolfestival zoals in de anime). Het is een super simpel, maar enorm verraderlijk spelletje.

Chopstick Challenge

Je moet hierbij namelijk binnen 60 seconden tijd zoveel mogelijk bonen (in dit geval Azuki bonen) van het ene naar het andere schaaltje brengen met behulp van eetstokjes. Hierbij moet hierbij de boontjes één-voor-één oppakken. Je mag ze niet scheppen, gooien, schuiven, of anderzijds proberen de bonen over te krijgen.

Doordat de boontjes zo klein, hard en glad zijn valt dat niet mee! Meer dan eens hebben we gezien dat mensen geen enkel boontje overkregen. Met veel hilariteit tot gevolg!

Extra leuk was het om de verschillende personages elkaar “te lijf” zien gaan. Zo hebben we o.a een heuse battle tussen Gojo en. Nanami (uit mijn favoriet; Jujutsu Kaisen) mogen bewonderen. En hadden we een mooie cross-over tussen Zenitsu (uit Demon Slayer) en Rurouni Kenshin (uit de gelijknamige serie). Maar ook schattige maids, talloze Genshin Impact cosplayers, en zelfs Rikachu en een van de mede-organisatoren van Heroes Made in Asia zelf hebben nog even een poging gedaan.

Er bleken een paar heuse chopstick masters tussen te zitten die binnen de 60 seconden meer dan 20 bonen wisten te verplaatsen, met als dag record 27 stuks!

Het was echt een enorm succes en ik kan niet wachten dit binnenkort weer een keer met jullie te kunnen doen, al dan niet op de volgende editie van Heroes Made in Asia.

Aftellen geblazen!

En daar hoeven we niet eens zo lang op te wachten! Want op 22 en 23 oktober 2022 opent de Evenementenhal Gorinchem opnieuw de deuren voor een weekend vol leuke activiteiten tijdens Heroes Made in Asia Part II. Houd de website in de gaten voor aankondigingen over Special Guests, wedstrijden en meer. En hoewel er nog niets vast staat hopen we vanuit The Sushi Times ook de volgende editie jullie te kunnen vermaken met toffe workshops en onze Chopstick Challenge! Zien we jou de volgende editie ook?


Coverfoto door Bart Nijs.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie