The Sushi Times op Imagicon 2015

Afgelopen zaterdag was het zover, Imagicon 2015 was weer van start gegaan en ook dit jaar was het weer in de Reehorst in Ede. Gewapend met fototoestel en een goede dosis zin zou ik ook dit jaar weer het sfeertje gaan proeven!

Ik zal eerlijk zijn, ik was een klein beetje zenuwachtig, het was mijn eerste con waar ik zonder mijn kenner (Joyce) heen zou gaan, dus een klein beetje ongemakkelijk voelde ik me stiekem wel!

Eenmaal binnen gekomen was het echter niet moeilijk je thuis te voelen in de relaxte en ontspannen sfeer! Overal stonden mensen gezellig te kletsen, merchandise te bewonderen in de dealerroom, of waren ze aan het wachten tot een lezing, workshop, of panel begon.

Daarbij kijk ik toch nog steeds mijn ogen uit bij het zien van de al die prachtige cosplays. Van Wonder Woman tot League Of Legends Characters, en Wednesday Adams, iedereen was erbij!

_D714659

_D714778

Qua programma was het dit keer niet heel veel anders dan vorig jaar met weer een behoorlijk divers aanbod met allerlei lezingen, panels en workshops, waarbij alle mogelijke onderwerpen aan bod kwamen. Maar één van de hoogtepunten was toch wel de Galaxy Masquerade!

Hierbij konden de cosplayers zich op het podium weer van hun beste kant laten zien tijdens een korte act. Sommige cosplayers beeldden een solo gevecht uit, andere dansten, en weer anderen speelden scenes uit hun favoriete serie na. Ontzettend leuk gedaan allemaal!

_D714879

_D714848

_D714868

Hier heb ik zelf dan ook weer met veel plezier naar gekeken. Daarnaast heb ik ook nog aangeschoven bij enkele panels en aangezien ik een groot Lord Of The Rings fan ben, moest ik uiteraard even bij het panel ‘ De wereld van Tolkien: Boeken vs. Films’ kijken!

Een interessante discussie, en vooral leuk om eens te horen hoe het Tolkien gezelschap de films ziet in vergelijking met de boeken. Toch voelde ik wel een lichte pijn in mijn hart toen ze aangaven dat ze Tauriel wellicht liever hadden gezien als een vrouwelijke dwerg.

Naast een Lord of the Rings fan moet je me ook niet te dicht laten staan bij eigenlijk alles wat met de Hulk te maken heeft. Dat groene monster heeft zulke gave figures, t-Shirts en (lekke random) onderzetters die moeilijk zijn om te laten staan. Maar… Ik heb me kunnen inhouden! Iets wat niet altijd even makkelijk is want de dealerroom stond bomvol allerlei moois!

_D714650

Speaking of de Hulk, ik hoopte ook dit jaar weer op het zien van een Hulk cosplayer, met als masterplan deze Hulk dan mee te slepen naar het cosplay daten 😉

Jammer genoeg was ik door alle andere leuke dingen helemaal vergeten naar het cosplay daten te gaan dus volgend jaar nog maar eens proberen 😉 ben in plannen was ik vergeten er nog even een kijkje te nemen, wie weet volgend jaar.

Al met al was het weer een zeer geslaagde dag op Imagicon. De sfeer was weer uitstekend en lekker relaxed. Er was meer dan genoeg te doen en is een welkome afwisseling met alle anime conventies!

 

3 Comments

 1. Melvin Imanuel

  april 14, 2015 at 12:20 pm

  Cool! Imagicon was weer heel leuk, kan niet wachten tot volgend jaar. Gelukkig staan er alweer een hoop andere beurzen voor de deur. Leuke laatste foto. 😉

  • TheSushiTimes

   april 14, 2015 at 12:24 pm

   Haha dat is een bekend gezicht of niet? 😉
   En inderdaad staan er gelukkig nog genoeg andere op de agenda!

 2. Julie-Renée Sonneveld

  april 16, 2015 at 9:41 am

  Leuk stukje! Imagicon is en blijft een van mijn favo conventies. Iedereen is zo leuk, lief en de sfeer is geweldig. <3

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X