The Sushi Times op MGC Experience 2015

Afgelopen weekend vond de 5de editie van de MGC Experience plaats, dit keer echter wel wat anders dan we gewend waren want de conventie verhuisde dit jaar naar een nieuwe locatie in Nieuwegein!

Behoorlijk spannend want persoonlijk was ik erg te spreken over hun “oude” locatie in Utrecht. Het was wellicht iets klein maar het was er wel erg mooi en open, met veel licht en voldoende plekken om lekker te chillen met vrienden. Daarbij was het ook nog eens super makkelijk te bereiken met OV en klein stukje lopen. In mijn ogen dan ook een prima plek. Ik was dan ook erg benieuwd hoe deze “grotere” en “betere” locatie echt zou zijn.

Zo gezegd zo gedaan en vol goede moed reden we richting MGC waar we al snel te maken kregen met een overvolle en chaotische parkeerplek omdat er blijkbaar nog een stuk of wat evenementen en activiteiten in het gebied plaatsvonden. Toen we de Blokhoeve 2 echter binnenstapte sloeg dit vrij snel om.

IMG_2403

IMG_1940-2

Van de mooie, lichte, locatie die we de jaren hiervoor hadden was niks over. Dit was een muffe, niet al te fris ruikende, verzameling gymzalen waar geen straaltje daglicht naar binnen kwam door de grote gordijnen die voor de ramen hingen, of misschien waren er geeneens ramen, dat was niet duidelijk. Wellicht was dit gedaan vanwege het Halloween thema maar het resultaat was deprimerend.

Ondanks deze, platgezegde, teleurstelling was ik echter vastbesloten een gezellig dagje MGC niet te laten “verpesten” door deze tegenvallende locatie. Het draait namelijk om veel meer dingen zoals de dealerroom, toffe activiteiten, mooie cosplays en gezellige mensen! 😀 Gelukkig was er, vooral aan deze laatste twee, echt geen gebrek.

IMG_2394

IMG_1945-2

De dealer room was zoals vanouds weer gevuld met allerlei toffe merchandise en veel te veel leuke spulletjes om je geld aan op te maken 😉 Zelf vond ik het erg leuk om naast het Umbrella Corps eens een andere fandom/re-enactment groepering te zien. Dit keer van de Ghostbusters! Met zoveel leuks was het dan ook niet zo gek dat de dealerroom een geliefde plek was 😉

Ook de cosplay fashion walk was weer zeer geliefd en was met meer dan 60+ deelnemers dan ook razend populair! Jammer genoeg kon ik ook hier de “oude” locatie (met de mooie, open ruimte en toffe rode loper ten tijde van de show) niet helemaal uit me achterhoofd wegkrijgen. Dit gevoel werd er nog eens extra ingehamerd toen ik de activiteiten ruimte ging bezoeken.

Dit was namelijk eenzelfde muffe zaal zonder daglicht waar alle activiteiten in dezelfde ruimte werden onder gebracht. Hierdoor was het ondanks de grootte een chaotische en onoverzichtelijke bedoeling. Zeker voor degene die panels gaven/bij wilden wonen was er soms geen beginnen aan omdat je elkaar vaak niet goed kon verstaan door alle andere geluiden.

IMG_1937-2

IMG_1931-2

IMG_2409
IMG_1999-2

IMG_2295

IMG_1964-2

Erg jammer dus! Iets wat ik ontzettend zonde vind want normaal gesproken is MGC juist één van de fijnere conventies om heerlijk gezellig te doen met mede-cosplayers. MGC Experience voelde voor mij altijd als een grote verzameling vrienden die na schooltijd lekker met elkaar gingen hangen en leuke dingen deden. Dit keer voelde het echter aan alsof je je zat te vervelen tijdens de pauze in een oud schoolgebouw.

Ik hoop stiekem dan ook echt dat ze volgend jaar gewoon weer terug aan naar de oude locatie of in elk geval niet meer terug keren naar de donkere Blokhoeve. Ik heb het daar namelijk na één keer al wel gezien en in mijn ogen is deze nieuwe locatie echt een stap terug in plaats van een verbetering. Hoe hebben jullie MGC Experience 2015 ervaren? Ben ik te hard of waren jullie ook teleurgesteld door deze locatie?

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

8 Comments

 1. Kitty Ocean

  november 4, 2015 at 11:16 am

  Als het goed is zat het in de (voorheen de) HomeBoxx, toch? Zonde van die grote gordijnen dan, want daar zitten gigantische ramen. Er wordt daar ook altijd het boekenfestijn gehouden en daar is het wel een geschikte locatie voor. Dat is immers 1 grote lege hal, zoals de jaarbeurs. Maar voor een conventie… doet me heel erg denken aan de MoshiMoshi…
  Chaos op de parkeerplaats? Ben benieuwd welk event er dan ook was, want normaliter is die enorme parkeerplaats praktisch leeg…
  Misschien ga ik volgend jaar wel eens als ze daar weer zitten. Het is immers voor mij op loopafstand… (fietsafstand na de verhuizing :P)

  • Joyce

   november 4, 2015 at 11:20 am

   Als er inderdaad enorme ramen zitten is het echt super zonde dat ze de gordijnen dicht hadden. Wellicht gedaan om dat voor de Halloween sferen te doen maar pakte in dit geval echt helemaal verkeerd uit =[

   En geen idee wat er nog meer te doen was haha. Wij hebben uiteindelijk ergens voor bij de betonnen blokken die daar staan op het gras geparkeerd, evenals nog stuk of 20/30 auto’s :’)

 2. DinjaDONUT

  november 4, 2015 at 11:41 am

  De locatie was echt jammer inderdaad! Ik heb echt te weinig foto’s gemaakt en te weinig gefilmd omdat er gewoon licht tekort was.
  Ook was het niet duidelijk wat waar zat en wat er te doen was (bij de meeste conventies krijg je gewoon een boekje of plattegrond, hier moest je er zelf naar gaan zoeken).
  Maar ik heb me in ieder geval vermaakt met vrienden, nieuwe mensen ontmoet, teveel geld uitgegeven in de Dealerroom en Bohemian Rhapsody als karaoke gezongen (het publiek werd wild!) ^_^

  • Joyce

   november 4, 2015 at 8:42 pm

   Ja, dat dus allemaal! Gelukkig maken de mensen het dan weer gezellig 😉

 3. Melissa

  november 5, 2015 at 9:18 am

  Dit was mijn eerste keer MGC, dus ik heb de oude locatie niet gezien, maar op de foto’s van de cosplay walk zag het er inderdaad veel mooier uit. Het podium hadden ze wel mogen aanpassen. Nu was alles wel groter, aan het begin van de con was het aardig druk in de dealerroom, naarmate het einde werd het leger en kon je makkelijker rondlopen. De cosplayers waren wel heel aardig, dus ik heb het naar mijn zin gehad. Bedankt voor de leuke foto (ik ben Link, links ;p)

  • Joyce

   november 5, 2015 at 9:36 am

   Oooh! Leuk om te zien dat je de site gevonden hebt 😀 Fijn om te horen dat je een leuke dag hebt gehad! Ik heb me ook echt wel goed vermaakt maar vond de locatie dus gewoon wat minder mooi 😉 Ga je naar nog meer conventies?

   • Melissa

    november 18, 2015 at 11:30 pm

    Ik ga sowieso naar Dutch Comic Con en Imagicon 😛 ik probeer dit jaar ook naar cons te gaan die ik dit jaar heb moeten overslaan, zoals Elfia, Abunai en Nishicon. maar ben vooral aan het sparen voor cosplay op het moment.

    • Joyce

     november 19, 2015 at 10:34 am

     Ik hoop volgend jaar weer naar zoveel mogelijk te gaan haha! Maar sowieso Animecon, Abunai, en Tomofair staan al voor 100% zeker op de agenda ^^

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X