The Sushi Times op Tomocon 2017

Een grote circustent, meerdere smallere feesttentjes en een opblaasspringkasteel verwonderen bij aankomst. Sta je hier voor een groots Nederlandstalig muziekspektakel, of voor Tomocon?  Jawel, het was Tomocon. Voor de tweede keer streek Tomocon in het Brabantse Berghem  neer. Met deze keer op zaterdag het eerste live optreden van Dress Up Town en de mogelijkheid om buiten te overnachten in een tent.

Gedurende de dag was het goed vol te houden op de conventie wat betreft drukte door de mogelijkheid om aan twee kanten naar binnen of buiten te gaan. Van het grasveld buiten werd dan ook volop gebruik gemaakt overdag voor fotoshoots en filmopnames. Het grootste deel van het programma speelde zich binnen af,  waar de lezingen, panels, workshops en wedstrijden waren.

IMG_0562

Ook was er een goed podium voor de diverse cosplay competities en overige acts, zoals het eerste optreden van Dress Up Town op zaterdag. De leadzangeres vergezeld met haar rockende butlers hadden diverse covers van anime intro’s en endings van series zoals Bleach.

Naast optredens waren er ook competities op het podium, zoals de cosplay competitie. Na de cosplay competitie was er een speciale danscompetitie voor deelnemers met dansacts, met als winnaar een Wonderful Rush Love Live groep. Daarnaast was er ook de dealerroom verspreid over twee locaties: binnen en buiten. Op de binnenlocatie waren met name doujinshi en arts en crafts te vinden: van pluizige oren tot thuisgemaakte strips. Buiten bestond de dealerroom uit zowel een grote circustent  en een viertal kleinere tenten, plus de vers gemaakte voedselstands voor al je conventie-energie. Daarnaast was er een karaoke-tent (toch nog een Brabants muziekfestijn!) zodat het onmogelijk was om niet zingend naar binnen te gaan.

IMG_5837 IMG_5847 IMG_5871

Het was zelfs mogelijk om een stukje grond voor een tent te huren, waardoor je ook ‘s nachts op het festivalterrein kon blijven. Voor de nachtbrakers was er onder meer een horrorgame-avond in de gameroom. Degenen die liever wakker bleven door melig te lachen konden aan hun trekken komen met Weerwolven van Wakkerdam en Cards against Humanity. Het nachtelijke vermaak was echter wat matig maar dat motiveerde dan weer een goede nachtrust.

De volgende ochtend was er weeral een dagprogramma, maar minder gevuld dan de zaterdag. Ondanks dat Tomocon was uitverkocht was er geen sprake van echte drukte.  Het grote terrein en het goede weer zorgden voor een goede verspreiding van bezoekers. Neemt alleen niet weg dat het dagprogramma op beide dagen gelijkwaardig moet zijn en dat ze hier volgend jaar nog echt wel wat aan te trekken hebben.

 

Heidi is een echte donut liefhebber met een passie voor kunst en cultuur. Daarnaast is ze gek van berenmeisjes, goede storytelling, kunstzinnige anime, en alles waarvan ze haar koffie uitproest.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X