The Sushi Times op Tsunacon 2016!

We hebben er behoorlijk naar uitgekeken maar afgelopen weekend was het dan echt weer zover: de “kick-off” van het nieuwe conventie seizoen! We Love Japan en Tsunacon waren dit jaar de eerste conventies waar we weer massaal heen trokken om een dag lang lol te hebben met oude en nieuwe bekenden, het bijwonen van allerlei panels en workshops en uiteraard het showen van je cosplay en bewonderen van de cosplays van andere bezoekers!

We Love Japan hebben wij helaas moeten overslaan maar op Tsunacon 2016 waren wij de gehele dag aanwezig. Benieuwd hoe deze bijzondere Valentijn Editie was? Lees dan snel verder!

Artwork door studio Appeltjesgroen.

Artwork door studio Appeltjesgroen.

Tsunacon is altijd een een druk bezochte conventie en ook dit jaar was het weer (on)gezellig druk! De rij voor de ingang was weer gigantisch en vele bezoekers hebben lang moeten kou-kleumen in de regen voor ze eindelijk naar binnen mochten. Daar was het, zeker aan het begin van de dag behoorlijk dringen geblazen. Vooral de dealerroom en de gangen op de begane grond en 1ste verdiepingen waren moeilijk doorgaanbaar en zorgden voor de nodige irritaties.

De “verborgen” derde etage was echter weer een heerlijke plek om even te relaxen. Of nou ja relaxen? Onder andere de karaoke en DDR waren hier te vinden dus je kon helemaal los gaan (mocht je dat willen). Zelf heb ik het wederom niet aangedurfd om de microfoon te grijpen maar wie weet gaat dat in een dappere bui ooit nog eens gebeuren. Ook de gameroom was weer lekker ruim opgezet (met uitzondering van de Super Smash Competitie) en was een prima plek om de drukte wat te ontsnappen.

IMG_3787

IMG_3797

Stiekem had ik dit keer ook gehoopt dat Tsunacon eindelijk wat meer zou hebben gedaan qua decor, zeker met een Valentijn thema óp Valentijnsdag had het de organisatie gesierd als ze her en der wat van het thema hadden laten zien. Hartvormige ballonnen, hartjes op de muren, rozen, een valentijn photobooth en/of fotocorner, stuk voor stuk dingen die hartstikke leuk waren geweest. Jammer genoeg was ook dit jaar de locatie een kille, grijze plek.

Waar we decor te kort kwamen hadden we echter een overvloed aan vuil. Zeker aan het einde van de dag was er geen enkele prullenbak meer leeg en lagen er vaak rondom de prullenbakken, op de tafels, op vensterbanken en noem het maar op, bergen afval, simpelweg omdat alles vol zat. Misschien toch wat meer prullenbakken en schoonmaak diensten inzetten de volgende keer want dit ging toch wel heel erg ver…

Maar genoeg negatief commentaar van onze kant, want gelukkig overheersten de leuke dingen nog met ruime marge deze Tsunacon! Zo was mijn persoonlijke favoriete plek de activiteitenzaal. Hier vond je niet alleen een aparte artist-alley, waar creatievelingen hun eigen creaties konden showen én verkopen (een extra dealerroom dus!) maar ook enkele demonstraties, het bekende stuiterbal vissen, en een nieuwe verrassing: de bijzondere TukTuk van GamersNet waar we getrakteerd werden op een exclusieve preview van de gloednieuwe Street Fighter V Game!

IMG_4316

IMG_4322

IMG_4331

IMG_4348

IMG_4346

Ik heb daar dan ook behoorlijk wat tijd doorgebracht met het bewonderen van al het moois! Ook elke keer een hoogtepunt is de Cosplay Competitie en/of Cosplay Fashion show. De precieze definitie verschilt per conventie maar in dit geval hadden we een Cosplay Fashion Show waarbij ook een kleine act hoorde.

Wonder boven wonder begon de Cosplay Fashion Show slechts een kwartiertje later dan gepland en hebben we zelfs maar één keer een technisch probleempje gehad tijdens de show zelf. Een hele vooruitgang dus! Jammer genoeg was de belichting zoals gebruikelijk weer om te huilen maar we hebben gelukkig toch her-en-der nog een mooi plaatje kunnen krijgen. Ook was het erg prettig dat er aan het einde nog even een momentje werd genomen om alle deelnemers op het podium te verzamelen voor een leuke groepsfoto!

In totaal passeerden zestien verschillende solo-acts de revue en we hebben de meest uiteenlopende optredens voorbij zien komen! Zo kwam er o.a. een sierlijke Valerie (uit Pokémon) al dansend voorbij, een Harley Quinn act bomvol humor, en zelfs een Free genderbend cosplayer die live een rap deed.

IMG_3901

Cosplay door Tiny Penguin.

IMG_4021

IMG_4241

IMG_4282

Voor je het weet vliegt zo’n dag voorbij en na nog snel enkele workshops te zijn binnen gerend en weer met jan-en-alleman gezellig te hebben gekletst was het toch echt weer tijd om Tsunacon alweer gedag te zeggen. Gelukkig kunnen we onszelf nu nog troosten met de gedachte dat er weer een heel jaar bomvol allerlei conventies staat te wachten!

Wij hebben het in elk geval weer ontzettend naar onze zin gehad. En ook al zijn er nog voldoende verbeterpunten (de lange rij, de enorme drukte binnen, overstromende prullenbakken, het gebrek aan decor/thema etc.) al met al denk ik dat we met z’n allen weer kunnen terug kijken op een zeer geslaagde Tsunacon!

Uiteraard sluiten we ook dit keer af met onze favoriete hallway shots! Kijk voor alle Tsunacon 2016 foto’s die we gemaakt hebben op facebook en houdt ook zeker dit weekend de site goed in de gaten voor het Tsunacon 2016 Cosplay Report!

IMG_4324

IMG_4378

IMG_4400

IMG_4420

IMG_4457

IMG_4467

IMG_4482

IMG_4505

 

p.s. Staat er een foto waar jij op staat tussen en wil je deze niet hier hebben of wil je credits/vermelding? Stuur dan even een berichtje en we regelen het voor je!

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

6 Comments

 1. nerdygeekyfanboy

  februari 17, 2016 at 12:24 pm

  Tsunacon vond ik erg leuk! De minpunten snap ik ook volkomen, maar heb wel een hele leuke dag gehad en jammer dat ik de cosplay show heb gemist, die had ik wel graag willen zien! Nu in ieder geval uitkijken naar Formula Cosplay over twee weken 🙂

 2. Olivia

  februari 17, 2016 at 7:00 pm

  Jaaa, het was leuk om je eindelijk eens te ontmoeten 😀 En zoals altijd een mooi verslag en foto’s! Zou je overigens bij de foto van mijn Valerie on stage mijn page kunnen linken? (https://www.facebook.com/oliviapenguin/?ref=hl) Ik vind de foto zo mooi <3

  • Joyce

   februari 18, 2016 at 8:29 am

   Hi! Was ook leuk jou even gesproken te hebben! En je valerie was echt spot-on, super mooi gewoon 😀 Ik heb de link inmiddels toegevoegd 🙂

   • Olivia

    februari 18, 2016 at 6:20 pm

    Dankjewel!! ^_^ (Het is eigenlijk Tinypenguin…maar dat maakt niets uit XD)

    • Joyce

     februari 19, 2016 at 1:07 pm

     Oopsie! Heb het nu even goed gezet 😀

 3. Lex

  februari 18, 2016 at 1:59 pm

  Die saitama cosplay onderaan de pagina is echt geweldig. 🙂

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X