TheSushiTimes op Tomocon 2016

Afgelopen weekend vond de derde editie van Tomocon plaats op de oude en vertrouwde locatie van hun allereerste editie: Berchplaets in Berghem. In eerste instantie een ietwat benauwende gedachte omdat deze locatie niet bepaald groot is. Tomocon had hier echter over nagedacht en dit keer ook gebruik gemaakt van het ruime buitenterrein van de Berchplaets.

Niet alleen stond de dealerroom in een zeer grote tent op het terrein, er was ook een springkussen, en een klein terrasje waar je Japanse lekkernijen kon halen. Een behoorlijke gok om te steunen op het buitenterrein. Gelukkig was het echter prima weer en konden we genieten van een lekker zonnetje!
IMG_5837

IMG_5819

Zoals gebruikelijk begonnen we ons conventie bezoek met een rondje door de locatie waar we o.a. enkele workshop ruimtes tegenkwamen (die overigens zeer benauwd waren en op zondag niet al te fris meer roken) waar diverse activiteiten plaatsvonden. Ook was er op de bovenverdieping een gameroom te vinden en had je een mooi uitzicht op de verdieping eronder. Leuk mensen kijken dus!

De podiumzaal was makkelijk te vinden en ondanks dat deze wat aan de kleine kant was, was het wel een enorme verademing dat de belichting tijdens de cosplay competities en cosplay fashion walk voor de verandering eens prima was! Ook de optredens van NIA (New Improve Ansia) en Deshima Sounds kwamen (na wat vertragingen) helemaal tot hun recht in de podiumzaal. Juist omdat het er wat klein was had het concert echt iets intiems en iedereen ging dan ook keihard los op de muziek van de (Japanse) muzikale talenten!

Foto door Miyako Studio.

Foto door Miyako Studio.

Een bezoek aan de dealerroom mag ook niet ontbreken! Zoals gezegd was de dealerroom echter apart geplaatst in een grote tent. Zelf was ik hier best van gecharmeerd. Het was weer eens wat anders en had ook wel iets gezelligs. Al heb ik inmiddels wel gehoord dat de meningen hierover erg verdeeld waren en dat ook de dealers zelf nogal moesten wennen aan deze nieuwe gang van zaken.

IMG_5845

Jammer genoeg was er verder maar weinig te beleven. Doordat het aantal workshop ruimtes beperkt was, en degene die er er waren, erg klein waren was er niet veel te doen. Vooral frustrerend was de hoeveelheid mensen die mee konden doen aan bepaalde activiteiten. Zo stond “Cosplay Wie Is Het” als tip aangemerkt op het programma maar ruim een kwartier voor aanvang was de boel al vol en het maximale aantal mensen van 18 personen (!) bereikt. Niet bepaald veel voor een evenement waar honderden mensen komen.

Uiteraard kan het gebeuren dat iets vol zit maar zeker als je iets een “tip” noemt moet je uitgaan dat er meer mensen op af komen, en er dus een geschikte voor ruimte voor had moeten zijn.

Al met al vond ik dit dan ook een nogal karige editie van Tomocon. Heeft natuurlijk ook met persoonlijke voorkeuren qua activiteiten te maken maar wellicht kunnen ze voor volgend jaar nog beter gebruik maken van het buitenterrein door extra tenten met nog meer keuze aan activiteiten te plaatsen. Het was zeker niet vervelend en we hebben ons uitstekend vermaakt maar dat kwam vooral door de gezellige mensen, het lekkere zonnetje, en de leuke cosplays die er weer voorbij kwamen!

IMG_5924

IMG_5929

IMG_6251

IMG_5960

IMG_6084

IMG_5891

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X