Tokyo Olympics 2020 FAQ

Tokyo 2020 FAQ

Er wordt ontzettend veel bericht over de Olympische en Paralympische Zomerspelen in Tokyo 2020. Om de boel overzichtelijk te houden en antwoord te geven op de meest gestelde vragen hebben we deze FAQ voor je gemaakt. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om deze in de comments (of via Facebook) aan ons te stellen! We zullen sowieso regelmatig deze pagina updaten als we extra informatie vinden die handig is, of uiteraard als we nieuwe vragen binnenkrijgen.Wanneer zijn de olympische spelen?

De openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen is op 24 juli 2020, gevolgd door 16 dagen van wedstrijden, eindigend op 9 augustus 2020. Met uitzondering van enkele voetbalwedstrijden, welke al plaatsvinden vanaf 24 juli.

De Paralympische Zomerspelen openen op 25 augustus 2020 en duren tot 6 september 2020.

Waar worden de spelen van 2020 gehouden?

De Olympische en Paralympische Zomerspelen van 2020 worden gehouden in op diverse locaties. Vrijwel alle wedstrijden vinden plaats in en direct rondom Tokyo in de wijken Minato en Odaiba, waar het Olympisch Park gevestigd is. Enkele activiteiten vinden echter plaats in Sendai (ongeveer twee uur met de trein ten noorden van Tokyo), en Sapporo (helemaal in het uiterste noorden van Japan en anderhalf uur vliegen vanaf Tokyo). Kijk hier voor een volledig overzicht van alle Tokyo 2020 locaties.

Welke sporten zijn er?

Er zijn in totaal meer dan 33 verschillende sporten in de Olympische spelen en 22 verschillende activiteiten in de Paralympische spelen. Kijk voor meer informatie en het volledige overzicht van alle sporten op de site van Tokyo 2020: Olympic Sports / Paralympic Sports.

Waar kan ik tickets kopen voor Tokyo 2020?

Op moment van schrijven is nog niet bekend wanneer de ticketverkoop start, waar je tickets kunt kopen, en wat de kosten hiervan zijn. Gemiddelde genomen start de kaartverkoop ongeveer 18 maanden voor aanvang van de spelen dus dit zou ergens rond de zomer van 2019 moeten zijn.

Geschatte prijzen zijn ongeveer €50 ~ €75 voor het bijwonen van een wedstrijd, en kaarten voor de openingsceremonie kunnen al snel oplopen tot €2500,- (nee, geen nul teveel) afhankelijk van de plek waar je wilt zitten.

Wanneer de kaartverkoop eenmaal is gestart zullen we dit hier ook aanpassen. Voor meer informatie kun je de site van Tokyo 2020 in de gaten houden.

Kan ik het beste zelf alles regelen of via een reisorganisatie?

Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Voor meer informatie over de voor- en nadelen van een groepsreis kun je ons artikel “Groepsreizen naar Japan” lezen. Voor het plannen van je eigen reis raden we het artikel “7 Stappen om je reis naar Japan te plannen” aan als beginpunt.

Hoe zit het met reizen naar en in Japan?

Je reis naar Japan begint natuurlijk al met de vlucht er naartoe, maar ook in Japan zelf zul je nog heel wat afreizen. Daarom is het makkelijk om te weten waar je op moet letten en welke dingen je (van te voren) moet regelen. Dit bespreken we uitgebreid in het artikel “Hoe regel ik vervoer naar en in Japan?“. Algemene informatie over het plannen van je reis naar Japan kun je hier vinden. En bekijk ook onze uitgebreide FAQ over reizen naar Japan.

Waar kan ik verblijven tijdens Tokyo 2020?

Er zijn duizenden opties voor je verblijf tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Van hotels tot hostels en airbnb opties. Afhankelijk van welke sporten je wilt bijwonen en wat je eventueel nog meer wilt doen tijdens je reis naar Tokyo zijn de mogelijkheden eindeloos. Lees voor algemene informatie over accommodaties (en het boeken ervan) ons artikel “Overnachtingen in Japan: Hoe en wat te regelen“.

Houd er in elk geval rekening mee dat je ruim van te voren gaat boeken (minstens een half jaar). Door de zomerperiode en de olympische spelen wordt er extra drukt verwacht in Tokyo. Met name accommodaties die dichtbij de Olympische locaties liggen zullen snel volgeboekt zijn en/of hun prijzen verhogen.

Moet ik Japans kunnen?

Nee, het is niet nodig om Japans te spreken, al is het wel heel fijn en makkelijk als je het kunt. Er wordt echter hard gewerkt om het voor internationale gaste makkelijk te maken. Dit door middel van het verbeteren van het Engels van de Japanners, het inzetten van duizenden vrijwilligers, en het verbeteren van Engelse bewegwijzering. Ook wordt alle officiële communicatie in het Engels gedaan en zijn ook vele promotiematerialen in het Engels aanwezig.

Hoe veilig is Japan?

Japan is qua criminaliteit één van de veiligste landen ter wereld, maar dat betekent niet dat er helemaal geen misdaden of problemen zijn. Gebruik dus altijd je gezond verstand en houd je omgeving in de gaten. (Hier meer over veiligheid in Japan).

Qua natuur is Japan ook even anders dan hier in Nederland. Zo staat Japan onder andere bekend om de grote hoeveelheden aardbevingen, en ja ook in Tokyo komen deze maar al te vaak voor. Gelukkig zijn het vaak maar kleine bevingen en zul je zien dat ze in Japan even hun schouders ophalen en weer verder gaan met waar ze mee bezig waren. Meer weten over wat je moet doen in het geval van een zware aardbeving? Kijk dan eens hier, of lees ons artikel over aardbevingen in Japan.

Overige praktische reisinformatie

Voor alle vragen rondom je reis naar Japan zoals de veiligheid in Japan, de kosten van een reis naar Japan, visums, wifi, de valuta, en vele andere  verwijzen we je graag door naar onze uitgebreide FAQ over reizen naar Japan. Enkele goede startpunten zijn echter al:

7 Stappen om je reis naar Japan te plannen

Alles over de JR Rail Pass (Japanse treinpas)

Geld in Japan: Alles over de Yen en betalen in Japan

Hoe zit het met je smartphone, wifi, en stroom in Japan?

Vaccinaties, Zorgverzekering, en Medicijnen in Japan

Hoe zit het met de cultuur schok?

Japan is echt een heel ander land dan hier en dat uit zich in vele culture verschillen. Van het eten dat er gegeten wordt tot de omgangsnormen en wat “normaal” is. Om je hier wat op voor te bereiden zijn dit enkele handige artikelen om te lezen:

15 Dingen die je opvallen als toerist in Japan

8 Dingen die je vooral NIET moet doen in Japan

Japanse Stereotypen en Mythes

Tafelmanieren en uit eten in Japan

Meer informatie

Vond je deze informatie handig? Dan zouden we het erg waarderen als je een kleine donatie, bijvoorbeeld via Ko-Fi of PayPal, kunt achterlaten. Er gaat veel tijd en energie zitten in het opzetten van deze site en het uitzoeken van al deze informatie. Dus een kleine blijk van waardering is erg welkom!

En heb jij nog een vraag die hier niet behandeld is? Of wil je graag ergens meer over weten? Stuur dan gewoon even een berichtje of laat een comment achter!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie