Tokyo Adorned: Japanse Mode op z’n best

In Japan zijn ze niet vies van extreme kleding, unieke kapsels en over the top make-up. Het is dan ook niet zo gek dat de Japanse mode tot ver buiten de grenzen beroemd (en berucht) is. Of je nou Lolita of Gyaru bent of één van de 1001 andere Japanse mode stromingen volgt of draagt de keuze is enorm.

 

Tokyo Adorned

Niet alleen in de modebladen en magazines vind je deze looks maar ook gewoon op straat lopen soms de allermooiste en gekste creaties voorbij. Fotograaf Thomas Card heeft zijn camera mee op pad genomen en een aantal fantastische foto’s gemaakt van Japanse dames en hun waanzinnige outfits.

Deze collectie met de naam “Tokyo Adorned” is voor een deel op zijn eigen website terug te vinden en geeft je een super tof beeld van de Japanse Mode. Maar voor de volledige foto rapportage moet je zijn bij zijn gelijknamige boek (Tokyo Adorned). Hierin vind je alle foto’s terug en ook nog interessante teksten over het hoe en waarom van deze outfits en de meiden de ze dragen.

 

Boek voor het goede doel

Het boek is echt een aanrader en staat bomvol toffe foto’s! Daarnaast gaat een deel van de opbrengst ook naar de Japanse voedselbank. Onderstaand een aantal van mijn persoonlijke favorieten:

TCard_TokyoAdorn_13

slide_340932_3511582_free

slide_340932_3511598_free

 

Bron: 1, 2, 3.

Dit artikel – Tokyo Adorned: Japanse Mode op z’n best – verscheen voor het eerst op 11 maart 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 11 maart 2018.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

4 Comments

 1. Tom Groot (@TomGrootNL)

  maart 19, 2014 at 11:25 am

  Dat noem ik nog eens out-of-the-box-denken mode.

  • TheSushiTimes

   maart 19, 2014 at 11:49 am

   haha ja zo kom je het hier op straat niet zo vaak tegen 😉

   • Tom Groot (@TomGrootNL)

    maart 19, 2014 at 1:00 pm

    Was dat maar zo, maar helaas. Alles moet binnen de lijntjes blijven. Want oh oh oh als je uit de toon valt dan ben je een weirdo.

    • TheSushiTimes

     maart 19, 2014 at 3:01 pm

     In Japan ook wel hoor 😉

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X