Tokyo Ramen Festival (reistip)

Ietwat buiten het centrum van Tokyo, en op een kleine twintig minuten lopen van Komazawa-Daigaku Station ligt het Komazawa Olympic Park. Een park gebouwd tijdens de Olympische spelen uit 1964 maar waar nog regelmatig allerhande evenementen worden georganiseerd. Eén daarvan is het Tokyo Ramen Fetsival. Een jaarlijks terugkerend evenement dat eind oktober/begin november ruim een week lang duizenden ramen liefhebbers trekt.

Wat is ramen?

Ramen is één van de meest bekende en geliefde gerechten uit de Japanse keuken. Deze iconische noedelsoep werd overgebracht door Chinese immigranten en door de loop der jaren heen aangepast aan de smaken van het Japanse volk. Inmiddels is dit gerecht zo geïntegreerd dat het als op-en-top Japans word gezien. Ook buiten de grenzen van Japan is deze noedelsoep inmens populair aan het worden en zie je ook in Nederland steeds meer ramen restaurants verschijnen.

Ramen uit heel Japan

Ramen is een ontzettend divers gerecht en dat is goed duidelijk op het festival. Maar liefst 36 verschillende soorten ramen uit heel Japan zijn er vertegenwoordigd. En dan bedoelen we ook echt uit héél Japan! Van ramen uit Sapporo, Hokkaido tot de beroemde tonkatsu ramen uit Fukuoka, Kyushu vrijwel alle regio’s kan je er proberen. Mits je beide periodes van het festival gaat tenminste.

Om goed om te gaan met de ruimte die er is, en om ervoor te zorgen dat de aandacht goed verdeelt wordt over de verschillende soorten ramen is het festival opgesplitst in twee (aansluitende) delen. De eerste paar dagen van het festival vind je de eerste 18 verkopers, de laatste paar dagen de overige 18. Wanneer je alle ramen wilt zien of proberen zal je dan ook twee verschillende dagen naar het festival moeten gaan.

Gratis toegang, goedkope ramen

Goed om te weten is dat het gehele festival gratis toegankelijk is. Zelfs alle shows en het entertainment zijn gewoon gratis te bezichtigen. Wel betaal je voor de ramen die je wilt proberen. Voor (omgerekend) een kleine 5 á 6 euro per kom kun je erg goedkoop de lekkerste ramen verorberen.

Helemaal mooi is dat je bij de ingang voucher kunt kopen via een automaat en deze bij de diverse kramen kunt inwisselen. Drinken en ijsjes zijn ook beschikbaar maar moet je apart afrekenen.

Praktische informatie

Het festival is van 10.00 tot 19:00 (checken?) geopend en gedurende deze tijd kun je de vele soorten ramen proberen en is er een afwisselend programma met dans, muziek, en theater. Waaronder lokale idol groepen en meer.

Het gehele festival is gratis te bezoeken. Toegang kun je op de dag zelf, bij de ingang regelen. Reserveren is niet mogelijk. Het gehele park is overigens gratis te bezoeken en zeker de moeite waard om nog even doorheen te wandelen.

Kijk voor meer informatie over het Tokyo Ramen Festival op hun site of lees hier ons persoonlijke reisverslag van het Tokyo Ramen Festival 2018.

Dit artikel – Tokyo Ramen Festival (Reistip) – verscheen voor het eerst op 5 maart 2019 en is voor het laatst geüpdatet op 5 maart 2020.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie