De Tokyo School of Anime.

Tokyo School of Anime: Ultieme Otaku school

Ben jij een echte otaku in hart en nieren en droom jij ervan je geld te kunnen verdienen met je liefde voor anime en manga? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is een speciale Tokyo School of Anime! In het centrum van Akihabara, Tokyo vind je deze bijzondere school die zich specialiseert in studies voor mensen die in de anime-industrie willen gaan werken.

Opleidingen en curssusen

Er zijn in totaal acht verschillende vakgebieden waarvoor je terecht kunt bij de Tokyo School of Anime, met zo’n 33 verschillende minors en specialisaties om te volgen:

  • Anime Voice Actor (o.a. voice acting voor games, theater, en anime)
  • 2.5D Musical (o.a. musical en theater design, belichting, productie, en acteren)
  • Anime Illustration (o.a. light novel design, illustraties en character design, en digitaal design)
  • Sound Effect/Engineer (o.a. anime song dj, post-production, sound effect engineer)
  • Comic World (o.a. comics, manga, en webcomic illustrator)
  • E-Sports Professional Gamer (o.a. voor professioneel gamer, manager, producer, event organisator)
  • Figure Modelling (o.a. figure design en figure modellering)
  • Anime Staff (o.a. marketing, event management, en anime producer)

Al deze opleidingen duren zo’n twee jaar en stomen je in die tijd klaar voor het werken in de diverse otaku-achtige industrieën.

Daarnaast bieden ze ook nog diverse kortere trainingen en cursussen aan op het gebied van dojinshi marketing, maid (en cosplay) cafe management, en hoe je een succesvolle idol producer of manager kunt worden! Deze zijn onderdeel van hun zogenaamde “Akiba Business World Department” welke voor het eerst opgezet is in 2017.

Inschrijven voor de opleiding

Zie jij jezelf al helemaal in een klaslokaal zitten van de Tokyo School of Anime? Dan kan dat geregeld worden! Ze accepteren namelijk ook buitenlandse studenten. Wel moet je de Japanse taal voldoende beheersen en zul je uiteraard naar Japan moeten verhuizen. Zie jij die uitdaging zitten? Kijk dan snel op hun website voor meer informatie over de kosten en de procedures voor inschrijvingen.

Hou er hierbij ook rekening mee dat het Japanse schooljaar niet in augustus/september, maar in april begint! Alle benodigde documenten en je inschrijvingen e.d. moeten dan ook al voor december binnen zijn om het jaar daarop in april te kunnen starten. Geeft je in elk geval nog wel de tijd om het schoolgeld bij elkaar te sparen.

Coverfoto via Tokyo School of Anime.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie