Blog header Akiba tour door Akihabara in Tokyo. Foto via Pixabay.

Akiba Deep Travel: Ontdek Akihabara!

Akihabara, ook wel Akiba genoemd, is één van mijn favoriete plekken in Tokyo, zo niet heel Japan. Voor de mensen die niet weten wat Akihabara is: dit otaku paradijs heeft alles wat een anime en manga fan zich maar kan wensen.

Tientallen, zo niet honderden winkels met ontelbaar veel fantastische figures, manga, merchandise, en zelfs complete cosplay winkels met kant-en-klare kostuums, pruiken, en alle mogelijke cosplay make-up die je maar nodig kunt hebben.

Ontdek Akihabara

Naast otaku goederen staat Akihabara echter vooral bekend als ‘The Electric District’ met enorme electronica winkels en tax-free shops. Daarnaast heeft dit gebied een zeer interessante en lange geschiedenis die menig bezoeker onbekend zal zijn.

Het is een plek die ik al meerdere malen bezocht heb, maar zoals ik al snel achter kwam tijdens mijn Akiba Deep Travel tour wist ik lang niet zoveel over deze plek als ik al dacht!

IMG_5352
IMG_5432

Akiba Deep Travel is een tour bedrijf dat zich richt op thema tours door Akihabara. Zo bieden ze ‘Akiba First Experience’ tours aan (deze duren twee uur en geven je een eerste indruk van Akiba), ‘Retro Game’ tours, en zelfs ‘Cosplay Costume Shopping’ tours! Ook hebben ze afhankelijk van het seizoen nog speciaal aangepaste tours.

Al meer dan 10 jaar geeft Akiba Deep Travel tours aan iedereen die geïnteresseerd is in Akihabara en ze hebben dan ook veel te vertellen en te laten zien!

Tijdens mijn afgelopen reis hebben ik en mijn reispartner dankzij Akiba Deep Travel en Stichting Cultuur Projecten zelf aan zo’n tour mogen deelnemen. In ons geval een combinatie van de Akiba First Experience Tour en een unieke kersenbloesem rondvaart door Akihabara!

Akihabara van alle kanten

We begonnen onze dag in het hartje van Akihabara vlakbij het station. Een weg waar ik al meerdere keren was geweest en ook dacht te kennen. Niet dus. Nog voor we de straat uit gingen namen we al, een voor mij onbekend, piepklein zijstraatje met allerlei vertakkingen, bomvol smalle winkeltjes met zonneschermpjes.

Hier vertelde onze tourguide dat dit gebied vlak na de tweede oorlog een druk markt gebied was, vooral op het qua elektronica en materialen voor radio’s. Mede door de Amerikanen, die vlak na de oorlog nog altijd in Japan aanwezig waren, veranderde deze markt langzaam in wat het nu is.

IMG_5334
IMG_5346
Dit is één van de piepkleine “winkeltjes” die je daar vindt. Deze man gaat elke dag naar binnen en buiten via het kleine luik wat je aan de onderkant van de foto ziet. Serieus.

Nadat we door deze straatjes gelopen waren kwamen we weer uit in de hoofdstraat waar we werden meegenomen naar enkele bekende  winkels en plaatsen, waaronder Radio Kaikan. Een winkel met meerdere enorme verdiepingen bomvol figures, merchandise, Ball Jointed Dolls, en een enorme verzameling aan trading card games.

Ook hebben we ons nog vermaakt bij een klein Oktoberfest. Ja, begin april, midden in Tokyo was er een Oktoberfest! Hier werden we nog getrakteerd op enkele bijzondere biertjes alvorens we verder gingen naar het volgende deel van onze tour: de boottocht!

IMG_5320
IMG_5373
IMG_5366
IMG_5371

De boottocht was voor mij ook echt een verrassing, want ondanks mijn eerdere bezoeken was het me nooit opgevallen dat er kanalen rondom Akihabara liepen. Hiervoor liepen we wel een kleine stukje weg van het Electric district alvorens we vlakbij het metro station een trap afgingen en we zo de boot in konden stappen.

Boottocht door Akihabara

Deze boottocht verschilt per seizoen en aangezien wij er begin april waren stond deze tocht bij ons geheel in het teken van de kersenbloesem. Langs de route stonden namelijk tientallen bomen in bloei en lagen er ontelbaar veel bladeren in het water waardoor de kanalen op sommige stukken volledige roze was geworden.

IMG_5415
IMG_5393
IMG_5405

Jammer genoeg was het wel een nogal koude dag waardoor de boottocht wat langer aanvoelde dan dat die was maar het heeft wel wat bijzondere plaatjes van Akihabara opgeleverd die je normaal niet zo snel zou verwachten. Deze Akiba Deep Travel tour is dan ook erg leuk voor zowel mensen die Akihabara nog niet kennen, als de doorgewinterde Akiba fan.

Zelf op tour?

Het enige nadeel is dat de tours wellicht iets aan de prijzige kant zijn voor de low budget reizigers. Voor ons was het echter wel degelijk de moeite waard aangezien je niet alleen in een kleine groep rondgaat maar ook persoonlijke begeleiding krijgt van een zeer informatieve tour guide en een tolk!

Al met al hebben we dan ook echt genoten van onze tour, die zo’n 2½ uur duurde, en lijkt het me ontzettend leuk om de volgende keer een wat specifieke tour te volgen zoals de cosplay costume tour.

Ga jij naar Japan en wil je zelf ook een tour volgen? Kijk dan vooral op de website van Akiba Deep Travel en neem contact met ze op. Ze zijn namelijk van plan in de toekomst nog meer speciale tours voor toeristen aan te bieden dus laat vooral je eigen wensen ook weten. Hun Engelse website is er behoorlijk slecht aan toe, maar via het contactformulier helpen ze je graag verder met het geven van meer informatie!

p.s. zoals te lezen werd deze tour gesponsord door Akiba Deep Travel en Stichting Cultuur Projecten. Dit artikel is echter volledig naar eigen mening en ervaring geschreven en dus niet beïnvloedt door de wensen van voornoemde partijen.

Dit artikel – Akiba Deep Travel: Ontdek Akihabara! – verscheen voor het eerst op 23 april 2015 en is voor het laatst geupdatet op 23 april 2018.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie