Nakano Broadway: Tokyo’s Tweede Geek Paradijs

Het is vreemd dat je een plek zó erg kunt missen ondanks ben je er maar kort geweest. En hoe maf het ook klinkt, uit heel Tokyo is Nakano Broadway één van de plekken die ik  het meeste mis. Als je van figures houdt is er volgens mij geen betere plek op aarde om te zijn dan Nakano Broadway. Zelfs in Akihabara heb ik niet zoveel toffe figures gevonden (en gekocht) als hier.

Ik had er nog niet zoveel over gehoord en gelezen behalve dat er een handvol figure shops en andere leuke winkels zouden zijn. In eerste instantie lijkt Nakano Broadway een ‘gewoon’ winkelcentrum te zijn maar dit was misschien wel één van de grootste verrassingen van mijn tijd in Tokyo.

Vanuit Nakano Station (North Exit) loop je meteen Nakano Broadway al in (wat overigens geheel overdekt is). Het eerste stuk zie je vooral wat standaard winkelcentrum winkels met kleding, tassen, accessoires, eettentjes (Milan Curry is een echte aanrader) en ook een leuk souvenir winkeltje. Als je verder rechtdoor loopt kom je in een tweede centrum terecht.

 

Het betere figure-shop werk

En vooral de tweede en derde verdieping van dit winkelcentrum zijn een waar paradijs voor een figure verzamelaar zoals ik. Dat “handjevol” mandarake en figure stores zijn er namelijk in het echt tientallen.  Je vind er meerdere Mandarake’s, Rental Case area’s, kleine eenmanszaakjes, Robot + Robot en ga zo maar door!

Welliswaar zijn sommige wat klein maar dat neemt niet weg dat zelfs de kleinste shops tot aan het plafond toe gevuld zijn met figures, games, manga en ander otaku spul (zelfs cosplay winkels!). Je weet af en toe gewoon niet waar je moet kijken en er is ontzettend veel moois te vinden, vaak ook nog eens voor super lage prijzen (gemiddeld zo’n 50-70% goedkoper dan in NL). Elke winkel die je in gaat zie je wel weer iets nieuws dat je wilt hebben!

20140606_182436

20140606_183453

3c450459e378653ab91342cf38fca660

20140606_144757

Van Nendoroids, tot figma’s en ziekelijk grote (adult) PVC figures tot de kleinste gachapon ze hebben er werkelijk alles. Ruim 8 uur lang heb ik daar binnen doorgebracht en tegen de tijd dat ik weer naar buiten liep had ik m’n handen vol met aankopen en een hele lege portemonnee. Ja, dat lees je goed, ruim 8 (!) uur lang heb ik niks anders gedaan dan figure shopping!

 

Bijzondere shopervaring

Voor sommige zal het nogal vreemd overkomen dat ik zo enthousiast kan zijn over een ‘paar’ winkels gevuld met ‘speelgoedpoppen’ maar in Nederland zijn er vrijwel geen plekken waar je een fysieke winkel in kunt om figures te kopen (één daarvan is Animere). Wil je in Nederland aan figures komen dan zul je deze op conventies of online (zoals hier of hier) moeten kopen.

Het is dan ook zo’n ontzettend toffe ervaring om door al die winkels heen te lopen met niks anders dan figures. Elk hoekje, elk plankje en elke vitrine kast wil je uitpluizen en bekeken hebben en het gevoel dat je krijgt als je in eens een figure vindt die je graag wilt hebben, ja dat is gewoon ontzettend tof!

Winkel met de naam 'Strange Shop'. En het vreemd was het ook wel daarbinnen ;)

Winkel met de naam ‘Strange Shop’. En het vreemd was het ook wel daarbinnen 😉

Nu is natuurlijk niet iedereen zo’n fan van figures maar dan nog raad ik je aan en bezoek te brengen aan Nakano Broadway. Het is een ontzettend leuke winkelstraat met veel variatie aan winkels en vermaak. Zo vind je op onderste verdieping van het centrum ook nog een, in mijn ogen, gave plek om te bezoeken.

 

Verstopte indoor markt

In de kelder vind je namelijk een soort indoor markt waar de vreemde geuren je om de oren (neus?) vliegen en je allerlei lekkers voorbij ziet komen! Je verwacht het misschien maar als je over deze indoor ‘markt’ loopt krijg je echt een unieke blik in het dagelijkse leven van de Japanners. Je ziet ze hun dagelijks boodschappen doen, en dus wat er op hun bord gaat maar ook welke gerechten populair zijn, wat ze laten liggen etc. Iedereen is gewoon z’n dagelijks dingen aan het dan en je ziet allerlei soorten mensen voorbij komen.

Wie weet kom je er ook nog wel een stelletje tegen die samen een softijsje delen of een klein meisje dat om Youkai snoepjes zeurt bij moeders. Of wie weet krijg jij nog wel een lekker hapje aangeboden door één van de oude omaatjes die hun eigen kraampje hebben.

 

Knusse straatjes en gezellige restaurants

En alsof dat nog niet genoeg was vind je in de straatjes direct rondom Nakano Broadway ook nog allerlei tofs. Het zijn kleine straatjes vol met activiteiten en heel veel bijzondere restaurants. Waaronder dit sushi restaurant waar ze elke dag een nieuwe vis buiten klaarleggen om aan te tonen dat ze alleen verse vis gebruiken.

SONY DSC

SONY DSC

Al met al mag je Nakano Broadway als figure liefhebber absoluut niet overslaan! Als je geen groot fan bent is het alsnog een bezoekje waard maar doe het dan alleen als je tijd ‘over’ hebt. Want ondanks de gave sfeer een toffe dingen die je er tegenkomt zijn er, als je weinig tijd hebt, andere Tokyo Must Visits voor je!

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X