Nakano Broadway: Tokyo’s Tweede Geek Paradijs

Akihabara staat ook wel bekend als hét epicentrum voor geeks in Tokyo. Liefhebbers van anime, manga, games en tal van andere otaku hobby’s kunnen hun geld maar al te goed daar kwijt. Je vindt er tientallen winkels bomvol (vintage en tweedehands) merchandise. Maar er is nóg een plek die je niet mag overslaan tijdens je shoppingspree: Nakano Broadway.

In eerste instantie lijkt dit een ‘gewoon’ winkelcentrum te zijn maar dit was misschien wel één van de grootste verrassingen van mijn tijd in Tokyo. Vanuit Nakano Station (North Exit) loop je meteen Nakano Broadway al in.

Het is een overdekte winkelstraat met aan het einde daarvan nog een klein winkelcentrum. Of nou ja, klein? Ook hier vind je namelijk tal van winkels die zich met name richting op tweedehands goodies. Je vindt er de meeste bijzondere items, met name door het grote aantal rental cases die je er in de winkels tegenkomt.

Het betere figure-shop werk

Vooral de tweede en derde verdieping van dit winkelcentrum zijn een waar paradijs voor een figure verzamelaar. Weliswaar zijn sommige winkels wat klein maar dat neemt niet weg dat zelfs de kleinste shops tot aan het plafond toe gevuld zijn met figures, games, manga en ander otaku spul (zelfs cosplay winkels!).

Je weet af en toe gewoon niet waar je moet kijken en er is ontzettend veel moois te vinden, vaak ook nog eens voor super lage prijzen (gemiddeld zo’n 50-70% goedkoper dan in NL). Elke winkel die je in gaat zie je wel weer iets nieuws dat je wilt hebben.

20140606_182436
20140606_183453
3c450459e378653ab91342cf38fca660
20140606_144757

Van Nendoroids, tot figma’s en ziekelijk grote (adult) PVC figures tot de kleinste gachapon ze hebben er werkelijk alles. Zelf hebben wij tijdens ons eerste bezoek er maar liefst acht uur over gedaan om alle winkels te bekijken. En ja, dat lees je goed. Acht uur lang hebben we ons daar kunnen vermaken.

Nu is natuurlijk niet iedereen zo’n fan van figures maar dan nog kunnen we je een bezoek Nakano Broadway van harte aanbevelen. Het is sowieso een ontzettend leuke winkelstraat met veel variatie aan winkels en vermaak. Zo vind je op onderste verdieping van het centrum ook nog een, in mijn ogen, gave plek om te bezoeken.

Verstopte indoor markt

In de kelder vind je namelijk een soort indoor markt waar de vreemde geuren je om de oren (neus?) vliegen en je allerlei lekkers voorbij ziet komen! Je verwacht het misschien maar als je over deze indoor ‘markt’ loopt krijg je echt een unieke blik in het dagelijkse leven van de Japanners. Je ziet ze hun dagelijks boodschappen doen, en dus wat er op hun bord gaat maar ook welke gerechten populair zijn, wat ze laten liggen etc. Iedereen is gewoon z’n dagelijks dingen aan het dan en je ziet allerlei soorten mensen voorbij komen.

Knusse straatjes en gezellige restaurants

En alsof dat nog niet genoeg was vind je in de straatjes direct rondom Nakano Broadway ook nog allerlei tofs. Het zijn kleine straatjes vol met activiteiten en heel veel bijzondere restaurants. Waaronder dit sushi restaurant waar ze elke dag een nieuwe vis buiten klaarleggen om aan te tonen dat ze alleen verse vis gebruiken.

SONY DSC
SONY DSC

Al met al mag je Nakano Broadway als figure liefhebber absoluut niet overslaan! Als je geen groot fan bent is het alsnog een bezoekje waard maar doe het dan alleen als je tijd ‘over’ hebt. Want ondanks de gave sfeer een toffe dingen die je er tegenkomt zijn er, als je weinig tijd hebt, andere Tokyo Must Visits voor je!

Dit artikel – Nakano Broadway: Tokyo’s Tweede Geek Paradijs – verscheen voor het eerst op 1 augustus 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 1 november 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie