Pokémon Center Tokyo: Pokemon Merchandise Paradijs!

Als groot Pokémon fan vond ik dat een bezoek aan het Pokémon Center in Japan niet mocht ontbreken! En aangezien Tokyo alleen al twee Pokémon Centers heeft (eentje in Tokyo-Bay en eentje in Minato) was dat gelukkig geen onmogelijke missie!

 

Pokemon Center Minato

Aangezien ik in Shinjuku verbleef was het Pokémon Center in Minato de logische keuze en zo doende werd al snel een tripje richting Minato gepland! Je bent waarschijnlijk met een uurtje al wel klaar met het Pokemon Center dus is het slim om ook vast te kijken wat er nog meer in de buurt is. Het Pokémon Center in Minato lag niet alleen dichtbij bij het gebied waar ik verbleef (Shinjuku) maar ligt ook dichtbij Odaiba, een gebied waar heel veel te beleven valt.

Gelukkig is het alles super goed te bereiken met de metro en wordt er er, nog voor je goed en wel het station uit bent, al aangegeven welke kant je op moet!

20140612_123703

Maar blijf je ogen goed open houden want voor je het weet loop je er alsnog voorbij! Het center zit namelijk op de eerste verdieping van een gebouw, let gewoon op of je een overdekte roltrap ziet en stap die dan op. Vanaf de roltrap kan ik de etalage al goed zien en met elke stap werd ik enthousiaster!

 

Pokemon Winkel van je dromen?

Het is dan wel “gewoon” een winkel maar het is wel een POKEMON WINKEL! Die vind je zeker niet overal dus ik denk dat mijn enthousiasme, zeker als die-hard Pokémon fan, wel gepast was. En zeg nou zelf, als je oog in oog met dit komt te staan? Dan kun je toch niet anders dan enthousiast worden?

20140612_124223

Eenmaal binnen moet ik eerlijk zeggen dat ik toch nog een heel klein beetje teleurgesteld was… Ik wist van tevoren dat het “gewoon” een winkel was maar ik had toch meer een experience verwacht. De aankleding had gewoon nét iets leuker en pakkender gekund en ze hadden er ook zeker wel wat meer kunnen doen qua vermaak.

 

Gevaarlijk voor je portemonnee

Dat gezegd te hebben was het puur als winkel zijnde wel heel erg gaaf! Nergens anders in Tokyo vind je zóveel Pokémon spulletjes bij elkaar en je moet echt moeite doen om niet je hele mand tot aan de rand toe te vullen! Pennen, etui’s, gummetjes, eetstokjes, haarelastiekjes, replica badges, Pokéballs, snoepjes, figures, telefoonhoesjes en kleding… Noem het maar op en er was wel iets te vinden met een Pokémon erop.

20140612_124518

20140612_124635

20140612_124752

20140612_124838

20140612_125325

Niet alleen je winkelmandje kun je extreem goed vullen in het Pokémon Center maar, als je een Nintedo 3DS hebt, kun je de streetpass functie ook goed vullen! Vrijwel iederen bezoeker van het center heeft wel een 3DS bij zich en staat, tussen het winkelen door, af en toe even stil om te kijken welke nieuwe hits er zijn binnengekomen. Zo heb je dus een winkel en Nintendo lounge in één 😉

Bij het afrekenen krijg je ook nog leuke extraatjes (mits je meer dan €50, €75 of €100 besteed) en krijg je ook nog extra plastic tasjes mee mocht je nog dingen cadeau willen doen. Sterker nog ze vragen zelfs hoeveel tasjes je wilt hebben! Ik heb m’n Nederlandse bloed (GRATIIISSS) onder controle kunnen houden en me beperkt tot 3 tasjes (1 vond ik toch echt te weinig).

 

Pokémon Center Tokyo Bay

Mocht je nou niet in de buurt van Minato zitten of om wat voor reden dan ook daar niet heen willen dan kun je altijd nog een bezoek brengen aan het Pokémon Center in Tokyo Bay.

Volgens ontzettend veel mensen is deze store vééél groter en beter dan die in Minato maar zo groot is het verschil nou ook weer niet. De Tokyo Bay store is inderdaad wat groter en ze hebben inderdaad wat meer maar of het je de moeite waard is, is vooral afhankelijk van of je van winkelen houdt.

Dit Pokémon Center zit namelijk middenin een gigantisch winkelcentrum met de naam LaLaPort. Het is niet de meest dichtstbijzijnde plek (wel weer prima te doen met de metro) maar als je zin hebt in een dagje winkelen dan kun je het beste hier een bezoekje brengen.

Je vindt er ook een bioscoop en ontzettend veel lekkere eettentjes dus je kunt je gerust een hele dag daar vermaken. Maar buiten de locatie zit er tussen beide Pokémon Centers vrij weinig verschil.

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X