Pokémon Center Tokyo. Winkels vol Pokémon Merchandise.

Pokémon Center Tokyo: Pokemon Merchandise Paradijs!

Als groot Pokémon fan mag je één locatie absoluut niet overslaan in Japan: een Pokémon Center. In feite is het niets anders dan gewoon een grote winkel bomvol Pokémon merchandise. Maar voor de gemiddelde fan is het zoveel meer! Zo kun je er exclusieve items vinden, speciale bonussen krijgen, op arcades spelen, andere Pokémon fans ontmoeten, en nog veel meer.

Waar je voorheen slechts één center had in Tokyo zijn het er inmiddels alweer vier geworden. En heeft ook het nabijgelegen Yokohama sinds 2018 een eigen versie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere locaties, verspreid door heel Japan.

Pokemon Winkel van je dromen?

Het is dan wel “gewoon” een winkel maar het is wel een POKEMON WINKEL! Die vind je zeker niet overal dus ik denk dat mijn enthousiasme, zeker als die-hard Pokémon fan, wel gepast was. En zeg nou zelf, als je oog in oog met dit komt te staan? Dan kun je toch niet anders dan enthousiast worden?

Nergens anders in Tokyo vind je zóveel Pokémon spulletjes bij elkaar en je moet echt moeite doen om niet je hele mand tot aan de rand toe te vullen! Pennen, etui’s, gummetjes, eetstokjes, haarelastiekjes, replica badges, Pokéballs, snoepjes, figures, telefoonhoesjes en kleding… Noem het maar op en er was wel iets te vinden met een Pokémon erop.

20140612_124223
20140612_124518
20140612_124635
20140612_124752
20140612_124838
20140612_125325

Bij het afrekenen krijg je ook nog leuke extraatjes (mits je meer dan €50, €75 of €100 besteed) en krijg je ook nog extra plastic tasjes mee mocht je nog dingen cadeau willen doen. Sterker nog ze vragen zelfs hoeveel tasjes je wilt hebben! Ik heb m’n Nederlandse bloed (GRATIIISSS) onder controle kunnen houden en me beperkt tot 3 tasjes (1 vond ik toch echt te weinig).

Niet alleen je winkelmandje kun je extreem goed vullen in het Pokémon Center maar ook mede-fans ontmoeten. Want of je nou met je Nintendo 3DS, Nintendo Switch, of Pokémon Go rondloopt, je zult al snel andere mensen leren kennen. ,

Pokémon Center Tokyo Bay

Een van de bekendste Pokémon Centers in Tokyo is in de Tokyo Bay Area. Dit Pokémon Center zit namelijk middenin een gigantisch winkelcentrum met de naam LaLaPort. Het is niet de meest dichtstbijzijnde plek (wel weer prima te doen met de metro) maar als je zin hebt in een dagje winkelen dan kun je het beste hier een bezoekje brengen. Je vindt er ook een bioscoop en ontzettend veel lekkere eettentjes dus je kunt je gerust een hele dag daar vermaken. Maar buiten de locatie zit er tussen beide Pokémon Centers vrij weinig verschil.

Pokémon Center Tokyo DX

Sinds 2018 is ook het Pokémon Center Tokyo DX geopend. Deze locatie heeft niet alleen een enorme winkel, en arcade gebied, maar als hoogtepunt ook het bijzondere Pokémon Café. Het is met name dit café dat grote hoeveelheden bezoekers trekt en dit tot één van de populairste Pokémon Center locaties maakt. Wil jij ook een bezoek plannen? Vergeet dan niet om (ruim) van te voren te reserveren. Het café accepteert namelijk (vrijwel) geen bonnefooi bezoekjes. Meer weten over het Pokémon Cafe? Lees dan hier verder.

Dit artikel – Pokémon Center Tokyo: Pokemon Merchandise Paradijs! – verscheen voor het eerst op 17 juli 2014 en is voor het laatst geüpdatet op 17 juli 2020.

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie