Shibuya: Het Bruisende Hart van Tokyo

Shibuya is één van de bekendste wijken van Tokyo en is vooral beroemd vanwege de Shibuya crossing. Deze crossing is één van de grootste en drukste kruispunten ter wereld en wanneer de stoplichten voor voetgangers op groen gaan, steken mensen met honderden tegelijkertijd over.

Daarnaast is het een zeer geliefde plek voor fashionistas en shop-a-holics want Shibuya is het thuisfront van enkele hippe modeketens en o.a. de befaamde Shibuya 109 shopping mall!

Niet alleen qua grootse en beroemde plekken zit je bij Shibuya goed, je vindt er ook verborgen pareltjes, unieke straatjes, en bijzondere drankjes en hapjes. Maar laten we niet alles door elkaar gaan roepen maar gewoon onze favoriete plekken in Shibuya op een rijtje zetten!

 

Tsutaya Starbucks en de Shibuya Crossing

Tsutaya Starbucks zegt je waarschijnlijk helemaal niks maar, over de Shibuya Crossing heb je vast wel eens gehoord! Deze beroemde crossing is één van de grootste en drukste kruispunten ter wereld waar letterlijk duizenden mensen overheen lopen.

Maar waarom dan Tsutaya Starbucks als favoriete plek? Nou, vanaf de eerste verdieping van deze Starbucks heb je een perfect uitzicht over deze kruising. Bestel een drankje en bemachtig een plek aan het raam (soms nog best pittig aangezien het er altijd druk is) en voor je het weet zit je een uur lang alleen maar naar buiten te staren en je te verbazen over de hoeveelheid mensen.

Het is een heerlijk ontspannen manier om één van de meeste iconische plekken in Tokyo op je gemak te bekijken. Daarnaast is deze plek ook nog eens super makkelijk te bereiken: pak een willekeurige metro lijn naar Shibuya Station, pak exit 8, zet een paar stappen en je staat direct oog in oog met Hachiko en de Shibuya Crossing.

20140602_134929

DSC07908

 

Center Gai en Shibuya 109

Center Gai is de hoofdstraat die door Shibuya loopt. Het is luidruchtig, felgekleurd, druk en helemaal fantastisch om te shoppen, of wanneer je op zoek bent naar karaoke of een relaxte izakaya.

Vooral om te shoppen is er één plek die je absoluut niet mag overslaan. Vlakbij de Shibuya Crossing, en aan het begin van de Center Gai staat een enorm gebouw van zo’n 10 verdiepingen hoog en waar je een enorm aantal vrouwen rond hun 20ste vindt: de Shibuya 109.

Al sinds 1979 is dit dé plek waar je heen moet gaan om Japanse mode te scoren, en is het een echt fashion walhalla voor de modebewuste Japanner. Er worden dan ook vele trends geboren binnen de Shibuya 109. Vooral binnen de Gyaru scene is deze plek een begrip omdat er veel modestijlen te vinden zijn die binnen deze stroming passen.

20140602_143216

DSC09038

Niet alleen in de Shibuya 109 kun je goed scoren op het gebied van mode. De Center Gai biedt meer dan genoeg keuze want je vindt er vele (aparte) kledingzaakjes voor zowel man als vrouw!

De vele kleding winkels hebben hun speakers op maximaal volume staan om klanten te lokken en de etalages laten soms de meest bijzondere dingen zien! Trek dan ook zeker je stoute schoenen aan en loop gewoon op zoveel mogelijk plekken naar binnen, het zal je verbazen wat een gekkigheid je tegen komt 🙂

20140602_143449

 

Mandarake Shibuya

Mijn absolute favoriete Japanse winkelketen (oké, gedeelde eerste plek met Don Quijote dan) is de Mandarake. Deze winkels specialiseren zich in de verkoop van tweedehands otaku artikelen zoals figures, manga, tcg kaarten, speelgoed, en allerlei andere items!

Een hoop mensen weten echter niet dat er in Shibuya (vlakbij/in de Center Gai) ook een Mandarake zit. En eerlijk is eerlijk, je kunt er inderdaad erg makkelijk langsheen lopen. Aan de buitenkant zie je alleen een bord, en in grote witte letters “Mandarake” naast een nogal louche uitziende trap die een donkere afdaling laat zien met de nodige stroboscoop lampen. Niet echt uitnodigend dus 😉

Maar laat dit je zeker niet afschrikken want als je de vele trappen afdaalt kom je in een behoorlijke grote ruimte terecht die bomvol staat met schappen waar je de tofste dingen tegen komt!

Zelfs wanneer je geen anime kijkt of manga leest is het een erg toffe plek om te bezoeken, zeker omdat er een grote collectie vintage Japanse speelgoed te vinden is en je hierdoor op leuke wijze een stukje “geschiedenis” mee krijgt.

Ben je wel een anime/manga liefhebber? Zorg dan zeker voor een goed gevulde portemonnee want je zult geheid iets willen kopen 😉 Vlak naast de Mandarake zit overigens een Animate, een winkel die gloednieuwe anime goodies verkoopt (vooral gericht op vrouwen). Je vindt er merchandise van series zoals Free!, Amnesia, Attack on Titan, en vaak een enorme verzameling aan BL / Yaoi manga en doujinshi 🙂

Afbeelding via GajinPot.

Afbeelding via GajinPot.

Afbeelding via Danny Choo.

Afbeelding via Danny Choo.

20140602_150253

20140602_152932-2

 

Taito Station

Vlakbij de Mandarake in Shibuya is er nog een plek waar je je geld maar al te goed kwijt kunt: Taito Game Station. Deze vind je op meerdere plekken maar die in Shibuya is toch wel erg leuk. Deze Arcades zijn vrij groot en bieden ontzettend veel vermaak in de vorm van grijpmachines (UFO Catchers), fighting games, purikura machines, en super toffe rythm games!

Ook is er een grote afdeling voor card games, waar je als niet Japans-sprekend persoon, maar weinig van zult snappen maar alsnog het een gevoel van jaloezie en verlangen zult voelen: WAAROM HEBBEN WIJ DIT NIET?!

DSC07882

 

Tower Records

Geen enkel land heeft nog zo’n levendige cd markt als Japan. Vele winkels verkopen nog altijd massaal cd’s en ook cd verhuur locaties zijn er uitgebreid te vinden, iets wat Tower Records in één klap duidelijk maakt.

Deze gigantische winkel is van onder tot boven gevuld met cd’s en mocht je dus je J-Pop of J-Rock collectie willen aanvullen, dan is er geen betere plek om te kijken dan hier. Naast een winkel is Tower Records op sommige plekken ook een mini-museum met kleine collecties aan foto’s, handtekeningen en memorabilia van allerlei Japanse artiesten door de jaren heen.

20140602_163920

20140602_140923

20140602_164451

 

De “kleine” dingen

Naast deze hoogtepunten zijn er nog vele andere dingen die Shibuya voor mij zo’n leuke plek maken. Zo heb je er een mega Don Quijote zitten; een winkel die alles verkoopt van wc papier tot echte cartier horloges en figures (en waar echt geen touw aan vast te knopen is), maar ook een unieke Disney Store, en vele kleine straatjes die je gewoon even in moet lopen om te ontdekken wat ze verbergen. Ook stikt het er van de izakaya’s, internationale pubs, karaoke barretjes, en vele andere plekken waar je je maar al te goed kunt vermaken!

Als je goed tegen drukte kunt en een echte Japanse ervaring wilt hebben zou ik je aanraden om met een kleine groepje op vrijdag of zaterdag Shibuya in te trekken voor een dagje shoppen, lekker eten, en een afzakkertje in de karaoke bar!

Al met al biedt Shibuya je dus meer dan genoeg om een bezoek waard te zijn en is een reis naar Japan/Tokyo dan ook niet compleet zonder in elk geval over de shibuya crossing gelopen te hebben. Zet het dus op je lijstje! 😉

20140602_165047

DSC07947

DSC07955

 

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X