Toreba: Japanse grijpmachines vanuit je luie stoel

Grijpmachines, in Nederland zie je ze eigenlijk alleen op de kermis. De één vindt het grote geld verspilling, de ander ziet als een leuke manier om prijzen te vinden. Wat de meeste mensen vaak ergert aan de grijpmachines, is dat ze vaak “rigged” zijn: er is mee geknutseld zodat het praktisch onmogelijk is om een prijs te vinden. De grijp-fans zullen zeggen dat het ligt aan de machine (en aan je eigen vaardigheid).

Ik persoonlijk kan het vaak niet laten om op een kermis te kijken wat er te halen valt. Daardoor is mijn knuffel verzameling ook al best uitgebreid, misschien iets te groot, en net toen ik dacht dat mijn collectie niet nog groter kon, kwam een vriendin van me met een website: Toreba.

Toreba is een website waar je op afstand een Japanse grijpmachine, een zogenaamde UFO-Catcher kan besturen, en als je een prijs wint, wordt deze naar je opgestuurd.

Diverse soorten spellen

Voor de mensen die bekend zijn met Japanse arcades (hier een stukje over dit onderwerp) of Japanse grijpmachines, weet dat ze erg verschillen van onze Westerse machines. Buiten het feit dat ze razend populair zijn en in grote getale in elk stad wel te bezoeken zijn, zijn ook de machines zelf anders.  Hier moet je je prijs vastgrijpen en niet alleen hopen dat de grijper je prijs vasthoudt maar deze ook in een bepaald gat laat vallen.

Bij Japanse grijpmachines is dit soms ook het geval, maar er zijn meer varianten. Zo gaat het vaak niet om het “grijpen” maar meer om het duwen en trekken. Zo liggen prijzen vaak niet of een “vaste” ondergrond, maar tussen wat lijnen/palen, en is het aan jou de taak om de prijs er tussen te laten vallen. Zo ook de grijpmachines bij Toreba.

Verder zijn er ook varianten waar je met de grijper een pingpongbal moet oppakken, en deze in een specifiek gaatje laten vallen. Een andere variant is waar je meerdere prijzen aan de zijkant van de machine staan en het doel is dat ze in het midden valt. Het kan ook zijn dat de prijs in een bal zit. Aan jou de taak om deze bal op te pakken en het parkour af te leggen, waarbij de prijs in het gat valt en daardoor gewonnen is.

Gratis verzending van je prijs

Deze grijpspelletjes zijn natuurlijk niet gratis. Je moet gewoon betalen voor elke keer dat je de machine wilt besturen. Hiervoor maak je een account aan en daar stort je vervolgens, via PayPal een x-bedrag op. Met dit geld koop je zogenaamd “TP” om te kunnen spelen. Afhankelijk van de machine wisselt de prijs hiervoor maar gemiddeld varieert het van zo’n €1-, tot €3,- per poging.

Wat wél gratis is, is de verzending van je prijs ongeacht hoe groot of zwaar deze is. Hier zit wel een “maar” aan: je kunt één keer per week iets gratis laten verzenden. Heb je echter een tweede prijs gewonnen maar al je gratis verzending gebruikt? Geen paniek, je prijs blijft 2 weken “bewaard” en moet dus binnen die tijd een verzendverzoek ontvangen, dus je kunt rustig wachten.

En de prijzen die je kan verdienen zijn erg divers! Van de standaard, maar altijd fijne knuffels, tot kook apparatuur en figurines. Daarbij zijn het ook echte goede prijzen van degelijke kwaliteit en allemaal 100% officiële merchandise. Dus mocht je een fan zijn van (Japanse) grijpmachines en wil je graag je knuffel- of figurine verzameling uitbreiden zonder dat je ervoor naar Japan hoeft? Ga naar Toreba!

Te mooi om waar te zijn?

Dit klinkt natuurlijk als een veel te mooi iets en twijfels over de betrouwbaarheid lijken logisch. Er is echter geen enkele reden tot zorg want we kunnen inmiddels uit persoonlijke ervaring vertellen dat je écht met regelmaat dingen kunt winnen, én dat je het ook echt thuis toegestuurd krijgt. Inmiddels staan er nu al bijna 10 verschillende prijzen bij ons op de plank te pronken.

Dit zijn wat ons betreft ook geen gelukstreffers geweest maar nu al diverse keren perfect verlopen. Ook wanneer je naar ervaringen van andere kijkt zie je gewoon dat Toreba een betrouwbare partij is. Onderstaand enkele voorbeeldjes van succesvolle grijpacties door schrijfster Raquel (een echte UFO-catcher pro)!

Tip: Zorg echter wel voor een goede internetverbinding, anders zal het grijpen erg lastig gaan!

Ook proberen?

Helemaal enthousiast geworden en heb jij nog wat digitaal zakgeld over om over de balk te gooien? Dan kun je nu naar Toreba gaan om ook een poging te wagen! Houdt er echter wel rekening mee dat je zelden meteen raak hebt en gemiddeld wel een keertje of 10 ~ 20 nodig hebt om je prijs te pakken te krijgen!



Dit artikel – Toreba: Japanse grijpmachines vanuit je luie stoel – verscheen voor het eerst op 5 juli 2018 en is voor het laatst geüpdatet op 18 mei 2020.

Tags:
Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie