Trouwen met je anime Waifu.

Trouwen met je anime waifu; het kan!

Trouwen met een anime personage; we hebben er allemaal vast wel eens een grapje over gemaakt of iemand de grap horen maken. De iets meer die-hard otaku zou er misschien iets serieuzer over denken. En voor deze mensen is het dan eindelijk zo ver; trouwen met een anime personage is mogelijk! Waar alle dating-simulator games niet meer genoeg voldoening gaven, is er nu de ultieme trouwervaring voor de echte “waifu” lovers.

Waar de dating sims tegenwoordig steeds meer een hentai-achtig tintje kregen, wilde Hibiki Works zich van de rest onderscheiden. Met zijn nieuwe game ‘新妻LOVELY×CATION’ wat vertaalt naar ‘New Wife LOVELYxCATION’ wilde men de focus meer leggen op een “echte” een meer “realistische” relatie.

Om tussen alle andere games uit te komen, is er natuurlijk wat promotie nodig, en wat voor een promotie stunt was het! Japanse mannen konden zich tussen 28 april en 28 mei aanmelden om een “echte” bruiloft mee te maken en één van de drie meiden uit de nieuwe game te trouwen. De prachtige brides to be zijn;

Yuki Isurugi (石動 雪)

vw-4

Aiko Kurihara (栗原 愛子)

vw-5

Nono Naruse (成瀬 乃々)

vw-6

De geselecteerde mannen mochten elk hun favoriet kiezen en vervolgens dus echt trouwen met ze. De bruiloft vond plaats in een kerk in Tokyo waar de bruidegom in pak zijn toekomstige anime vrouw kon ontmoeten nadat hij de VR bril en headset opzette. De ceremonie werd volledig geleid door een echte priester en het gelukkige koppel had natuurlijk ook de mogelijkheid om hun huwelijks geloften met elkaar te delen.

Maar wat gebeurde er nadat de priester zei; “u mag nu de bruid kussen”? Geen probleem. Een vrouw met een kooktang met een marshmallow er tussen hield deze omhoog naar de bruidegom. Of het ook op een echte kus leek/voelde is nog maar de vraag, maar het is beter dan niks toch?

lovelycation-marriage11-680x383
lovelycation-marriage13-680x383
Afbeelding via Panora.
Afbeelding via Panora.

Hoewel het qua promotie stunt een fantastisch idee is, maakt het een bepaald probleem in Japan wel extra duidelijk. Veel minder Japanners hebben een relatie waarbij het geboorte aantal van Japan ook steeds meer naar beneden gaat. Dit heeft verschillende oorzaken, maar Japanse mannen (vooral) die zo uit of touch raken met de realiteit en alleen nog maar oog hebben voor 2D meiden is één van. Deze stunt heeft dan ook voor nogal wat ophef gezorgd binnen Japan want volgens velen zou dit deze gevaarlijke trend alleen maar in de hand werken.

Hoe denken jullie erover? Onschuldige marketing stunt of gevaarlijk fenomeen? Laat het weten in de comments!

Bronnen: 1, 2, 3, 4.

Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie